Jako první jsem měl taky předladěnou, a jak říkáš, kroužek nepoužívám a je to lepší... ale stejně to furt není ono, ten zvuk je prostě čistej. Před týdnem jsem věděl o lišce, která při sklizni kukuřice zaběhla do rákosu. Večer jsem vyrazil s vábničkou, liška vylezla kolem 8h, kontroloval jsem ji baterkou se zeleným světlem, ale na vábničku vždy zareagovala jen že se otočila, chvilku koukala a šla dál. Byla to stará liška, tak je možný že jí moc nesedělo to zelený světlo. Liščata jsem přivábil vždy bez problému a baterka jim nevadila.
Ptačí nářek mám taky, zatím jen pár kun a jedno lišče, ale řekl bych, že ten zvuk zní důvěryhodněji než vřeštidlo. V zimě budu zkoušet a podávat info, přeci jen se mám ještě dost co učit

.
Četl jsem tu, že funguje vábnička od devany skolení lišky-lišáka. Koupil jsem ji koncem ledna a to už lišky moc slyšet nebyly ,ale občas se ozvala, tak jsem zkoušel a seznamoval jsem se s ní. Kupodivu lišák obíhal rákos a odpovídal, ale nezahlédl jsem ho...

V létě se mi ozvala liška taky, ale nic víc... Zbývá jen doufat, že letos bude kaňkování na sněhu a budeme moct zdokonalovat vábení a užívat si zimní lov škodné.
Vím, že to sem nepatří ale v létě jsem si přivezl štěně drs. jezevčíka, takže škodná se má na co těšit
Lovu zdar.