Autor článku v Myslivosti, předseda představenstva Halali je současně předsedou OMSu Ltm. V životě jsem na jakemkoliv setkání od něj neslyšel nic jiného než jen propagaci pojištění Halali, přesvědčování o jeho jedinečnosti atd.. Veškeré jeho statě ve Zpravodajích OMSu se týkají, jak jinak, pojištění u Halali. Mám dojem že si tak trochu plete funkce, a jakoby pro něj myslivost nebyla ničím jiným než pojistným kšeftem

.... to jen na okraj
Jinak o potřebnosti OMSů, u nás se již snad druhým rokem OMS pokouší uzavřít s MS z okresu smlouvu o součinnosti a to proto, aby se nějakým způsobem zdůvodnila jeho potřebnost. Má to velké množství odpůrců a všichni by ve smlově chtěli mít konkrétní věci, které bude OMS pro MS dělat. Bohužel toho jsme se nedočkali. Za sebe mohu říct, že je dobře že se pořádají zkoušky LUP a kurzy, jsem členem ČMMJ i pojistníkem Halali z důvodů které zmiňoval tuším dalas, ale jinak je pro mě OMS na to, abych tam jednou ročně došel zaplatit.
Je to kuriozní, ale na okrese před pár lety vzniklo zájmové združení honiteb, které v podstatě supluje činnost, kterou by měl podle mě zastávat OMS. Je to hlavně v oblastech léčení zaječí zvěře, reintrodukce králíka, komunikace se zemědělci, pachových ohradníků u komunikací apod.. OMS o takovéto věci nemá zájem s odůvodněním, že např. zajíci nejsou ve všech honitbách....

, zajímat se začne až když vše jede a získá to jakousi veřejnou podporu a pozitivní ohlasy (viz pach. ohradníky)