Osobne pouzivam novy model Lyman Crusher a horni uvrat take preleza. Tady se ale prave necha zjistit, ze nastaveni skrtici matrice LEE Crimp neni jen tak. Kdyz nastavim dle navodu na dotyk plus 3/4 otacky tak budu dle sily na klasickou paku prelezat uvrat. Kdyz ale nasroubuju momentak, tak u nektereho skrceni cvakne momentak pred horni uvrati lisu a u nekterych skrceni necvakne a lis preleze horni uvrat. Toto dle meho ukazuje ze kazda sestava naboj-strela ma na krcku jinou tloustku a sila na zaskrceni je opravdu jina. Z toho mi plyne ze LEE Crimp ani jine skrtici matrice nemuzou skrtit konzistentne bez presne opracovanych krcku a presne vyrobenych plastu strel(prumer strely, tloustka sten plastu).
Jak rikas, nejvetsi chyba bude prave tesne pred horni uvrati pri klasickem nastaveni matrice dle vyrobce. Prijde mi ze na tech videich je ale nastaveni o nekolik otacek dolu. Tipuju tak dotyk matrice plus dalsi 3otacky. Tady se pak to druhe rameno zvetsuje a nemel by byt takovy problem s opakovatelnosti. Osobne mam na matrici znacku a na dotyk je to vzdy cca 1/4 otacky max jinde. Takze seridim o chlup smerem na znacku a mam vzdy stejnou vychozi poloho. Ted tedy zkusim nastavit na znacku a cca 2,5ot dolu. Uvidime na kolik vzroste moment, aby byl otlak skrceni cca stejny.
To tve nastaveni nevim jestli chapu dobre. Proste sroubujes matrici a koukas kdy jsou klestiny smackle k sobe? Tohle jsem zkousel, ale odhadnout to take neni jen tak, protoze ta 0,1 nebo 0,2 mm neni moc mezi klestinami videt.
Zatim mi prijde idealni nastaveni na dotyk, upravit presne na znacku na matrici a takove 3 otacky dolu. Tim zvetsim druhe rameno a buouci pripadna odchylka bude v % vyrazne mensi nez pri nastavovani kolem uvrate.
PS: Jsem zacatecnik, diky foru jsem ted vypustil prvnich 20 vcelicek 7x64