308 Winchester
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Promin, ale opet jedna unahlena kategoricky prohlasena pravda.Vojta píše:Určitě je tam FC-neboli Federal cartridges
FC oznaceni, mimo Federal Cartridge Corp., Anoka, MN 55303 (also produced in Germany and Austria for Federal)
pouziva (byla pouzivana) i od
Departmento de la Industrial Militar, Mexico City, Mexico
Prvi Partizan, Titovo, Uzice 31000, Yugoslavia
strelu je potreba zvazit a rozriznout, NP v razi .308 od FC (federalu) jsou myslim jen 2 a to 150 a 180gr
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
-
- Pravidelný diskutér
Střelu jsi nám nezvá?il ani nezměřil
tak jen podle délky spíš odhad - 180gr (11,7g), střela tady u nás skoro na všechno - V0 se bude motat cca někde pod 800 m/s (pro současnou produkci udává Federal 2620 fps - 799 m/s). Jeden kamarád si stěžoval, že srnčí mu tyhle těžké Partitiony "propichují" ale na černou a jelení zvěř je to kvalita, myslím, že zrovna o těchhle střelách je toho tady na fóru celkem dost napsáno.
4Andy Původní Partitiony měly (cca před více než 30ti lety) v místě přepá?ky mezi jádry ?irokou hladkou drážku (kvůli průtlačnému odporu) - každá střela se zvenčí soustru?ila, což i na automatu je celkem nákladná zále?itost, tak to opustili. Takovou mělkou rýhovanou drážku, jako má na střele TK (pravděpodobně vytvořenou ovalováním ozubeným kolečkem nebo kolečky) tam mohl udělat Federal, nebo i Nosler - při objednávce několika tun střel určitě velmi ochotně

4Andy Původní Partitiony měly (cca před více než 30ti lety) v místě přepá?ky mezi jádry ?irokou hladkou drážku (kvůli průtlačnému odporu) - každá střela se zvenčí soustru?ila, což i na automatu je celkem nákladná zále?itost, tak to opustili. Takovou mělkou rýhovanou drážku, jako má na střele TK (pravděpodobně vytvořenou ovalováním ozubeným kolečkem nebo kolečky) tam mohl udělat Federal, nebo i Nosler - při objednávce několika tun střel určitě velmi ochotně

Martin
Omlouvám se Shivovi, i když neznalost neomlouvá. Já ve své sbírce kulových nábojů mám s označením FC pouze náboje od Federalu, tudí? jsem nepředpokládal, že by tuto značku používala i jiná munička
Jinak, jak jsi to myslel s tím opět??? Opět v mém podání??? Já se jen pokusil vyjádřit svůj názor a o tom to je, ne??? Jinak se nezlobím, je to OK, jsi určitě větší doborník než já.

Jinak, jak jsi to myslel s tím opět??? Opět v mém podání??? Já se jen pokusil vyjádřit svůj názor a o tom to je, ne??? Jinak se nezlobím, je to OK, jsi určitě větší doborník než já.

- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Ten server silene blbne, nemohu se uz nekolik hodin nalogovat a odeslat zpravu.
Mne se omlouvat nemusis. Odbornik vetsi v tomhle nebudu, protoze me to zas az tak nezajima. Jen mi pripada, ze lidi jsou lini a proste daji dotaz na forum protoze je to jednodussi nez hledat sam.
Prave ze nedavno jsme resili podobny problem a taky jsme narazili na to, ze znacka kterou pouziva znama municka pouziva i jina firma.
Proto se vzdy snazim sehnat co nejvice informaci pred tim nez tu informaci poslu dal.
Osobne si nemyslim ze to je Nosler Partition (nic takoveho jako Federal Nosler Partition neexistuje), protoze nema krimpovaci drazku, ale nemam to potvrzene, jen vim ze to proste v soucasne dobe neni v sortimentu Nosler. Ale jak rikam je to jen moje domenka. Existuji vyrobci jako Speer, Hornady a dalsi.Na druhou stranu mi to zas az tak nezajima abych daval dotaz na Federal.
Dotazy tohoto typu zapricinuji jen zbytecne dohady na foru, protoze (muj osobni nazor) zde neni nikdo kdo jasne identifikuje naboj a strelu, protoze nikdo tyto znalosti nema. Nezbyva nic jineho nez hledat. Mam hodne literatury, ale ne neomezene, takze pak je tu internet. A to muze preci kazdy.
Mne se omlouvat nemusis. Odbornik vetsi v tomhle nebudu, protoze me to zas az tak nezajima. Jen mi pripada, ze lidi jsou lini a proste daji dotaz na forum protoze je to jednodussi nez hledat sam.
Prave ze nedavno jsme resili podobny problem a taky jsme narazili na to, ze znacka kterou pouziva znama municka pouziva i jina firma.
Proto se vzdy snazim sehnat co nejvice informaci pred tim nez tu informaci poslu dal.
Osobne si nemyslim ze to je Nosler Partition (nic takoveho jako Federal Nosler Partition neexistuje), protoze nema krimpovaci drazku, ale nemam to potvrzene, jen vim ze to proste v soucasne dobe neni v sortimentu Nosler. Ale jak rikam je to jen moje domenka. Existuji vyrobci jako Speer, Hornady a dalsi.Na druhou stranu mi to zas az tak nezajima abych daval dotaz na Federal.
Dotazy tohoto typu zapricinuji jen zbytecne dohady na foru, protoze (muj osobni nazor) zde neni nikdo kdo jasne identifikuje naboj a strelu, protoze nikdo tyto znalosti nema. Nezbyva nic jineho nez hledat. Mam hodne literatury, ale ne neomezene, takze pak je tu internet. A to muze preci kazdy.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Ho?i, na drážky tohoto druhu se při identifikaci střel musíte dívat opatrně, třeba tady jsou druhý a čtvrtý z leva dva Nosler Partition zase s jinou drážkou
http://www.rathcoombe.net/sci-tech/ball ... llets1.jpg
vysvětlivky k obrázku najdete zhruba v půli textu na téhle stránce
http://www.rathcoombe.net/sci-tech/ball ... thods.html
a v současné nabídce budete 338čkový N. Partition s drážkou hledat marně
Nebo tady je 60 gr NP laborovaný Winchestrem opatřený velmi podobnou drážkou, kterou budete na střelách pro Handloading hledat marně
http://www.winchester.com/lawenforcemen ... ger%20.223
Jak už psal Shiva - stačí jen chvilku hledat
http://www.rathcoombe.net/sci-tech/ball ... llets1.jpg
vysvětlivky k obrázku najdete zhruba v půli textu na téhle stránce
http://www.rathcoombe.net/sci-tech/ball ... thods.html
a v současné nabídce budete 338čkový N. Partition s drážkou hledat marně

Nebo tady je 60 gr NP laborovaný Winchestrem opatřený velmi podobnou drážkou, kterou budete na střelách pro Handloading hledat marně
http://www.winchester.com/lawenforcemen ... ger%20.223
Jak už psal Shiva - stačí jen chvilku hledat

Naposledy upravil(a) WetDog4 dne čtv 28.6.2007, 14:31, celkem upraveno 1 x.
Martin
-
- Pravidelný diskutér
-
- Pravidelný diskutér
-
- Zkušený diskutér
navazuji tady na clanek v ucincich na cernou zver http://lovectvi.wz.cz/forum/viewtopic.php?p=12581#12581, kde jsem ukazoval, co se stalo se strelou SB 308W SP 11.7g pri rane na sele 12 kg na vzdalenost cca 100 m

kamos mel stesti a ve CT mu na stejnem miste prisel stejny rudl, ze ktereho ulovil opet sele cca 13 kg. strilel na vzdalenost 70 m, sele zustalo v ohni, strela seletem prosla a toto z ni zustalo mezi zebry...

opet neni co dodat

kamos mel stesti a ve CT mu na stejnem miste prisel stejny rudl, ze ktereho ulovil opet sele cca 13 kg. strilel na vzdalenost 70 m, sele zustalo v ohni, strela seletem prosla a toto z ni zustalo mezi zebry...

opet neni co dodat

SB
Hold prostě SB potřebuje reklamu jako hrom, protože dle mého soudu, jim rychlým tempem ubývá zakázníků a jak jinak na sebe upozornit než v Myslivosti. Já jsem už ve sdružení přesvědčil osm členů, až vyzkouší něco jiného než SB a teď už nepoužívají nic jiného. Vůbec nevěřím tomu, že SB jde kvalitou nahoru, to je SCI-FI.
PRVNÍ RÁNA MUSÍ JÍT vždy TAM KAM MÁ!