Černí rytíři / způsoby lovu

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Aldak
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Lovy pa?íků

Příspěvek od Aldak »

Zdravím pánové,
poslední moje zážitky ze společné akce( naháňky)která proběhla v honitbě městských lesů je taková rozporuplná. všechno proběhlo samozřejmě podle všech tradic a striktním dodržením myslivecké etiky a ulovila se zvěř, která se lovit měla.
Na výřadu bylo 5 ks černé zvěře v průměrné hmotnosti30-40kg.
Z toho 2 kňourci a 3 bachničky. Problém je v tom ,že všechny bachničky plné ,krátce před metením( nalité mléčné ?lázy a zduřelé struky).
Já se k ráně nedostal ale je pravdou,že kdyby mi přesadil takový kus a já
usoudil,že je rána připravená ,tak bych máčk.
Při samostaném lovu věřím tomu,že když mi přijde rudl na hromadu, tak se
samozřejme nejdřív snažím co nejlepe přečíst kusy, vyloučit vodící ba?ky, starší kusy a právě tyhle "30 tikiláče"se snažím slovit.
rušit kus ve kterém jsou již zárodky nového života ,pota?mo nové populace pa?íků není zrovna nic moc. Věřím ,že nikdo z nás to nechce,
a nevidí rád, ale i taková je realita.Jenom se utě?ujeme tím,že jsme stříleli
na """nejmenší kus"""
Fery
Zkušený diskutér

Příspěvek od Fery »

To je typické odstřelové kusy 30-40kg. bohužel se s tím nedá nic dělat. Na takové by tu asi zmačkli všichni. Nepoznal bys to ani v klidu u hromady. Nejmenší kus to vždycky jistí. Jednou mi v noci k hromadě přišlo 6 prasat. Střelil jsem to nejmenší ? poloviční proti ostatním ? mělo 55 kg a k lepšímu bylo strakaté. :wink:
CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
Marek
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marek »

To W.e.n.aaa: I kdyz se to nema tak v obdobi kdy u nas mame kukurici a prasata jsou tam denne tak jediny co pomaho je strelit do nich a kdyz zrovna neni mesic tak si musi kazdy pomoci po svem!! Nekdo( napr. Vhool ma supr optiku, ve ktere vidi bez mesice i bez snehu) a my co to nemame tak si holt musime posvitit.. A ze svoji zkusenosti se mi nestalo ze by prase po osviceni uteklo, lekne se a nevi ktera bije a co se to stalo...No a ty to musis rychle zhodntit, protoze dyl nez 10 sekund cekat nebude!!!
vhool

Příspěvek od vhool »

na to mam svuj recept.jelikoz vetsinou nestrilim na osamele kusy tak to mam overene.poradil mi to kdysy v bavorsku jeden stary nimrod a ono to funguje.nerikam ze se nepovede cas od casu strelit plnou bachynku s cca 10cm plodem (max.dvema) o vaze do 30kg ale mam 90% uspesnost s touto metodou.proste a jednoduse kdyz jdou tri a vice tak strilim to predposledni at je nejmensi nebo ne.vetsinou je to jedno s tech mensich a do stari 20 mesicu a svete div se knourek.rocne ulovim tak 20-50 kusu a z toho tak 5 bachynek !!!
Marek
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marek »

To zni dobre, takze az mi zas prijdou tak to zkusim:))
vhool

Příspěvek od vhool »

doporucuji a urcite s tim nic nezkazis :wink:
Aldak
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aldak »

vhool píše:na to mam svuj recept.jelikoz vetsinou nestrilim na osamele kusy tak to mam overene.poradil mi to kdysy v bavorsku jeden stary nimrod a ono to funguje.nerikam ze se nepovede cas od casu strelit plnou bachynku s cca 10cm plodem (max.dvema) o vaze do 30kg ale mam 90% uspesnost s touto metodou.proste a jednoduse kdyz jdou tri a vice tak strilim to predposledni at je nejmensi nebo ne.vetsinou je to jedno s tech mensich a do stari 20 mesicu a svete div se knourek.rocne ulovim tak 20-50 kusu a z toho tak 5 bachynek !!!
hhhhmmm to je něco,já to Použiji a vsadím se, že při své smůle už se vidím ,jak stojím před hospodářem a mačkám ve spocených rukách tralalák a koktám něco o receptu.
Néé to je joke. Asi na tom něco bude ,když to říkas.. :idea:
Zdenek
Nový návštěvník

Příspěvek od Zdenek »

To AldaK
včera jsme zakrmili a zítra to jdu ráno do lesa omrknout. Dám ti vědět...
vhool

Příspěvek od vhool »

samozrejme ze kdyz tam bude zrovna nejvetsi kus tak si vyberu to vedle :lol: ale me to funguje.kdyz prijdou na hromadu tak je dobry sledovat poradi ve kterem jdou z krytu.tady je na miste zdrzenlivost protoze treba kdyz jsou odrostlejsi selata tak ty tam vletej prvni.ale nejlip to funguje kdyz jdou cunici na ochozu
Aldak
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aldak »

Zdenek píše:To AldaK
včera jsme zakrmili a zítra to jdu ráno do lesa omrknout. Dám ti vědět...
Joo paráda.Zajímá mě jak to bude ve Vašich podmínkách fungovat.
95% libovost je výborná a karbousové bílkoviny potřebujou.žaludu maj dost v lese.Tak se těším na zprávu.
Steyer
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Steyer »

vhool píše:samozrejme ze kdyz tam bude zrovna nejvetsi kus tak si vyberu to vedle :lol: ale me to funguje.kdyz prijdou na hromadu tak je dobry sledovat poradi ve kterem jdou z krytu.tady je na miste zdrzenlivost protoze treba kdyz jsou odrostlejsi selata tak ty tam vletej prvni.ale nejlip to funguje kdyz jdou cunici na ochozu
To se ale pěkně řekne, jenže já mám hromady většinou ve vyřezaném oku v hou?tí, prostě tam, kde se jim nejvíce líbí. A to by museli mít čísla, jak dostihový koně, abych si zapamatoval pořadí, ve kterém vylezli ven. Za 5 minut je tam většinou takový kongo, že se to už nedá rozmotat. :cry:
Každá hodina, strávená na tomto fóru, je ničím proti vteřině strávené v lese.
Umění není něco "zabít", ale nechat žít...
vhool

Příspěvek od vhool »

no to je potom problem.ja je nechavam vylizt dokud je nevidim vsechny a pak teprve premejslim jestli bude bum nebo ne.tahle metoda taky neni vsemocna ale jak rikam kdyz se presunujou z bodu a do bodu b tak to funguje super
Steyer
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Steyer »

To asi jo, je to jenom otázka jiné příle?itosti a větších znalostí revíru. Jestli najdu něco jako pravidelný ochozy, tak se tím budu řídit a uvidíme.

:P
Každá hodina, strávená na tomto fóru, je ničím proti vteřině strávené v lese.
Umění není něco "zabít", ale nechat žít...
vhool

Příspěvek od vhool »

staci nakrmit kousek dal od krytu a oni se ti srovnaj do lajny.holt nevylezou hned a budou treba hodinu jistit ale pak stejne vylezou
Fery
Zkušený diskutér

Příspěvek od Fery »

Já si jeden ochoz našel a i u něho trošku zasypal zrní aby mi přibrzdili před posedem. jenže teď tam jako napotvoru nechodí a ještě není vidět. :?
Uvidím při dalším úplňku. Zkusím to jak píšeš Vhoole. :wink:
CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
Odpovědět