jak přijít - nepřijít o zbroják
Re: jak přijít - nepřijít o zbroják
Pánové, bohužel, dnes krajský soud potvrdil rozsudek okresního soudu v mém smutném příběhu.
Mamince už nevěřím, s poctivostí nejdál nedojdeš.
Tím končí moje " myslivost " Už nechci být myslivec, myslel jsem a nevyplatilo se.
Setkáme se v bazaru.

Mamince už nevěřím, s poctivostí nejdál nedojdeš.
Tím končí moje " myslivost " Už nechci být myslivec, myslel jsem a nevyplatilo se.
Setkáme se v bazaru.
VOK - HB -  223 Rem - 6,5 x 55 SE - 7 x 65 R - 308 Win - 9,3 x 74 R -
						- 
				kopov.c
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je bohužel dost smutný.  V téhle republice opravdu spoctivostí nejdřív pojdeš 

- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Kabáte na jak dlouho jsi dostal zákaz držení zbraní?Je mi tě líto.Já jsem taky v existenční situací,ale nevzdávám se.Roky utečou a dostaneš i jinou náladu a rozum.Musíme se smířit s tím,že jsou tady lidi zlý.I já si kolikrát říkam,kde jsem dosud žil.Když jsem dneska skoro na dně a slyším o sobě ty keci.U některých mě to nepřekvapilo,ale u některých mi zůstává rozum stát.Hluboko se nadechni a řekni si nejde o život tak tedy o nic.Drž se Zdeněk.

Zdendo  Petře když nejde o život tak jde ho HOVNO každý máme něco za sebou a po mých zkušenostech se už nedivím že se naše justice a policie přirovnává k Rumunský tech pár bílých vran to nemůže zachránit   

CZ 550 american 308win.
						- 
				dalas
- Administrátor
Jó chlapi, jak má jednou někdo zbraň, tak je v očích práva potenciální hajzl a zločinec, a jako s takovým je potřeba s ním zatočit. Kolikrát jsem si už říkal, že už mě nic nepřekvapí a vždy jsem se zatím mýlil.

Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Kabátku,je mi to líto..

- 
				alwarez
- Pravidelný diskutér
Kabatku je mi te lito ,ale neco takoveho se ti muze stat i tady a tak si precti Proc Bowhunting a ja nemam rad zadne bumazky na bouchacku a veskere omezemi, tak aby justice nemela moc omezovat populaci a take nemam rad ty myslivce co jsou proti treba kusim ,nebot si siji bic na sebe az jim rezim jednou veme bouchacku a jsou namydleni a tim jim rezim sebere i bouchacky ,nebo je prinuti je prodat hluboko pod cenou vlastne je odevzdat a zadny rezim nema pravo zabavit mi muj osobni majetek, jako kdyz komunisti znarodnovali ......

- 
				alwarez
- Pravidelný diskutér
Zde se muze stat ze rezim sebere nekomu bouchacku ,ale to neznamena, ze se musi vzdat loveckeho listku ,nebo ze lovecky listek nedostane ,muze si koupit kus a pokracovat v loveni dale ,plus treba chytani male zvere do sklopcu atd .....
Jeste neco hlavne si moc nezoufat za 5 let situace muze byt jina a hodne tech starych vymre, tech co brzdi myslivost svymi zastaralymi nazory a vyroste mlada generace ,cela ta mlada generace v Africe vyrostla a je zoufala a taky vzdelana co jim umoznil internet a tak jeden diktator pada za druhym a to bude platit i u vas a ono uz to zacina v Recku a i vas situace se zmeni ,tak tedy jeste jednou moji uprimnou soustrast .....

Jeste neco hlavne si moc nezoufat za 5 let situace muze byt jina a hodne tech starych vymre, tech co brzdi myslivost svymi zastaralymi nazory a vyroste mlada generace ,cela ta mlada generace v Africe vyrostla a je zoufala a taky vzdelana co jim umoznil internet a tak jeden diktator pada za druhym a to bude platit i u vas a ono uz to zacina v Recku a i vas situace se zmeni ,tak tedy jeste jednou moji uprimnou soustrast .....
Chlapci, ono právě jde o život, protože v tomto státě žiju a vy taky, většina. A 5 let je hodně dlouho bez zbrojáku. Aby flinty hnily někde v trezoru, prášilo se na optiky, pes lelkoval a honil myši.

- 
				kopov.c
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Ono se to z pohledu druhých nezdá tak hrozný.Ale pokud to má člověk jako součást života a ted o tohle všechno má přijít,tak to vážně není prdel  Oni si ti grázli u soudu řeknou.no co dáme mu podmínku,ta nekomu neublíží a aspon si příště dá pozor.Ale  to že tomu dotyčnýmu zeberou život už nikoho nezajímá. A ono to není jen nějak přežít tu podmínku-dejme tomu dva roky podmínka,potom dalších pět let než se získá bezuhonost a pak si teprv muže jít dělat znova zbroják. To je vcelku mazec
  Oni si ti grázli u soudu řeknou.no co dáme mu podmínku,ta nekomu neublíží a aspon si příště dá pozor.Ale  to že tomu dotyčnýmu zeberou život už nikoho nezajímá. A ono to není jen nějak přežít tu podmínku-dejme tomu dva roky podmínka,potom dalších pět let než se získá bezuhonost a pak si teprv muže jít dělat znova zbroják. To je vcelku mazec  Už vubec se nebavím co třeba se psem a ta ostuda v okolí-všichni si řeknou kriminálník,sebrali mu flinty,ale jak to všechno doopravdy bylo už nikoho nezajímá
    Už vubec se nebavím co třeba se psem a ta ostuda v okolí-všichni si řeknou kriminálník,sebrali mu flinty,ale jak to všechno doopravdy bylo už nikoho nezajímá  

Kabáte drž se.....

Oni si ti grázli u soudu řeknou.no co dáme mu podmínku,ta nekomu neublíží a aspon si příště dá pozor.Ale  to že tomu dotyčnýmu zeberou život už nikoho nezajímá. A ono to není jen nějak přežít tu podmínku-dejme tomu dva roky podmínka,potom dalších pět let než se získá bezuhonost a pak si teprv muže jít dělat znova zbroják. To je vcelku mazec
  Oni si ti grázli u soudu řeknou.no co dáme mu podmínku,ta nekomu neublíží a aspon si příště dá pozor.Ale  to že tomu dotyčnýmu zeberou život už nikoho nezajímá. A ono to není jen nějak přežít tu podmínku-dejme tomu dva roky podmínka,potom dalších pět let než se získá bezuhonost a pak si teprv muže jít dělat znova zbroják. To je vcelku mazec  Už vubec se nebavím co třeba se psem a ta ostuda v okolí-všichni si řeknou kriminálník,sebrali mu flinty,ale jak to všechno doopravdy bylo už nikoho nezajímá
    Už vubec se nebavím co třeba se psem a ta ostuda v okolí-všichni si řeknou kriminálník,sebrali mu flinty,ale jak to všechno doopravdy bylo už nikoho nezajímá  
 Kabáte drž se.....
Tak jsem si dočetl tohle vlákno a je mi poněkud blivno...  No jo no, zkušený právník ti řekne: "Od českého soudu nečekej spravedlnost, ale pouze rozhodnutí." V angloamerickém pojetí práva by se něco takového nemohlo stát, ale v tom našem překomplikovaném systému paragrafů s možností i velice pokrouceného výkladu bohužel ano...
   No jo no, zkušený právník ti řekne: "Od českého soudu nečekej spravedlnost, ale pouze rozhodnutí." V angloamerickém pojetí práva by se něco takového nemohlo stát, ale v tom našem překomplikovaném systému paragrafů s možností i velice pokrouceného výkladu bohužel ano...  Slyšel jsem například o kauze člověka, který si od nějaké firmy s.r.o. zakoupil ojetý automobil. Když se mu záhy začaly kupit závady zcela neodpovídající tachometrovému stavu najetých kilometrů, jal se automobil u prodejce reklamovat - samozřejmě bez úspěchu. Prostřednictvím firmy specializované na zjišťování minulosti vozidel následně zjistil, že dotyčný automobil byl před jeho prodejem "stočen" o více než 200.000 km
  Slyšel jsem například o kauze člověka, který si od nějaké firmy s.r.o. zakoupil ojetý automobil. Když se mu záhy začaly kupit závady zcela neodpovídající tachometrovému stavu najetých kilometrů, jal se automobil u prodejce reklamovat - samozřejmě bez úspěchu. Prostřednictvím firmy specializované na zjišťování minulosti vozidel následně zjistil, že dotyčný automobil byl před jeho prodejem "stočen" o více než 200.000 km  (Jen mimochodem - ono "stáčení" je například v sousedním Německu trestným činem, v ČR zcela nepochopitelně ne...
  (Jen mimochodem - ono "stáčení" je například v sousedním Německu trestným činem, v ČR zcela nepochopitelně ne...  )  Obrátil se tedy znovu na prodejce - samozřejmě opět bez úspěchu. Vše tedy skončilo soudním sporem. A výsledek? Přestože se u soudu prokázalo, že byl onou firmou podveden, celý spor prohrál, neboť jeho písemná žádost (ohledně vrácení jeho peněz výměnou za ten stočený kšunt) adresovaná dotyčné firmě byla z právního hlediska nesprávně formulovaná
 )  Obrátil se tedy znovu na prodejce - samozřejmě opět bez úspěchu. Vše tedy skončilo soudním sporem. A výsledek? Přestože se u soudu prokázalo, že byl onou firmou podveden, celý spor prohrál, neboť jeho písemná žádost (ohledně vrácení jeho peněz výměnou za ten stočený kšunt) adresovaná dotyčné firmě byla z právního hlediska nesprávně formulovaná  
  Po několika odvoláních rozhodl nejvyšší soud stejně jako ty předchozí a dotyčný prokazatelně podvedený a okradený nešťastník nejen že nedostal své peníze zpět, ale dokonce musel onomu podvodnickému s.r.o. ještě uhradit náklady za advokáta...
   Po několika odvoláních rozhodl nejvyšší soud stejně jako ty předchozí a dotyčný prokazatelně podvedený a okradený nešťastník nejen že nedostal své peníze zpět, ale dokonce musel onomu podvodnickému s.r.o. ještě uhradit náklady za advokáta...  

Ohledně myslivosti nevím, zkus třeba dělat alespoň honce, ať zůstaneš v kontaktu se "zeleným světem" a když se domluvíš s kolegy bez pejsků, mohl bys s hafanem občas zrealizovat nějaký ten dosled, někteří by tím určitě nepohrdli.
  Ohledně myslivosti nevím, zkus třeba dělat alespoň honce, ať zůstaneš v kontaktu se "zeleným světem" a když se domluvíš s kolegy bez pejsků, mohl bys s hafanem občas zrealizovat nějaký ten dosled, někteří by tím určitě nepohrdli.  Tak se drž, těch pět let uteče.
  Tak se drž, těch pět let uteče.

No jo no, zkušený právník ti řekne: "Od českého soudu nečekej spravedlnost, ale pouze rozhodnutí." V angloamerickém pojetí práva by se něco takového nemohlo stát, ale v tom našem překomplikovaném systému paragrafů s možností i velice pokrouceného výkladu bohužel ano...
   No jo no, zkušený právník ti řekne: "Od českého soudu nečekej spravedlnost, ale pouze rozhodnutí." V angloamerickém pojetí práva by se něco takového nemohlo stát, ale v tom našem překomplikovaném systému paragrafů s možností i velice pokrouceného výkladu bohužel ano...  Slyšel jsem například o kauze člověka, který si od nějaké firmy s.r.o. zakoupil ojetý automobil. Když se mu záhy začaly kupit závady zcela neodpovídající tachometrovému stavu najetých kilometrů, jal se automobil u prodejce reklamovat - samozřejmě bez úspěchu. Prostřednictvím firmy specializované na zjišťování minulosti vozidel následně zjistil, že dotyčný automobil byl před jeho prodejem "stočen" o více než 200.000 km
  Slyšel jsem například o kauze člověka, který si od nějaké firmy s.r.o. zakoupil ojetý automobil. Když se mu záhy začaly kupit závady zcela neodpovídající tachometrovému stavu najetých kilometrů, jal se automobil u prodejce reklamovat - samozřejmě bez úspěchu. Prostřednictvím firmy specializované na zjišťování minulosti vozidel následně zjistil, že dotyčný automobil byl před jeho prodejem "stočen" o více než 200.000 km  (Jen mimochodem - ono "stáčení" je například v sousedním Německu trestným činem, v ČR zcela nepochopitelně ne...
  (Jen mimochodem - ono "stáčení" je například v sousedním Německu trestným činem, v ČR zcela nepochopitelně ne...  )  Obrátil se tedy znovu na prodejce - samozřejmě opět bez úspěchu. Vše tedy skončilo soudním sporem. A výsledek? Přestože se u soudu prokázalo, že byl onou firmou podveden, celý spor prohrál, neboť jeho písemná žádost (ohledně vrácení jeho peněz výměnou za ten stočený kšunt) adresovaná dotyčné firmě byla z právního hlediska nesprávně formulovaná
 )  Obrátil se tedy znovu na prodejce - samozřejmě opět bez úspěchu. Vše tedy skončilo soudním sporem. A výsledek? Přestože se u soudu prokázalo, že byl onou firmou podveden, celý spor prohrál, neboť jeho písemná žádost (ohledně vrácení jeho peněz výměnou za ten stočený kšunt) adresovaná dotyčné firmě byla z právního hlediska nesprávně formulovaná  

Nějak se s tím budeš muset srovnat, chlape... Kup si nějakou předovku a choď na střelnici, ať z toho střílení úplně nevypadneš...kabát píše:Chlapci, ono právě jde o život, protože v tomto státě žiju a vy taky, většina. A 5 let je hodně dlouho bez zbrojáku. Aby flinty hnily někde v trezoru, prášilo se na optiky, pes lelkoval a honil myši.
 Ohledně myslivosti nevím, zkus třeba dělat alespoň honce, ať zůstaneš v kontaktu se "zeleným světem" a když se domluvíš s kolegy bez pejsků, mohl bys s hafanem občas zrealizovat nějaký ten dosled, někteří by tím určitě nepohrdli.
  Ohledně myslivosti nevím, zkus třeba dělat alespoň honce, ať zůstaneš v kontaktu se "zeleným světem" a když se domluvíš s kolegy bez pejsků, mohl bys s hafanem občas zrealizovat nějaký ten dosled, někteří by tím určitě nepohrdli.  Tak se drž, těch pět let uteče.
  Tak se drž, těch pět let uteče.Re: jak přijít - nepřijít o zbroják
Jestli jsi ty Rumuny poněkud nepodcenil...Leon píše:Zdendo Petře když nejde o život tak jde ho HOVNO každý máme něco za sebou a po mých zkušenostech se už nedivím že se naše justice a policie přirovnává k Rumunský tech pár bílých vran to nemůže zachránit

http://www.k213.cz/JOOMLA/images/stories/policie.png
Po delší době se vracím k mému tématu, bývali tady odborníci .
Netušíte jestli amnestie má nějaký vliv na odebraný zbrojní průkaz?

Netušíte jestli amnestie má nějaký vliv na odebraný zbrojní průkaz?
Pokud jsi již pravomocně odsouzen, tak pouze v případě, že máš podmínku - pak byl trest vykonán a začíná běžet lhůta. Jinak bohužel ne. Ale ověř si to ještě u vedoucího odd. zbraní u PČR.

- fesoj
- Zkušený diskutér
Taky si myslím, Kabáte, že Ti ta amnestie bude bohužel platná jak býkovi vemeno... Ten myslivec - majitel sběrny šrotu, který vystřelil na zloděje, byl odsouzen a dostal prezidentskou milost, taky nebude moci zažádat o zbroják dřív, než uplyne stanovená lhůta - milost nemilost, amnestie neamnestie, na zákon o zbraních se to nevztahuje. Amnestie může zachránit zbroják jen tomu, u něhož na jejím základě bylo zastaveno trestní stíhání dřív, než byl vysloven pravomocný rozsudek. Holt je vidět, že naše zákony dělali kriminálníci pro kriminálníky - nepřiměřeně přísné vůči někomu, kdo jednou v životě uklouzne  nebo se do průseru dostal bez vlastní viny, jako třeba Ty, a nepřiměřeně mírné vůči vyloženým gaunerům.

Kritériem pravdy je praxe.