kulovnice Mannlicher Schonauer 1908 1930 1950
Re: kulovnice Mannlicher Schonauer 1908 1930 1950
V žádném případě nedoporučuji, vše výše zmíněné Pufrem potvrzuji a přidám ještě jedno negativum - buď má ovladač polohu jištěnou kuličkou a tím cvaká anebo když ne, velmi snadno se samovolně poloha může pohnout pohybem v revíru.
Pokud je to Msch, doporučuji jistit při pohybu mimo posed křídlem. Anebo vždy jen křídlem. pokud je to na mauseru, nepoužívat-- zas jen křídlo anebo dokoupit moderní úderníkovou matici ERA https://www.google.cz/search?q=ERA+maus ... 800%3B1180
Pokud je to Msch, doporučuji jistit při pohybu mimo posed křídlem. Anebo vždy jen křídlem. pokud je to na mauseru, nepoužívat-- zas jen křídlo anebo dokoupit moderní úderníkovou matici ERA https://www.google.cz/search?q=ERA+maus ... 800%3B1180
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
U MSch je zcela zbytečné instalovat jakékoli další pojistky mimo té originální křídlové. Jistí přímo úderník a tudíž je zcela bezpečná. Při pohybu v revíru ji mám v poloze zajištěno zcela vpravo. Na posedu anebo těsně před střelbou ji otočím o 90 stupňů, míří tedy nahoru. V této poloze je úderník jištěn úplně stejně bezpečně a lze ji z této pozice zcela bezhlučně a pohotově překlopit zcela vlevo = odjištěno. Vše již bylo kdysi vymyšleno, je zbytečné a velkou škodou na původní kulovnici "bastlit" jakékoli "zlepšováky". Toto Vám potvrdí jakýkoli solidní puškař, i když tím přijde o práci 

mě to solidní puškař takhle řekl, ani za to nechtěl peníze.. jen to chce zafixovat - pravo, nahoru, levo:-)
jinak potvrzuji že u p. Hadaše je to poklad a pastva pro oči:-) verzí a typů milion:-)
jinak potvrzuji že u p. Hadaše je to poklad a pastva pro oči:-) verzí a typů milion:-)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Fabarm Elos C
nemá prosím někdo fotku Msch 1903-8 s puškohledem Meopta? furt řeším co na to dát.. jestli "menší" meopro nebo regulérní 56..r1r..
zdá se mi to hrozně humpolácký na tý flintě....
nejde o nějaké noční lovy, jestli to přidá 15-20? minut večer? je otázka jestli do toho jít..
díky
pro upřesnění ted zvažuju Meopro 3,5-10x44 rd nebo R1r 3-12x56rd.. (je mi jasné že ta r1 bude koukat líp..) je otázka jak moc a jak to bude vypadat na tý flintě:-)
zdá se mi to hrozně humpolácký na tý flintě....
nejde o nějaké noční lovy, jestli to přidá 15-20? minut večer? je otázka jestli do toho jít..
díky
pro upřesnění ted zvažuju Meopro 3,5-10x44 rd nebo R1r 3-12x56rd.. (je mi jasné že ta r1 bude koukat líp..) je otázka jak moc a jak to bude vypadat na tý flintě:-)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
Nemám sice fotku Msch 1903-8 s puškohledem Meopta, ale slušný puškohled na lehkou štíhlou flintu je např. Docter Classic 2,5-10x48 může být i červený bod. Na takové ZK-99 sedí jak ulitý.
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Kdyz nejde o nocni lovy proc tam chces davat ten RD bod? Jestli nejde o nocni lovy, tak za dne to bude koukat stejne a za sera take, akorat na tom Meopru nenastavis 8, ale cca 6,3x zvetseni.Petr1970 píše: nejde o nějaké noční lovy, jestli to přidá 15-20? minut večer? je otázka jestli do toho jít..
díky
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Je to nějaký čas, co byl na bazar-hunting inzerát a tam něco podobného bylo. Jak dobová optika, "nočák", tak i něco x 50(56). Vše se dalo měnit.
Ale myslím Petře, že už to bude těžko k dohledání. Tam ta montáž byla, taková divně zkosená ..... Zřejmě kvůli ohnisku....
Ale myslím Petře, že už to bude těžko k dohledání. Tam ta montáž byla, taková divně zkosená ..... Zřejmě kvůli ohnisku....
Nedávno jsem řešil požadavek pána osadit staré GK puškohledem R1r 3-12x56. Po zdravé úvaze a troše přemlouvání do toho nakonec nešel (byť jsem se tím připravil o práci). Jednak je tahle kombinace docela zvěrstvo a druhak finanční náročnost třínohé klapkové montáže dolícované do stávajících základen tak aby se dal měnit původní a nový puškohled není zrovna malá. Byť už dnes jde sehnat spousta polotovarů tak je potřeba počítat s investicí 8-10 000Kč. Což už si ne každý sám před sebou obhájí...
Kdyby nebyl požadavek zachovat původní puškohled, dá se z toho vybruslit podstatně levněji ale zase je to myslím škoda rozbít hezkou původní sestavu. Nechal bych repasovat původní puškohled a sestavu bral prostě takovou jaká je. Když se dostanu na její limit (šero, vzdálenost...) tak holt střílet nebudu. Nebo si pro tyto příležitosti seženu něco jiného...
Kdyby nebyl požadavek zachovat původní puškohled, dá se z toho vybruslit podstatně levněji ale zase je to myslím škoda rozbít hezkou původní sestavu. Nechal bych repasovat původní puškohled a sestavu bral prostě takovou jaká je. Když se dostanu na její limit (šero, vzdálenost...) tak holt střílet nebudu. Nebo si pro tyto příležitosti seženu něco jiného...
ale GK není zas tak staré, dělalo se do modelu a roku 1972 a oproti modelům 03 až 50 bylo částečně výrobně zjednodušené, dnes jde celkem snadno vyjít z dílů recknagel - dělají krom jiného i švenk na tyto řady. A tam pak už jde přehazovat cokoliv i na nocturno...
https://www.google.cz/search?q=mannlich ... 3pbKZIM%3A
https://www.google.cz/search?q=mannlich ... 3pbKZIM%3A
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
Vím, recknagel díly dělá. Ale když si spočítáš, že by se měla dělat celá nová montáž na nový puškohled + úprava montáže na starém puškohledu (kroužky naletované na tubusu...taky nic moc jednoduchého) tak aby šly přehazovat, přidáš k tomu práci které by na tom nebylo rozhodně málo tak se ti cena šroubuje někde nad 15 000,- stoprocentě. A to prostě každej není ochoten investovat.
Jinak zbraň měla českou tormentaci tuším z roku 68, evidována jako Steyer-Mannlicher GK.
Jinak zbraň měla českou tormentaci tuším z roku 68, evidována jako Steyer-Mannlicher GK.
Zdravím příznivce této krásné zbraně. Podařílo se mi sehnat tohoto manlichera výměnou za nějakou veteš a před několika lety úspěšně amnestovat. Je v ráži 8x57 JS a dle dobového katalogu se jedná o originál tzv ráži za příplatek. Rád bych znal názor nějakého odborníka na tyto zbraně a zároveň aby mi objasnil další otázky ohledně modelu zbraně a dalších věcí , Díky janprocingrbmw@seznam.cz
Mám dotaz ohledně montáže pořídil jsem mannlichera 1903 celopažbu 6,5x54MS a potřeboval bych vyřešit montáž přední kamen na zbrani je zadní chybí dá se se to nějak pořešit ? Na zbraň mám nachystanou optiku 3-9x42 meopro optiku sundávat nebudu. Děkuji
S tím zadním kamenem to bude asi dost problém. Sehnat se to dá, ale je to spousta času a starostí - a taky peněz.
Motivační citát pro tento den:
Vykašli se na motivační citáty, nalej si sklenku Jamesonu a pusť si pořádnej metal!!!
Vykašli se na motivační citáty, nalej si sklenku Jamesonu a pusť si pořádnej metal!!!
No právě, nevíš aspoň kde se ptát, moc sem toho zatím nenašel 

Tyhle zbraně dokáže dobře pořešit puškař Hadaš. Zkušeností s nimi má dosti. Možná si ale počkáš.