Vábení lišek
-
- Pravidelný diskutér
Od Zubíčka mám my?kovačku. Nemám tu vábničku dlouho a zkoušel jsem ji zatím tak při deseti čekaných. Během tý doby jsem viděl pouze jednu lišku a ta na ten můj pokus reagovala tak, že se zastavila, ale otočila se úplně jiným směrem a my?kovala dál, až se mi ztratila za horizontem. ještě přemýšlím o zaječím vře?tidlu, aby to bylo sly?et o něco dál. jb
- jakub203
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
To w.e.n.aaa: tak to zádsadně nesouhlasím, do my?kovačky se "jen" nefouká a vře?tidlo napodobuje jen vře?tění zajíce/králíka který je chycen predátorem.
U my?kovačky: se vždy snažím napodobit jakési popyskování myš pobývhajících po strni?ti. (používám jí hlavně v létě na strni?tích) a tady může mít pískaní různé varianty.
Vře?tidlo: zvuk by měl být co nejvíce podobný ději v přírodě tedy silné táhlé zavře?tění při úleku zvěře z chycení, přerývavý boj/snaha o záchranu a skomírání.
Obecně pro jakékoliv vábení je nejdůležitější ten zvuk sly?et v reálu a trénovat v něm ucho a poté se ho snažit co nejlépe interpretovat.
U my?kovačky: se vždy snažím napodobit jakési popyskování myš pobývhajících po strni?ti. (používám jí hlavně v létě na strni?tích) a tady může mít pískaní různé varianty.
Vře?tidlo: zvuk by měl být co nejvíce podobný ději v přírodě tedy silné táhlé zavře?tění při úleku zvěře z chycení, přerývavý boj/snaha o záchranu a skomírání.
Obecně pro jakékoliv vábení je nejdůležitější ten zvuk sly?et v reálu a trénovat v něm ucho a poté se ho snažit co nejlépe interpretovat.
Blaser R93 Profesional 9.3x62, Schmidt&Bender Zenith 2,5-10x56
KB Retter Gaildorf 7x57R/16 Zeiss Diavary 1,5-6x36
Merkel 40E 12/70
"ALEA IACTA EST..."
KB Retter Gaildorf 7x57R/16 Zeiss Diavary 1,5-6x36
Merkel 40E 12/70
"ALEA IACTA EST..."
Souhlasim s tebou,že se to musi sly?et v realu!nejsem hudebnik tak jsem to napsal trošku neohrbaně
ale my?kovačka je jednodušší! to vře?tidlo umi na profesionalni urovni ovladat malokdo!proste zvuk ktery z toho leze už je mnohem složitejší než pískaní my?i!
Proto je lepší prvně to odposlouchat a naučit se to doma,než to zkoušet v přírodě,tím se uděla víc škody než u?itku!

Proto je lepší prvně to odposlouchat a naučit se to doma,než to zkoušet v přírodě,tím se uděla víc škody než u?itku!
-
- Pravidelný diskutér
Dík za odpovědi. Myslím, že odposlouchaný my?í pískání mám, ale jelikož jsem hudebně hluchej, tak to bude horší s tím trénováním. Doma taky trénuju, ale už mě bylo naznačeno, až si vyberu chvíli, kdy jsem doma sám
Jinak mě zajímalo, jestli má někdo konkrétně zkušenost právě s my?kovačkou od Zubíčka. Co jsem sledoval diskuse, tak snad všichni mají Devanu a jsou nadmíru spokojeni. Co se týká vábení, tak mě to zajímá čímdál víc a nejen vábit lišky.

Zdravím. Na podzim jsem dostal vábničky a CD od Devany. Začal jsem trénovat vře?tění a doma mě měli za dobrého blázna. Vyzkoušel jsem venku první pokusy a byly bez úspěchu. až pak jednou ráno kolem sedmé jsem seděl na posedu a na 800 m šel lišák po poli, zkusil jsem zavře?tit. Zarazil a po chvíli se vydal ke mě. Do?el až na 80 m. Střelil jsem ho kulí a zůstal v ohni. Fakt doporučuji, super zá?itek.
Dotaz
Chtěl bych se Vás zeptat, jaké máte zkušenosti s tím, jak reaguje srnčí na vře?tidlo?

-
- Zkušený diskutér
Mám také dotaz ohledně lovu lišek. Rád bych si ulovil zase po dlouhé době lišku na sněhu. lišek u nás moc za rok nevidím a když sedím v lese na černou tak také nic. Máme smí?enou honitbu, takže mám možnost sedět v lese i na poli. Kaňkování už začalo, tak předpokládám vyšší pohyb lišek. Vábničku nemám(ani nic podobného) a tak se chci zeptat, jak v tomto období kaňkování na lišku?? Kde je největší pravděpodobnost ji nachytat? Máte někdo nějaký fígl, nebo zkušenost? Je lepší sedět někde na poli u náhona nebo spíš u pole na kraji lesa......??? V jakou hodinu je největší aktivita, pokud to tak lze říct? Prostě jak na ně mám jít??? Díky za každý tip či radu!
-
- Pravidelný diskutér
lišky
Nevím, jestli nějak poradím, ale z posledního týdne mám takovou zkušenost. Večer na čekané vždy mezi 20:00 - 21:00 hod mi přišla liška. Je teda pravdou, že jsem zkoušel zaječí vře?tidlo. Jen nevím, zda přišl na vábení, jelikož se objevila cca 40 min po vábení. spíš bych to viděl na náhodu, že zrovan v tu dobu se nějaká ta liška objeví. Ale bez újedi, je to čekání bez vábničky spíš na náhodu. Jinak další zkušenost nám takovou, že při návštěvě honitby dopoledne a to cca mezi 8:00 - 11:00, chodily lišky po poli a my?kovaly, jako by se nechumelilo a to přisuzuji právě době kaňkování. Ale bez vábničky je těžko dostanež na dostřel...