Vábení lišek
skolení
Zdravim všechny myslivce. Chtěl bych si objednat od firmy Devana skolení lišky a lišáka. nevíte někdo kolik to stojí na dobírku sem do Čech. Díky za radu.
Re: skolení
Stačí zajít na www.devana.sk. Je tam ceník a do čech to po?lou v pohodě. Teď mi od nich přišlo CD vábení zvěře.FRoubik píše:Zdravim všechny myslivce. Chtěl bych si objednat od firmy Devana skolení lišky a lišáka. nevíte někdo kolik to stojí na dobírku sem do Čech. Díky za radu.
CD Devana
No, čekal jsem něco lepšího, ale při objednání jsem zapoměl že to není DVD ale CD, takže jenom zvuk.
Po poslechnutí si myslím že pan Mihálko to má docela slušně udělané. Je tam vábení jelenů, srnců, lišek - my?kovačka, lasička, zaječí vře?tidlo atd. Vábení kachen i husí, jeřábka, černé zvěře - prostě všeho. Největší podíl na CD má vábení jelení a srnčí zvěře a lišek. Zbytek jsou tak 1-3 min. trvající ukázky, ale dá se to poslouchat pořád dokola takže se to člověk naučí.
. takže kdo k tomu nepotřebuje obraz a nevadí mu sloven?tina tak doporučuji. Ta kniha co nabízí Devana by k tomu asi bodla, ale tu jsem opoměl. Asi ji doobjednám.

-
- Pravidelný diskutér
Z malorážky střílím celkem často, používam vesměs vet?inou patrony Remington s dutinkou, je to celkem spolehlive dejme tomu na hrdličku, kočku atd. ale na lišku bych si vzal asi neco silnějšího už jen kvuli tomu že u ty malorážky je limit vzdalenosti mnohem min nez u dejme tomu .223, mluvil si o lovu do těch 50m, to bych mozna zvolil, brokovnici s vetsima brokama.
.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
-
- Pravidelný diskutér
-
- Pravidelný diskutér
Co se týče vábniček od Devany jsou zřejmě doré.Kamarád si pořídil vábničky, skoilení lišky a lišáka a pískání lasičky.Při vábení na hlas lasičky mu po chvilce přišla liška.Na další čekané seděl u lesa a ozvala se z lesa liška tak ji "odpověděl" a liška byla vm?iku u kazatelny a ani nestačil vystřelit.To vábení má naučené podle toho CD.To CD je fakt super.
vře?tidlo
Také jsem š»astným majitelem vábniček Devana. Chodil jsem dva týdny na jednu kmotru, ale vždycky mě vypekla. vždy jsem si šel sednout tam, kde jsem ji večer nebo ráno viděl se pohybovat. Samozřejmě mi vy?la o nějakých třista i víc metrů jinde. A tak pořád dokola. Mi?kovačka pro tu vzdálenost nezabírala tak jsem vyzkoušel vře?tidlo. liška se ihned zarazila a koukala mým směrem. Na tu dálku mě nemohla vidět protože jsem le?el a byl velice dobře krytý ve křoví. Pak rychle popoběhla tak o dvacet metrů dál, opět se zastavila, ještě jednou se podívala ke mě a pak rychlými skoky zaběhla do lesa. To bylo v 07.15hod., byla krásně modrá obloha a liška se tam promenádovala mezi tlupou 40ks srnčího, která brala pa?i na řepce. takže za letošní zimu, co zkouším používat vábničky, tak se mi nepodařilo žádnou lišku, či jiného predátora přivábit. až na sovu, která vždy na mé my?kováni reaguje. To samé zájíci na vře?tidlo. S těma mám vážně úspěch. Ti jsou spolehlivý, ti příjdou vždy. Asi začnu chodit vábit zajíce a flintu nechám doma. Budu nosit fo»ák. 

MAUSER M03 8x57IS,Zeiss Victory Diavari 3-12x56 T* kříž 60
Bettinsoli diamont lux 12/76,12/76
BRNO Mod. 1 cal 22 Long Rifle
ESCHENBACH trophy AS/P 8x56B
ESCHENBACH farlux selctor D 8X42BG
Bettinsoli diamont lux 12/76,12/76
BRNO Mod. 1 cal 22 Long Rifle
ESCHENBACH trophy AS/P 8x56B
ESCHENBACH farlux selctor D 8X42BG
-
- Pravidelný diskutér
vábnička
Chtěl jsem se zeptat, jestli používáte někdo vábničku od pana Zubíčka a pokud ano, tak jaké máte zkušenosti. už jsem zkoušel několik pokusů, ale nic
. Nepředpokládám ale, že by byl problém ve vábničce... jb