Nosler Accubond
Re: Nosler Accubond
A jeste k Nosler Partition, je to strela odlisne konstrukce nez accubond (dvojjaderna) nabijim ji take. Jeji vyhodou je, ze se v kratke i vdelsi vzdalenosti dostatecne deformuje, ale s jistotou vam tvrdim, ze vystrel a devastace je vetsi nez u accubondu, a to ve vsech mnou jmenovanych razich. Jinak spickova strela, muzu doporucit zvlaste pak pro 7x57 a 8x57 JRS.
To Parfors: s Accubondem zkušenosti nemám, jak jsem již uvedl, ale s Nosler Partition ano. A to jen ty nejlepší, v ráži 30-06 Spr. Nezaznamenal jsem devastaci zvěřiny ani při ranách přes plece. Dle mého srovnání mnohem lepší než Lapua Mega 12 a 13g. Ale díky za zkušenosti.
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Swift scirocco Bonded (dnes už řada 2) je stejna technologie spojeni jadra a plaste (bonded)parfors píše: Toto je jedna z mala strel, vyrobena touto technologii.( myslim ,ze strela Swift scirocco takto vyrobena neni, ale nemam overeno.)
Dále by měla být stejně vyrobena i Hornady Interbond, která by měla mít rovněž přilepené jádro k plášti
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Nejake zkusenosti s Nosler Accubond 140gr v razi 6,5x55SE??
zajimaly by me ucinky na srnci /vzdalenost 100 az 300m...a cerna/loncak na kratko..cca 50m.

S Nosler Accubond 140gr v razi 6,5x55SE mám střeleno pouze několik kusů srnčího na vzdálenost 80 až 200 m. Všechno komorové rány. Zvěř většinou na nástřelu nebo v těsné blízkosti. Pouze 1x cca 40 m při špatně umístěné ráně dolu na zadní komoru. Střela nepodlívá ani nerozbíjí zvěřinu.
-
- Nový návštěvník
S accubondem v 6,5 x55se střílím druhou sezonu. Jeto velice přesná a šetrná střela ke zvěřině. Používám ji převážně na srnčí a drnči .Mam s accub, odloveno i několik prasat.Na podzim jsem střelil lončáka u kukuřice na 80 metru , průstřel obou plicních laloku .Srnčí po zásahu na plíce neznační ,odběhne a pak se skácí k zemi .Dokonce jsem pozoroval po zásahu srnčí odběhne a bere dal paši .Usoudil jsem že jsem kus na který jsem střílel chybil .tak jsem tam poslal ještě jednu včelku. Dávám si nato pozor, střela je tvrdší konstrukce .Vždy průstřel .
to zni dobre...doufam ze ji brzy prubnu..
A nevite jake muze mit tato tovarni laborace Nosler Accubond 140gr v 6,5x55SE ONV?diky

Martine, prosím tě netvrď tady, že postřelená zvěř a teď cituji: "znovu začala brát paši". Možná v tom případě, že se jednalo o zcela chybenou ránu. Kdyby byla zvěř postřelena, tak pochybuji o tom, že bude schopna "brát paši". To je podle mne holý nesmysl.
PRVNÍ RÁNA MUSÍ JÍT vždy TAM KAM MÁ!
-
- Nový návštěvník
Pravda je že natočené to nemám ,tak to asi těžko dokážu.
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
No pokud si popoběhne tak zřejmě se pouze lekl,ale už se mi stalo po 5,6.Kus škubal pampelišky a zhroutil se.Dál je uvedeno,že v říji jelen troubí a stojí i po několika zásazívh.Při doprovázení hosta se mi stala věc,které se dá taky těžko uvěřit.Při říji srnec po druhém pokládání a seskočení dostal komorový zásah W243.Běžel s větrníkem za srnou,jako chybený.Jelikož by host střílel znova na zadek,nenechal jsem ho vystřelit.On vyskočil k pokladaní,převalil se a zhasl.Nikdy v přírodě neříkej nikdy...
úplně to samé se mi stalo u srny zhruba na 100m se střelou sierra match king oba zásahy byli 2cm od sebe čisté průstřely za pleckem brala paši a ani hlavu po ráně nezvedla po chvilce jak jsem potichu přebíjel se rozešla k lesu a na druhou ránu se zlomila hned
CZ 550 american 308win.
Re: Nosler Accubond - 1. skúsenosť
Začnem trocha obšírnejšie. Lanštiak vyšiel z lesa na lúku a pomali sa blížil k vnadisku, ako náhle prišiel na moju stopu strhol sa a asi 10 m odskočil, následne sa vrátil na stopu a po nej prišiel až na kraj húštia pod posed, chvíľu tam vetril a potom išiel obklukom zo spodu na žitko. asi po 10 min krmenia sa postavil bokom mierne zo šikma hlavou bližšie ku mne a zadok dalej .
Vtedy som zamieril zhruba na lopatku - bolo už asi 11:40 tak na istotu nech nebusím dohladávať. Po rane som hneď videl že lanštiak je na nástrele a asi ešte pol minutky kopal a definitívne zhasol. Dal som si ešte 1 zásahovú cigu a išiel som k úlovku. Pri rypáku bolo dosť krvi, ale nejak som to neskúmal na mieste kde som očakával výstrel som nič nenašiel, diviaka otočím, ale
žiadný vstrel " čo dostal infarkt ? " . Po vyvrhnutí som našiel zhruba v miest kohúťiku prasklí stavec a zrazenú krv no srdce a plúca boli bez zásahu. tak som prehmatal boky v danom mieste ale nič.
Až potom som si všimol vstrel pod ľavým okom. Vtedy my bolo všetko jasné lanštiak bol tak pozorný, že v momente ako som zamieril a potiahol spúšť sa pohol - natočil sa ku mne a zdvihol hlavu k posedu - čomu zodpovedá aj miesto zásahu a dráha strely v tele.
Guľku som nenašiel - najskô skončila vo vývrhu .
Hematony žiadne ( ako po porážke elektrikou) strela evidentne odovzdala 100% energie, podbradky aj krkovica absolutne nepoškodené.
Kaliber 9,3x62
Vzdialenosť 30 m +/-
Fotky sú na tejto adrese.
viewtopic.php?f=8&t=8290&p=93703#p93703
Vtedy som zamieril zhruba na lopatku - bolo už asi 11:40 tak na istotu nech nebusím dohladávať. Po rane som hneď videl že lanštiak je na nástrele a asi ešte pol minutky kopal a definitívne zhasol. Dal som si ešte 1 zásahovú cigu a išiel som k úlovku. Pri rypáku bolo dosť krvi, ale nejak som to neskúmal na mieste kde som očakával výstrel som nič nenašiel, diviaka otočím, ale

Až potom som si všimol vstrel pod ľavým okom. Vtedy my bolo všetko jasné lanštiak bol tak pozorný, že v momente ako som zamieril a potiahol spúšť sa pohol - natočil sa ku mne a zdvihol hlavu k posedu - čomu zodpovedá aj miesto zásahu a dráha strely v tele.
Guľku som nenašiel - najskô skončila vo vývrhu .
Hematony žiadne ( ako po porážke elektrikou) strela evidentne odovzdala 100% energie, podbradky aj krkovica absolutne nepoškodené.
Kaliber 9,3x62
Vzdialenosť 30 m +/-
Fotky sú na tejto adrese.
SAUER 202- 9,3x62, Swarovski z6i 2-12x50, Blaser R8 PS 6,5x284 Norma , Zeiss VICTORY V8 1.8–14x50, CZ 550 - 6,5x284 Norma Nightforce SHV 5-20x56, Sig-sauer 2022 spc 9mm Luger, zeiss conquest hd 8 x 42,Leica Rangemaster - 1600 B CRF
Zatial sa mi javí Accubond v celku dobre. Odlovený srnec so zásahom rebrá a výstrel cez prednú nohu. Minimum podliateho a predné stehno len trhané - znehodnotené do 0,5 kg .
Pri čistej plúcnej rane so zásahom rebra by to bola úplne idealna rana s minimálnym poškodením .
Srnec po zásahu vyrazil so značením ( pokles predku ako keď zakopne ) a po cca 5 m skonal zvalením sa do trávy a s výskokom na zadných nohách - trvalo to možno 2 sekundy .
Srnec išiel na lúku s bákaním a prechádzal ju krajom hory systemom utrhní a hlava hore . Pri značnej ostražitosti .
Strela na cca 100 - 110 m za pomalého pohybu.
Pri čistej plúcnej rane so zásahom rebra by to bola úplne idealna rana s minimálnym poškodením .
Srnec po zásahu vyrazil so značením ( pokles predku ako keď zakopne ) a po cca 5 m skonal zvalením sa do trávy a s výskokom na zadných nohách - trvalo to možno 2 sekundy .
Srnec išiel na lúku s bákaním a prechádzal ju krajom hory systemom utrhní a hlava hore . Pri značnej ostražitosti .
Strela na cca 100 - 110 m za pomalého pohybu.
SAUER 202- 9,3x62, Swarovski z6i 2-12x50, Blaser R8 PS 6,5x284 Norma , Zeiss VICTORY V8 1.8–14x50, CZ 550 - 6,5x284 Norma Nightforce SHV 5-20x56, Sig-sauer 2022 spc 9mm Luger, zeiss conquest hd 8 x 42,Leica Rangemaster - 1600 B CRF
Lanštiak cca 40-45 kg na 50 m .
Obraz si môže každý urobiť podľa fotiek.
Kus v ohni bez pohybu - čo je zjavné podla rany - nulové podliatie . Masívne poškodenie plúc . Vstrel priemer strely a hned na rebrách sa otvorila a výstrel cca do 4 cm .
Zatial nemôžem na Accubond povedať krivé slovo a potvrdzujú sa mi skúsenosti iných.
Takže " U mne dobrý "
Obraz si môže každý urobiť podľa fotiek.
Kus v ohni bez pohybu - čo je zjavné podla rany - nulové podliatie . Masívne poškodenie plúc . Vstrel priemer strely a hned na rebrách sa otvorila a výstrel cca do 4 cm .
Zatial nemôžem na Accubond povedať krivé slovo a potvrdzujú sa mi skúsenosti iných.
Takže " U mne dobrý "
Tak už zase lanštiak - kanček ,
podmienky obdobné na 35 m bez zásahu veľkých kostí a chrbtice minimálne podliatie .
Rebrá na vstupe, aorty, komplet zbortené plúca, rebrá na výstupe . Kus zostal v ohni s krátkym odkazovaním.
fota 4 posledních příspěvků přesunuta do účinků dalas
Mladý to prespal a zobudiť sa mi ho podarilo až 10 min po rane

podmienky obdobné na 35 m bez zásahu veľkých kostí a chrbtice minimálne podliatie .
Rebrá na vstupe, aorty, komplet zbortené plúca, rebrá na výstupe . Kus zostal v ohni s krátkym odkazovaním.
fota 4 posledních příspěvků přesunuta do účinků dalas
Mladý to prespal a zobudiť sa mi ho podarilo až 10 min po rane