7x57, 7x57R
No to mi přijde jako docela obskurní výmysl..... nikde jinde ve světě jsem o tom zmínky nezaznamenal a všechno co jsem kdy střelil já nebo známí barnesem nebo reichenbergem tak bylo prostřeleno "rovně" durch
sice to bylo zejména v .223, .308, 7x65R a .300WM, ale rozhodně nikdo nic takového nepozoroval, čekal bych to nejspí? u lehčích střel, ale kamarád (ačkoliv mu to neschvaluju) loví .223 vše od kuny až po lončáky a taky nic podobného nezaznamenal, dlu?no dodat že už jich spotřeboval cca 150ks.

Sportovní střelba, myslivost, motorky.
No billiard v bukovém zmrzlém lese (cca -20 stupňů) jsem s S-Ballem už zažil, odráží se to díky plá?ti (silon) ne díky jádru, díky jádru se jedná o zakázanou munici kat. A (a to si nedělám legraci) nebo? je zde měkký plá?? a tvrdé ocelové kalené jádro, to že po tom policajti nejdou je druhá věc....
Sportovní střelba, myslivost, motorky.
sw_fox píše:No billiard v bukovém zmrzlém lese (cca -20 stupňů) jsem s S-Ballem už zažil, odráží se to díky plá?ti (silon) ne díky jádru, díky jádru se jedná o zakázanou munici kat. A (a to si nedělám legraci) nebo? je zde měkký plá?? a tvrdé ocelové kalené jádro, to že po tom policajti nejdou je druhá věc....

RWS KS
Zdravím pánové máte někdo zkušenosti s RWS KS 10,5g v ráži 7x57R
Jak se chová na srnčí, popřípadě na černou do 7O kg. Diky za odpovědi Kuba 

-
- Zkušený diskutér
Tak první kus který jsem na ?iroko neprostřelil s 7x57R RWS 11,5g ID, je předvčerejší jelen cca 120kg ?ivé váhy, dálka 70-80m. Střelen přes plece zleva, zásah ramenního kloubu, žeber, komora-srdce/plíce, mezi žebry ven, střela zůstala pod dekou, kde jsem ji nahmatal, hledajíc bláhově výstřel
Přispět tomu mohlo to, že byl mráz -15°C, takže střela neměla obvyklou rychlost
Po této zkušenosti už 7x57R na tě??í zvěř neberu, pokud ano, bude nutné střílet na ?iroko za plece, tak aby střela pro?la a kus alespoň barvil. Jinak ráž 7x57/R se mi nejeví jako dostatečně výkonná (pro lovce bez dobrého psa) na kus nad 70-80kg.
OT: jelen odešel, spíš odskočil, po zaznačení z nástřelu cca 25m, z kopce pod svážnici. Ani stři? ani kapka barvy, nevidět kam zhruba odskočil, tak bych musel pro psa.
Více v účincích.

Po této zkušenosti už 7x57R na tě??í zvěř neberu, pokud ano, bude nutné střílet na ?iroko za plece, tak aby střela pro?la a kus alespoň barvil. Jinak ráž 7x57/R se mi nejeví jako dostatečně výkonná (pro lovce bez dobrého psa) na kus nad 70-80kg.
OT: jelen odešel, spíš odskočil, po zaznačení z nástřelu cca 25m, z kopce pod svážnici. Ani stři? ani kapka barvy, nevidět kam zhruba odskočil, tak bych musel pro psa.
Více v účincích.
- radekbartik
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
RWS ID 10,5g další zkušenosti
zdravím věechny a posílám další zkušenosti s posledních dnů sele 20kg cca 80m komorová rána zůstalo v ohni, 2x liška vzdálenost 80 a 110m komorové rány obě zůstaly v ohni. takže spokojenst. Na sierry už budu asi jenom vzpomínat:-))
-
- Zkušený diskutér
7x57(R) TOG
Zdravím, na www.brenneke.de , jsem si v?iml, že firma začala laborovat také 7x57 a 7x57R, jak se střelou 9,7TOG, tak klasický 11,5g TIG. Zajímavostí je nově vyvinutý ekologický TIG se zinkovými jádry, který nikoliv nahrazuje, ale doplňuje TIG klasický.
Nově vyráběné je taky střelivo 9,3x64
16g TOG, v0 885m/s
19g TUG, v0 780m/s
Nimrod nimrod
Nově vyráběné je taky střelivo 9,3x64

16g TOG, v0 885m/s
19g TUG, v0 780m/s
Nimrod nimrod
Re: 7x57(R)
V neděli jsem ulovil kňourka cca 50kg, vzdálenost 25 - 30m, střelivo SellBell SP 9g, kus v ohni, zásah ramenního kloubu, přes žebra, komora - průstřel srdce, přes žebra ven, průstřel druhého běhu pod kolenem a ven. Původně jsem se domníval, že kuli najdu za žebry ve ?káře (zpomalení po zásahu kloubu) protože jsem nemohl najít výstřel. Ale nakonec se našel výstřel v druhém běhu až při stahování. Vstřel = výstřel. Po tolika zásazích kostí mě to vcelku překvapilo, čekal bych i že střela bude fragmentovat, ale nic, asi to bylo tou krat?í vzdáleností?
KB CZUB 584 12/7x57R
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
-
- Zkušený diskutér
-
- Zkušený diskutér