Nová kulovnice ČZ 557 - rok 2012

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
Leon
Moderátor

Re: Nová kulovnice ČZ - 2012

Příspěvek od Leon »

co je na téhle pažbě idealní pro střelbu s puškohlede když na to dáš puškohled tak to držíš jak motyku ale někomu to nevadí někdo si tam dá ještě montáž s podhledem aby si mohl ještě ten krk víc natáhnout pak se diví že má tlamu od barvy když po ní dostane optikou :-)
CZ 550 american 308win.
Kodiak1
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Kodiak1 »

Petr1970 píše:ehm ehm.. a co jim dělá to další 99 procent to by nemohli říct?
že by ty krátké 805 pro armádu?

je teda fakt že nejlíp uměj prodávat "krátký státu", takže jim to asi dělá nejvíc...

když to nedokážou dělat kvalitně a kvalitně prezentovat (orezlý a zatuhlý kusy na výstavách) tak ať to nedělaj vůbec.. nebo můžou mít jednu malou dílnu a dělat "custom", určitě by se dost patriotů ochotných platit za kvalitu našlo....
Mohu se zeptat, kde jsi přišel na to, že to neumějí dělat kvalitně? Jistě s tím máš spoustu zkušeností jako dlouhodobý uživatel!
Za sebe mohu říct, že já jsem s CZ-tkou velmi spokojený!
A na tom, že malý čecháček se raději bude podělávat z toho co nám sem přivezou ze zahraničí, bude hodně pravdy - a podle mých zkušeností to je v téhle cenové relaci vesměs pořádná kaše :?
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

oni to umí ale je náhoda když na ten dobrý kus narazíš v českým obchodě
CZ 550 american 308win.
Kodiak1
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Kodiak1 »

Připadá mi to jako pálení čarodějnic, nebo alespoň hon na čarodějnice :( !
Já sám mám teda CZ550-tku z druhé ruky, ale ani ze svého okolí jsem neslyšel na CZUB stížnosti a když náhodou něco přišlo, tak to bylo vinou obsluhy. Jenže tady na foru si to nikdo nepřizná :? !
Čouda
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Čouda »

To kodiak1: nemáš pravdu. Je třeba obecně známa závada na zásobníku u CZ 550. Měl jsem ji ( CZ 550FS 308W) a vypadával po výstřelu i přes 2 úpravy u puškaře. Je to docela pakárna ho hledat v noci pod žebříkem v oračce. A ta závada přetrvávala leta. Byla i na zbrani mého kolegy, který si ji kupoval novou asi 8 let po mě. Tohle prostě nepochopím. Jinak obecně CZUB nehaním.
Mannlicher SM 12 LH 9,3*62 + Meostar R2 2.5-15x56 +Blaser Dual Brake
Blaser R93 Left Hand Semi Weith 8*57 IS + HIKMICRO Alpex
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

já ji mám taky a vím kolik mi jich prošlo rukama než jsem jednu koupil ůdajně byla na export ale našel jsem dírku na předpažbí tak asi proto zůstala v čr jinak všechno funguje jak má zasobník sedí nevyklá se a o pojisku si neorvu palec
CZ 550 american 308win.
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

zase nekonečný boj.. já tu orezlou v Lysý viděl... a závěr se otevíral tak ve 2 lidech možná....

s pistolema CZ mám zkušenosti celkem velký (ve svém okolí..)

když je někdo "patriot", ať solí, jeho problém :-)

některý češi jsou jak berani - viz. škodofky atd... prostě si pro ten nářez chodí furt a furt dokola:-) přeci "je to český" :-)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
tonny
Pravidelný diskutér

Příspěvek od tonny »

Já se snažím být patriot, bohužel to moc nejde.
Měl jsem CZ550 lux v 30-06spr, spokojenost, začínal jsem s ní a jak kupoval další, pro nevyužití šla ke kamošovi a ten je spokojenej. Další 550 sniper, vyjímečně mi vyskočil zásobník do druhého ozubu, neřešil jsem to, bohužel prodal ze stejného důvodu. Nyní sleduji CZ557, co ji popisoval figi, jsem na ni zvědavej.
Bohužel není doba úplně ideální pro výrobu kvalitních věcí za což si můžeme sami. U nás to funguje přesně obráceně - za moře to nejlepší, domů to přebrané. Amíci když něco pošlou sem, je to často šit, dobré zůstane doma. Oni nás za trh moc nepovažují.
Kodiak1
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Kodiak1 »

Petr1970 píše:zase nekonečný boj.. já tu orezlou v Lysý viděl... a závěr se otevíral tak ve 2 lidech možná....

s pistolema CZ mám zkušenosti celkem velký (ve svém okolí..)

když je někdo "patriot", ať solí, jeho problém :-)

některý češi jsou jak berani - viz. škodofky atd... prostě si pro ten nářez chodí furt a furt dokola:-) přeci "je to český" :-)
Tak že ze tvého příspěvku se dá usoudit, že jsi zatím jen viděl v Lysé, případně slyšel, ale žádnou dlouhodobou zkušenost nemáš - nebo to je jinak?
Já mám schránkovou verzi, tak nemohu posoudit fungování zásobníku. Pravda je taková, že komu se CZUB nelíbí, tak ať si pořídí jinou "lepší", ale nemyslím si, že by si polepšil v dané cenové relaci, spíš naopak. Tady to není o patriotismu, ale o prioritách, dokonce mi nepřipadá úplně normální, že si někdo pořizuje stále dokola flintu, se kterou není spokojený a vlastně mu ani nevyhovuje :roll: ! Nic proti tobě Leone

Pánové, vraťte se laskavě k věcné diskuzi nad tématem vlákna - "Nová kulovnice ČZ-2012" a flame na téma "patriotismus a priority" si založte někde jinde! Pufr
Čouda
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Čouda »

OK tedy zpět k tématu.
V pátek 23.11. jsem byl v ČB u Šubrta a na moji otázku, jestli už jí mají, se usmál, že ano, ale že ji neukážou.Smí jí začít prodávat až 1.12. Takže kulový, jen jsme o ní pokecali. :(
Jsou fakt vycepovaný potvory :D
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

jestli je to ona? tak v myslivosti vyšel článek.. samozřejmě výsledné vyznění je "úžasné"... takže kupujte dokud jsou

jinak mě trošku zaujalo to pravé rameno nejmenovaného "herce-majitele zámku", ale to je asi vedlejší...
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Jiří K.
Zkušený diskutér

Příspěvek od Jiří K. »

Článek jsem zatím nečetl, ale pokud vím tak tu recenzi dělal Helebrant a ten je dělá od podlahy. Takže jeho hodnocení bych nepodceňoval.

To rameno bych fakt neřešil, ten herec je určitě součásti reklamní kampaně CZUB pro celý trh a ne jen fotky pro Myslivost.
Choochoo007
Zkušený diskutér

Příspěvek od Choochoo007 »

Osobne jsem taky s CZ spokojen. je par lepsich kulovnic, ale jsou zase o 1/2 drazsi. CZ je draze delana puska, triskove obrabena, napinacek, zaver z jednoho kusu, promakane udelane rozebirani zaveru, bez plastu, proste puska, ktera vydrzi hodne dlouho. Porovnaval jsem treba s figiho svou a rekl bych ze muj zaver chodi o chlup lepe a to jsem ji objednaval pres telefon primo ve fabrice, takze jsem z niceho nevybiral. Mam schranku, takze se zasobnikem nemam zadnou skusenost, ale vsichni vime, ze vypadava, to je proste znama vec. Pokud ma clovek schranku, je to velmi slusna puska a bez problemu, coz potrvdi vsichni u nas ve sdruzeni.

Neco k CZ 557
model CZ 557 lux
http://www.zbrane-strelivo-optika.cz/pr ... ovaci-/228
Naposledy upravil(a) Choochoo007 dne pon 26.11.2012, 21:43, celkem upraveno 2 x.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Čouda
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Čouda »

Tak jsem z ní docela odvázanej. Fakt se mi líbí. Pažba se bude držet sama. Klidně bych si jí pořídil jako flintu na šoulání ,krmení a naháňky.
Škoda , že pro nás leváky je to k ničemu. :lol: :lol:
Choochoo007
Zkušený diskutér

Příspěvek od Choochoo007 »

Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Odpovědět