Podobné je to na K4M, na ležce 24x a dá se to udržet, jsou vidět krásně zásahy i na tmavším terči. Na stojce už jen 10-12x, někdy 14x, pak už to lítá více

7x57 SPCE nosím na černou do lesa, tam je to super
Na jakou vzdálenost? Na 200m? Na 300m? A +- 1cm mám chápat jako rozptyl 2cm střed střed?magoda píše:jiz tady nekdo psal par prispevku zpet ze umistuje zasah totozne +- 1cm,opravdu se to da.ten clovek mluvi pravdu nebot uz to nekdy delal a ví o cem mluvim.
Příspěvek od BwanaHunter »
Ty jsi moc kolegů střílet neviděl, co?Buttler píše:Oupi - do 200m to tak je. Na 100 m nejde v klidu minout klasická terčová záslepka. Pokud máš nastřeleno na 200m, tak se vždy trefíš i jako neumětel do jakéhosi 4cm kolečka.
Buttler píše:Oupi - jednoduché. Máš nastřeleno na 200m a máš ověřeno na terči, že na 100m Ti to lítá cca 3,5 cm nad centr. Takže pokud lovíš na 100m, s velkm zvětšením nemáš žádný problém přenést křížek o ty 3cm níže, protože stranovou korekci neřešíš a díky velkému zvětšení vidíš, o kolik přenášíš. Jinak - pořád střílíš a trefuješ tu "záslepku".
Medo - nepotřebuješ TOP zbraň ani TOP puškohled. CZ 527 Varmint, S&B HPBT 3,36g, puškohled 6-24x42 (Weaver, Fomei, Delta Optical), zbytek máš ve svých rukou.
Figi - prosím tě jaký je rozdíl světelnosti mezi tou 50 a 56? Vím, že chci porovnat řadu II a III ale i tak, díkyfigi píše:Sightrony mám tři, dva 6,5-20x50 SII BS a jeden SIII 8-32x56 LR MD, jsem s nimi spokojen. Zeiss a Meopta jsou opticky lepší, ale poznat to lze, jen když si je dám vedle sebe a porovnám. Mechanicky je Sightron na špici. Poměr cena/výkon je super, a o to jde.
Oupi - tohles přesně trefil - ZD 6-24x56 je na mé horní hranici a taky se ptám, jestli jí vůbec ocením. Další otázkou pro mne je zda se mohu spolehnout na přesnost kliků Meopty - oproti Deltě nebo Sightronu.Oupi píše: Osobně, pokud bych chtěl velké zvětšení na delší vzdálenosti a nechtěl do toho investovat hodně peněz vzal bych si Meoptu ZD 6-24x56 RD. Moje zkušenenosti (cca 10x střelba z TRG-22 od plného světla, do úplňkové noci bez sněhu) byly výborné. Ale obávám se vavo, že už to překračuje Tvůj strop a nevím, jestli oceníš čistotu obrazu třeba oproti Deltě. Občas se vyskytovala na bazaru okolo těch 30. tis.
Sice nemám ZD 6-24x56 - mám ZD 4-16x44 ale klikání bez problémů, osnova jemná, osvětlení kříže je super když se sešeří a začne se ti ztrácet osnova. Osvětlená osnova nebo bod je docela zásadní přidaná hodnota pokud lovíš při horších světelných podmínkách - ale nejsem dealer Meopty - se Sightronem nebo Deltou taky neuděláš chybu.vava píše:akže pokud mi někdo odpoví na to klikání ZD 6-24x56 (četl jsem test od Figiho a box test spllnila), tak se můj výběr zužuje na:
Meopta ZD 6-24x56 ( pro mne 30 - 32 tisíc) - tady mne ještě trochu straší ta celá osvětlená osnova ....
Sightron 8-32x56 nebo 6-24x50 ( 18750,- resp 17500 - oboje přímý dovoz US) oba bez osvětleného bodu