Krmení/vnadění černé zvěře
Re: Krmení/vnadění černé zvěře
Aha, to je zrno, já myslel, žes to zkusil rozšrotovat. Tak to asi nech, protože zrno bys stejně nesešlapal. Dals tam sůl? Až to nabobtná a změkne - tedy natáhne vodu do sebe, tak to zkus sešlapat.

měl sem cca 90 kg kukuřice a dal sem tam 9kilo soli.... mám tam pak vodu dolýt nebo to nechat na vzduchu kdyby jí to zcuclo víc a zrno bylo na vzduchu?? já vim že když se doma dělalo víno tak to muselo bejt bez přístupu vzduchu a dávala se tam taková ta kvasná rourka... já to jen zavřel víkem a nechal tomu trochu lufta...a dal to do sklepa 

měl sem cca 90 kg kukuřice a dal sem tam 9kilo soli.... mám tam pak vodu dolýt nebo to nechat na vzduchu kdyby jí to zcuclo víc a zrno bylo na vzduchu?? já vim že když se doma dělalo víno tak to muselo bejt bez přístupu vzduchu a dávala se tam taková ta kvasná rourka... já to jen zavřel víkem a nechal tomu trochu lufta...a dal to do sklepa 

heh jak to že to tam vlezlo dvakrát =(

- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
To budeš pálit Jim Beam  I vy alchimisti.
 I vy alchimisti.

I vy alchimisti.
 I vy alchimisti.Re: Krmení/vnadění černé zvěře
Lišáku asi to tak nech být, voda tam vzduch nepustí a pozoruj, víkem to jen přiklop, ale nezatáčej ho, ať tě nepotká nějaké překvapení.  

no taky sem si řikal že by se to dalo přepálit... ale kukuřice je lepší prohnaná přes vepřevý =) no mám takový zkušenosti s vínem za mlada sem ho dělal snad ze všeho krom šípku s tim bylo moc práce  .... ale nevim jestli to bude kvasit když to je tak slaný... tak uvidim =) a neboj nikum vim že při kvašení unikaj plyny a v uzavřený nádobě by vytvářeli přetlak.
.... ale nevim jestli to bude kvasit když to je tak slaný... tak uvidim =) a neboj nikum vim že při kvašení unikaj plyny a v uzavřený nádobě by vytvářeli přetlak.

.... ale nevim jestli to bude kvasit když to je tak slaný... tak uvidim =) a neboj nikum vim že při kvašení unikaj plyny a v uzavřený nádobě by vytvářeli přetlak.
.... ale nevim jestli to bude kvasit když to je tak slaný... tak uvidim =) a neboj nikum vim že při kvašení unikaj plyny a v uzavřený nádobě by vytvářeli přetlak.Re: Krmení/vnadění černé zvěře
zkus se podívat do návodu jak se kvasí zelí princip je stejnej akorát bych tam nedával ten kmínMr. Fox píše:no taky sem si řikal že by se to dalo přepálit... ale kukuřice je lepší prohnaná přes vepřevý =) no mám takový zkušenosti s vínem za mlada sem ho dělal snad ze všeho krom šípku s tim bylo moc práce.... ale nevim jestli to bude kvasit když to je tak slaný... tak uvidim =) a neboj nikum vim že při kvašení unikaj plyny a v uzavřený nádobě by vytvářeli přetlak.
 sůl pro kvašení nevadí pokud se to nepřežene do zelí se dává proto aby z něj vytáhla vodu takže pokud kukuřičné zrnko v sobě vodu nemá a dodával jsi jí tam tak už sůl dávat nemusíš a dodal bych jí až po vykvašení abys to zakonzervoval na rozkvašení nic nepokazíš když do toho klidně přihodíš trochu vody z kvašeného zelí a nebo se prodávají probiotika to se doporučuje přidat když kvasíš zelenimu. pokud se nepřidá sůl kvašení proběhne do týdne se solí to trvá déle klidně i 2-3 týdny nádobu určitě nezavírej na těsno todle je mléčné nikoli alkoholové kvašení tady určité množství vzduchu nevadí nejlepší je dát o něco menší dekl než je sud a zatížit ho kamenem aby ta kukuřice zůstala pod deklem ve vodě když ti to vykvasí tak pak to už zavři jinak se ti do toho dá máselný kvěšení a plísně, pokud ti to kvasit do dvou tří dnu nezačne prostě jen slej vodu a nalej tam vodu bez soli a ono se ti to rozjede
 sůl pro kvašení nevadí pokud se to nepřežene do zelí se dává proto aby z něj vytáhla vodu takže pokud kukuřičné zrnko v sobě vodu nemá a dodával jsi jí tam tak už sůl dávat nemusíš a dodal bych jí až po vykvašení abys to zakonzervoval na rozkvašení nic nepokazíš když do toho klidně přihodíš trochu vody z kvašeného zelí a nebo se prodávají probiotika to se doporučuje přidat když kvasíš zelenimu. pokud se nepřidá sůl kvašení proběhne do týdne se solí to trvá déle klidně i 2-3 týdny nádobu určitě nezavírej na těsno todle je mléčné nikoli alkoholové kvašení tady určité množství vzduchu nevadí nejlepší je dát o něco menší dekl než je sud a zatížit ho kamenem aby ta kukuřice zůstala pod deklem ve vodě když ti to vykvasí tak pak to už zavři jinak se ti do toho dá máselný kvěšení a plísně, pokud ti to kvasit do dvou tří dnu nezačne prostě jen slej vodu a nalej tam vodu bez soli a ono se ti to rozjedeRe: Krmení/vnadění černé zvěře
dnes jsem byl zkontrolovat soudek s kukuřicí a pořád to nebublá.... já to dal do sklepa a tam neni takový teplo tak to bude dýl trvat přemejšlim jak to urychlit.... ale ve sklepě nemůžu zatopit =(

no tak to ani bublat nemůže je potřeba tak 15-20C pak to maká když je moc zima tak se ti to nerozkvasí k nějakému kotli to asi dát nemůžeš??Mr. Fox píše:dnes jsem byl zkontrolovat soudek s kukuřicí a pořád to nebublá.... já to dal do sklepa a tam neni takový teplo tak to bude dýl trvat přemejšlim jak to urychlit.... ale ve sklepě nemůžu zatopit =(
ve sklepě nic takovýho neni bohužel a teď už to ze sklepa nedostanu.... ale zelí taky začne kvasit v chladu.. když se nakládá na podzim... tak ho dáváme taky do sklepa.... schválně tam dám teploměr....

teploměr ukazuje 9 stupňů celsia... kukuřice zatim nekvasí co sem koukal tak stačí 5 stupňů celsia aby probáhal kvasnej poroces u víná a u piva.... nevim jak to je u kukuřice... ale oběvil se mi jinej porblem hladinu pokryla plíseň mám jí sebrat nebo jí tam nechat??

pokud ti to zplesnivělo tak to rovnou vyhoďMr. Fox píše:teploměr ukazuje 9 stupňů celsia... kukuřice zatim nekvasí co sem koukal tak stačí 5 stupňů celsia aby probáhal kvasnej poroces u víná a u piva.... nevim jak to je u kukuřice... ale oběvil se mi jinej porblem hladinu pokryla plíseň mám jí sebrat nebo jí tam nechat??
Při 5stupních kvašení doslova živoří až se zastavuje.I to zelí se nechává v teplé kuchyni rozkvasit.Naočkovat to vodou ze zelí je dobrý nápad.Já osobně vyrábím medovinu a mám vyčteno že do kvasné nádoby se nesmí dostávat vzduch a to ty při každé kontrole děláš-proto ti to plesniví.Já to řeším tak,že při každé kontrole nebo manipulaci před uzavřením cisternu mírně zasířím.Vznikne tam sterilní atmosfera.Na hladinu položíš malou plechovičku zapálíš kousek syrného knotu vhodíš do plechovičky a těsně uzavřeš.Není to nic škodlivého i sudy na víno se sýří.Otázka je jestli to má cenu se s tou kukuřicí se takhle nervovat jestli se to nezkazí.Myslím že to zkažené není ta sul to dost konzervuje, plísen seber.Asi by bylo lepší -zasyp to ještě zvrchu solí a kašli na kvašení,jen aby se to nemuselo vyhodit,slaná kukuřice bude pašíkum taky chutnat.

tak dneska sem šel na ně... v 17 00 sem byl u žebříku a už jich tamna mě 30 čekalo a než sem se stih narovnat tak vzali roha =(