Kdyz vykonejsi razi tak jakou? (ukazky strelby)

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
WetDog4
Pravidelný diskutér

Příspěvek od WetDog4 »

4Whool
proto, že mám osobně nejlepší zkušenost se střelami s dopadovou rychlostí kolem 700 m/s jsem si postavil pušku v 358Win. :D (a víc než 40 kusů spárkaté už jsem s ní už ulovil- z toho teda jen jednoho srnce a žádnou srnu ani srnče - to je reakce na ty teoretiky - tvůj poslední pádný argument v diskuzi :D)

Ale těch vlivů může být opravdu hodně a informace o nich se ze střelené zvěře pozná Možná někdy těžko :D

Soudní lékaři mluví o něčem jako "schopnost jednání po zásahu, po poranění atd." a pitvají se i v tom jestli bylo srdce v okamžiku zásahu naplněné "krví" nebo ne a spoustě jiných věcí.

Vliv únavy - špatného fyz. nebo psych. stavu, nemoci (napadají mě 3 brokové rány, které jsem kdysi na 15 metrů dal na hlavu silně myxomatozního králíčka :D, než chudáček zastavil svůj pomalý únik a zhasnul), předchozího poranění nebo naopak adrenalinu a dalších "povzbuzujících" hormonů (když o tobě zvíře ví - což je na těch 80m pravděpodobnější než na 330) - líh, drogy, léky a pod. nám u zvěře naštěstí asi odpadají :lol:

Znám lidi (dva Čech + Němec) kteří mají poměrně podrobné tabulky a statistiky o ulovení více než 1000 ks spárkaté a ty závěry nejsou zdaleka jednoznačné - ale tu optimální dopadovku kolem 700 m/s ten český soukmenovec propaguje.

To? lovu zdar Whoole od nás, co si rádi občas něco i přečteme :D, jak ti ?lape Sendero na 300m+ na tak malý cíl jako je srnče obdivuju a ty videa Možná ještě víc :)
Martin
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Pavel.K.
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel.K. »

ahoj video kde tenhle chlápek střílí z 700N.E jsem už posílal na debatu 577Tiranosaur, ale ?lupy to sou co!!!! :twisted:
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Aha, asi sem to nepostrehl. Kazdopadne je to masakr...
Fery
Zkušený diskutér

Příspěvek od Fery »

To nevadí Andy. máš toho dost. :wink:
Opakování je matka moudrosti :wink: :lol: :lol:
CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
Odpovědět