Tak se pochlubim dalsim svym loveckým uspechem

Je to neco pres mesic co jsem naposled slovil prasatko, a od te doby jsem se na ne nejak nemohl dostat. Minuly tyden jsem prosedel kazdou noc u jedineho pole psenice siroko daleko, a stejne bez vysledku, jednou jsem je sice slysel v psence jak si pochutnavaji, ale ani jsem je nevidel. skoro kazdou noc jsem zmoknul, protoze jsem sedel na takovem posidku, a kdyz uz neprselo, tak nad ranem prisla mlha, ze jsem nevidel zem pod posedem

no v pondeli se vecer trochu vyjasnilo, a kdyz jsem v jedenact videl jak se mesic vyloupl nad les, uz jsem se tise rozloucil s pritelkyni, ktrera tim zrovna nadsena nebyla, a pelasil jsem zas k psenici... Prvni co mi nepotesilo, ze behem cesty se k mesici zacal opet priblizovat velky cerny mrak, ale jak rychle prisel tak i odesel. Druha vec bylo to ze jeden nas clen mel auto tam kam jsem smerovali ja, takze jsem byl nucen jit si sednou na jinou kazatelnu, ,ktera sice neni u psenky, ale na pristupove ceste k ni. Uz pri ceste na kazetelnu tak jsem slysel jak se prasata postuchuji a smeruji ke me. rychle jsem potichu se usadil a netrvalo to ani 5 minita uz jsem slysel jak susti koprivy a na posecene louce se objevilo prase. kratce odfouklo a zas zalezlo, nejak se jim ven nechtelo, furt jsem slysel jak si bachna povida se selaty ale ven ne a ne. No a o puj jedne padla od toho kolegy rana. Behem chvilky jsem v lesiku za sebou uslysel rachot a bylo mi jasny ze jsou to ty prasata do kterych pred chvilkou strilel a ze pujdou okolo me do lesa. jen jsem se pripravil tak se na loucku vyvalil rudl tak 20 prasatek. Prvni byly tri velky, potom selata a na konec tak 7 - 10 loncaku, jednoho jsem z nich rychle vybral ale mesic byl zrovna za mraky, viditelnost nic moc, tak jsem asi posadill kriz moc nizko, no a tak jsem to zmackul. prasata zabehly do lesa, a pak uz jsem jen slysel jak se vzdaluji... Po telefonu s kolegou, ktery pry asi taky chybil jsem se za chvilku sesli hladat jeho prase. strilel na letosni sele, na nejakych 70 metru na strnisti. Hledali jsme a hledali, ale nic jsme nenasli, ani jeho ani moje, ani barvu,proste vubec nic

tak jsem se pred druhou zas usadil na kazatelne a premyslel v cem udelali soudruzi chybu... No pred treti mi psal kamos, kde sedim a co se v noci delo, tak jsem se mu pochlubil jak jsme to zk.....li na a kdyz jsem polozil telefon, tak slysim susteni. koukam a v polehlych koprivach vidim stribrny hrbet, prase se pomalu sune po posecenym, ale je samotny a vetsi, no koukam na nej a v tom po jeho stopach jde druhy, trochu mensi, mesic je jak rybi oko, krasne je videt i strapec, tak uz nepremyslim, kriz ustaluji za pleckem a ticho prerusuje dalsi rana. Jasne slysim uhoz kule, a prase zustava v ohni, nez ale prebiju tak se zvada a pomalu odchazi, chvilku ho slysim lamat, a pak uz je jak chrci a odkazuje. koukam na hodinky a je 3-15. Tak si uz spokojene uzivam svitani a pred patou jdu na nastrel. Ten sice nenachazim, ale v miste, kde vchazelo do krytu je uz dost barvy. Po 20 metrech nachazim zhasleho tak 50 kg loncaka. Vstrel ma tak 10 cm za pleci, vystrel na konci zeber, zasazeny jatra a zaludek.
Tu prvni ranu jsem bohozel asi chybil, ani pes, ktereho jsme tam meli nic nenasel, pouze ho zajimala barva a vyvrh z toho druhaho prasete. no zbyva me jen doufat ze jsem neudelal nejakeho mrzaka
http://album.volny.cz/marek28.02/browse ... wse_page=0