Teď si dovolím pár zážitků přidat i já ze svátkového období:
Před Vánocema jsem si samozřejmě ještě překontroloval veškerá krmná zařízení, trošku doplnil, abych toho 24. nemusel brát nějak extra moc a bylo to opravdu symbolické a zvěřátka měly co brát a měly se také dobře.
Obeznal jsem u jednoho rybníčka v lese kali?tě, tak jsem si tam dal sedačku a začal tam krmit. Samozřejmě se nedalo čekat, že hned přijdou, ale alespoň jsem chtěl sly?et pohyb v lese a v kolik asi tak chodí. Mrzl jsem tam celé hodiny a nic.
Pak jsem si zjistil, že jsou prasata v palachu a hurá tam. Sedal jsem ještě než se začalo ?eřit, protože se můžou dát do pohybu již brzo.
Taky že ano. Celé 3 večery chodily palachem směrem ke mě a ode mě, ale na to zaseté políčko nevylezly. vždy mě vyhnala zima, kda po 4 hodinovém sezení jsem si i přes jejich pohyb řekl dost.
Poslední večer byl opět pohyb. Bral jsem to jako samozřejmost, tak jsem v klidu opřený na půl smysly jinde seděl a čekal. ještě taková technicá. Ta kazatelna byla konstrukčně blbě. Sice jsem menší, ale i normálně velký člověk tam má problémy střílet, protože střílny jsou vysoko, ale zase moc nízko na to abych si stoupnul. Musím to upravit

(nestavěl jsem to já). Jak si tak sedím najednou sly?ím jak něco utíká po poly a další pohyb v palachu. V m?iku beru flintu, ale než se dalo cokoliv udělat prase proběhlo velmi rychle do lesíka za mnou a šlo ke slepému rameni vody. Říkám si šlo jedno pude i druhé. Najednou to co proběhlo se stočilo a šlo v trávě mi na ca 30m kolem kazatelny. Motel jsem se tam jak tetar v kukuřici, ale bohužel se nedalo tak rychle, aby se dalo střílet a abych to nezradil

Najednou se otočím, že si počkám na ty další a jak se otáčím tak na 50m vyběhlo do toho políčka druhé

Rychle a v klidu vystrkuji flintu ven, ale co čert nechtěl prostě bylo tak v klidu, že čumělo všude dokola a vidělo i mě. Na vteřinu zůstalo stát, já už mu dával kříž nakomoru a už chtěl mačkat spou?t a vten moment ?ílený trap, kličky jak od zajíce a bylo zpátk v palachu. To vše se odehrálo něco po 17.hod.Pak už zase jen chodily palachem tam a zpět. Seděl jsem tam až 21:00, kdy už jsem opět mrzl. Párkrát už málem znovu vylezly, ale to začli tam v dědine střílet rachejtle a vše bylo v řiti. Nejsme neš»astnej z toho, že jsem nic nestřelil, ale proto, že jsem tam rznul a když mohlo byt tak jsem to asi trošku i po...l

No tak jak jsem slezl z kazatelny, směrem k palachu jsem pozvedl klobouk a výstrašně pokynul ukazováčkem, to proto, aby si se mnou příště takto nehrály.

No hold i ta zvěř musí mít šanci a musí se to brát sportovně

CZ 550, 308 Win. / CZ 527 Varmint 223Rem / CZ 550 300WinMag / BO 98 9,3x62
ZG 47 8x57 JS / ZBK 110, 5,6x50 RM + 12x70 / ZP 16x70 / IŽH-27EM-1C 12x70