308 Winchester

Vše o loveckém kulovém střelivu. Vaše zkušenosti a názory.
Odpovědět
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

Určitě je tam FC-neboli Federal cartridges :wink:
WetDog4
Pravidelný diskutér

Příspěvek od WetDog4 »

Pokud jsou to továrně sestavené náboje, pak to odhalené jádro a tvar ?pičky ukazuje na Nosler Partition, Federal používá s přepá?kou mezi jádry i A-frame od Swiftu, ale ten má jiný tvar ?pičky. ?krtící drážka Nosler Partition určitě nevylučuje
Martin
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Nojo ale co ten uzamykaci prolis na te strele?

NP vypada takhle:
Obrázek
TIKKA T3 Varmint Stainless 308WIN, Leupold VX3 4,5-14x50 long range ill fine duplex
TIKKA T3x TAC 300WM, EAGLE TSV 14:02/75 640
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

Vojta píše:Určitě je tam FC-neboli Federal cartridges :wink:
Promin, ale opet jedna unahlena kategoricky prohlasena pravda.

FC oznaceni, mimo Federal Cartridge Corp., Anoka, MN 55303 (also produced in Germany and Austria for Federal)
pouziva (byla pouzivana) i od
Departmento de la Industrial Militar, Mexico City, Mexico
Prvi Partizan, Titovo, Uzice 31000, Yugoslavia

strelu je potreba zvazit a rozriznout, NP v razi .308 od FC (federalu) jsou myslim jen 2 a to 150 a 180gr
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Tomáš Karel
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Tomáš Karel »

tak tady je. Řekněte mi kní něco vlastnosti atd. Dík

Obrázek

a to označení je FC.
Je trochu pomuchlovaná neměl sem asi ty správný nástroje :D :lol: :roll:
cejlon
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

..

Příspěvek od cejlon »

...no tak to by měl být Federal Nosler Partition.Tak ja se uvádí na Hirtenbergerech HP (Hirtenberger Patronen) tak na FC (Federal Carthridges).
WetDog4
Pravidelný diskutér

Příspěvek od WetDog4 »

Střelu jsi nám nezvá?il ani nezměřil :) tak jen podle délky spíš odhad - 180gr (11,7g), střela tady u nás skoro na všechno - V0 se bude motat cca někde pod 800 m/s (pro současnou produkci udává Federal 2620 fps - 799 m/s). Jeden kamarád si stěžoval, že srnčí mu tyhle těžké Partitiony "propichují" ale na černou a jelení zvěř je to kvalita, myslím, že zrovna o těchhle střelách je toho tady na fóru celkem dost napsáno.

4Andy Původní Partitiony měly (cca před více než 30ti lety) v místě přepá?ky mezi jádry ?irokou hladkou drážku (kvůli průtlačnému odporu) - každá střela se zvenčí soustru?ila, což i na automatu je celkem nákladná zále?itost, tak to opustili. Takovou mělkou rýhovanou drážku, jako má na střele TK (pravděpodobně vytvořenou ovalováním ozubeným kolečkem nebo kolečky) tam mohl udělat Federal, nebo i Nosler - při objednávce několika tun střel určitě velmi ochotně :lol:
Martin
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

Omlouvám se Shivovi, i když neznalost neomlouvá. Já ve své sbírce kulových nábojů mám s označením FC pouze náboje od Federalu, tudí? jsem nepředpokládal, že by tuto značku používala i jiná munička :(
Jinak, jak jsi to myslel s tím opět??? Opět v mém podání??? Já se jen pokusil vyjádřit svůj názor a o tom to je, ne??? Jinak se nezlobím, je to OK, jsi určitě větší doborník než já. :wink:
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

Ten server silene blbne, nemohu se uz nekolik hodin nalogovat a odeslat zpravu.
Mne se omlouvat nemusis. Odbornik vetsi v tomhle nebudu, protoze me to zas az tak nezajima. Jen mi pripada, ze lidi jsou lini a proste daji dotaz na forum protoze je to jednodussi nez hledat sam.
Prave ze nedavno jsme resili podobny problem a taky jsme narazili na to, ze znacka kterou pouziva znama municka pouziva i jina firma.
Proto se vzdy snazim sehnat co nejvice informaci pred tim nez tu informaci poslu dal.
Osobne si nemyslim ze to je Nosler Partition (nic takoveho jako Federal Nosler Partition neexistuje), protoze nema krimpovaci drazku, ale nemam to potvrzene, jen vim ze to proste v soucasne dobe neni v sortimentu Nosler. Ale jak rikam je to jen moje domenka. Existuji vyrobci jako Speer, Hornady a dalsi.Na druhou stranu mi to zas az tak nezajima abych daval dotaz na Federal.
Dotazy tohoto typu zapricinuji jen zbytecne dohady na foru, protoze (muj osobni nazor) zde neni nikdo kdo jasne identifikuje naboj a strelu, protoze nikdo tyto znalosti nema. Nezbyva nic jineho nez hledat. Mam hodne literatury, ale ne neomezene, takze pak je tu internet. A to muze preci kazdy.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
WetDog4
Pravidelný diskutér

Příspěvek od WetDog4 »

Ho?i, na drážky tohoto druhu se při identifikaci střel musíte dívat opatrně, třeba tady jsou druhý a čtvrtý z leva dva Nosler Partition zase s jinou drážkou

http://www.rathcoombe.net/sci-tech/ball ... llets1.jpg

vysvětlivky k obrázku najdete zhruba v půli textu na téhle stránce

http://www.rathcoombe.net/sci-tech/ball ... thods.html

a v současné nabídce budete 338čkový N. Partition s drážkou hledat marně :?

Nebo tady je 60 gr NP laborovaný Winchestrem opatřený velmi podobnou drážkou, kterou budete na střelách pro Handloading hledat marně

http://www.winchester.com/lawenforcemen ... ger%20.223

Jak už psal Shiva - stačí jen chvilku hledat :?
Naposledy upravil(a) WetDog4 dne čtv 28.6.2007, 14:31, celkem upraveno 1 x.
Martin
Tomáš Karel
Pravidelný diskutér

Tak vám děkuji za identifikaci zase sem o něco chytřejší. Není nad to zeptat se profíků :D
Tomáš Karel
Pravidelný diskutér

Mám dotaz. Máte někdo zkušenosti s S&B se střelou Sierra v této ráži na zvěř u nás ?ijící. spíš by mě zajímala ta střela než S&B :lol: 8) Teď sem jich dvacku dostal a velice mě překvapila jejich přesnost. Čumel sem jak pulec :shock: šli mi 0,5 cm od sebe na 100m na obkreslenou pětikorunu :wink:
Alda
Zkušený diskutér

Příspěvek od Alda »

navazuji tady na clanek v ucincich na cernou zver http://lovectvi.wz.cz/forum/viewtopic.php?p=12581#12581, kde jsem ukazoval, co se stalo se strelou SB 308W SP 11.7g pri rane na sele 12 kg na vzdalenost cca 100 m

Obrázek

kamos mel stesti a ve CT mu na stejnem miste prisel stejny rudl, ze ktereho ulovil opet sele cca 13 kg. strilel na vzdalenost 70 m, sele zustalo v ohni, strela seletem prosla a toto z ni zustalo mezi zebry...

Obrázek

opet neni co dodat :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil:
vhool

Příspěvek od vhool »

:evil: jo jo "no cement" to je ta jejich moderni konstrukce strel (stara 60 let :cry: )...
US OPTICS
Pravidelný diskutér

SB

Příspěvek od US OPTICS »

Hold prostě SB potřebuje reklamu jako hrom, protože dle mého soudu, jim rychlým tempem ubývá zakázníků a jak jinak na sebe upozornit než v Myslivosti. Já jsem už ve sdružení přesvědčil osm členů, až vyzkouší něco jiného než SB a teď už nepoužívají nic jiného. Vůbec nevěřím tomu, že SB jde kvalitou nahoru, to je SCI-FI.
PRVNÍ RÁNA MUSÍ JÍT vždy TAM KAM MÁ!
Odpovědět