Myslivecké zážitky

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Marek
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marek »

Nas sobotni hon
Naposledy upravil(a) Marek dne pon 29.9.2008, 12:56, celkem upraveno 1 x.
CZ 550 Lux -.270 Win - Meopta 2100 3-12x50
Marek
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marek »

A jeste Vam popisu vcerejsi hon, taky patri mezi jedny z tech lepsich :wink: Ppo prvni leci pouze 8 ks bylo na vylozi. Na druhen rybnice to uz bylo lepsi a povedlo se ulovit 35 kachen, ja jsem se ssice snazil ale letaly hoooodne vysoko :) takze jsem strelil pouze jednu.
No ale ted prislo hlavni prekvapeni, kdyz chlapy z jednoho kridla povidaly ze v malem rakosicku za rybnikem bylo po ranach velmi rusno, a tak jsem ho narychlo obstavily a cekali jestli nas prasatka uz neopustily. Bohuzel pro ne, neopustily... Hned po te co jsme jako honci vlezly do rakosu zacaly behat na vsechny strany, ale zezacatku se jim nechtelo ven a vzdy prosly jen za nas. Pote co jsem je v leci rozstrelili a tak se rozhodly opusit rakos ale pro jejich velke stesti jich vetsina sla na vodu a preplavaly rybnik, to jsme nikdo z nas necekal!!! roztrhana selata vsak se snazila opustit lec i jinudy a tam jsme byli pripraveni. Tri sly nalevo, z tech uteklo pouze jedno, jedna bachyne si sele kryla tak dobre ze se kolegove na nej bali vystrelit a dopredu sli loncak a tri selata, z tech byly uloveny teke dve. Dve se nam honcum podarilo ulovit v leci a jedno strelil kolega z tech plovoucich... to se vsak po zasahu na hlavu okamzite potopilo... na vyradu mohly byt pouze tri, protoze jedno bylo pod vodou a zbyla tri byly u chaty.
Mnozi z nas plavajici prasata nikdy nevideli, popravde i ja jsem to videl poprve!!! Dva z nich se rozhodli nam pomoct a zkouseli potopene prase zaseknout na trojhacek s velkym olovem... Asi po dvo hodinach se jim to k nasemu uzasu povedlo!!! Takze konecne byl vyrad kompletni!!! Me se na prasatka nedarilo tri rany jsem chybil...Je se jednotnou proste trefit nedokazu! :(
http://album.volny.cz/marek28.02/browse ... wse_page=0
Naposledy upravil(a) Marek dne sob 04.10.2008, 10:25, celkem upraveno 3 x.
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

Mno tak k ulovenému prasátku z prvního příspěvku "lovu zdar!"
Ale z toho druhého příspěvku mi běhá mráz po zádech. Střílet na plovoucí prase ve vodě, jednotnou střelou a v místě, kde jsou rybáři?! No potěš ko?tě :evil: :!: Teda už jsem viděl a zažil hodně, ale tohle............
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Geronimo
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geronimo »

Strilet plovouci prase, je asi jako strelit bazanta hradujiciho na strome,nebo zajice na pekaci. Nekteri se proste za zadnou cenu neudrzi a potom to tak nekdy i vypada. Ale to musi vedet kazdy sam. Jinak Lovu zdar!
Blaser R93 Professional 9,3*62 - Zeiss 3-12*56 Diavari VM T*

"Budeme navždy znamí, podle stop které zanecháme" Sitting Bull - sioux
Stopař
Moderátor

Příspěvek od Stopař »

nechtěl jsem, ale musím reagovat - nic proti Markovi, ten u toho byl a popsal to. Můj osobní názor - KDE JE ÚCTA KE ZVĚŘI???!!! Pak až se nedivíme, že jsme ve Střepinách, Na vlastní oči a kde všude.... když pominu to hlavní - úcta ke zvěři, tak

a) střelba na vodu jednotnou střelou - sakra nebezbečná věc
b) podle popisu tam lovíte docela dost černé, to se neumí ti chlapi kontrolovat?
c) z hospodářského hlediska - co zvěřina - jak by to ten (no nemám slušného výrazu) ře?il, když by to ti rybáři nevytáhli?
d) pak střílel (nelovil) jen proto, aby to prase zabil - to je promiňte zhovadilost.

Moc bych si přál, aby adepti a začínající myslivci měli co nejméně takových "příkladů" a postupně krok za krokem směřovali myslivost tam kde má být.

PS - Marku k tomu "vy?lápnutému" lončákovi Lovu Zdar!
Mauser M03 9,3x62 Zeiss Diavari VM 3-12x56 osnova 40
CZ 537 .243 Win Swarovski Nova 3-12x56
ZKM 452-2E .22LR Zeiss Diatal 6x42
Iž-58 M 16/70
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

4 Stopař: naopak, je dobře, že sem Marek ten příspěvek umístil. Poukazovat jen na to, co je správné a etické je sice hezké, ale je třeba taky vidět nebo znát realitu i z té druhé strany. Právě ti adepti a začínající myslivci by měli takového příspěvky číst, aby se poučili z chyb druhých. A nejen oni, je to poučení pro nás pro všechny !!!

4 Marek - může? sem napsat také názory ostatních účastníků Va?eho "honu" a hlavně co na to váš hospodář?
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Stopař
Moderátor

Příspěvek od Stopař »

jsem nikde netvrdil, že to tady neměl dávat.... Ano přiučí se, ale snad jim na tom honě (pokud tam takoví byli) někdo řekl, co si o tom myslí - já pochybuji. zažil jsem už spoustu nebezpečných akcí a proto na hony moc nechodím... a nikdy se k tomu nikdo nijak nevyjadřoval. Ano bohužel takovýchto případů jsou mraky a mám nepříjemný pocit, že převa?ují nad těmi správnými....
Mauser M03 9,3x62 Zeiss Diavari VM 3-12x56 osnova 40
CZ 537 .243 Win Swarovski Nova 3-12x56
ZKM 452-2E .22LR Zeiss Diatal 6x42
Iž-58 M 16/70
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

4 Stopař: to "naopak" taky nebylo myšleno pro Tobě, ale z důvodů, které jsem popsal viz výše. Taky jsem už na honech zažil ledacos, ale musím říci, že se situace zlep?uje. Markem popisovaný "lov" divočáka ve vodě je ale síla. Právě proto mě zajímá, jak se k tomu účastníci postavili a hlavně mě zajímá názor jejich hospodáře. Pokud to "střelec" spravil lahví něčeho ostřejšího na poslední leči, pak je cosi prohnilého v jejich MS..........
Nikon D-3100
Geronimo
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geronimo »

Ja sam kdyz slysim etika ,tak se mi zveda zaludek. Sam nejak na toto moc nehraju. Nosim plastovou pazbu,nekdy klobouk,nekdy ksiltovku a tak dale. Na toto maji nekteri take svuj nazor,ale mne osobne to moc netankuje. Ale jak pise stopar a lotr,clovek kdyz uz tuto zver lovi (dnes tedy hlavne kvuli trofeje) tak by mel mit k teto zveri opravdu trochu uctu. O bezpecnosti nemluvim. Ani se neni potom co divit,ze v takovychto pripadech se zdrahaji pojistovny platit i kdyz ze zakona musi. A strilet na zver i kdyz vim ze nemam sanci ji potom vytahnou nebo zuzitkovat, se mi proste totalne hnusi. Jsme uz v nasem civilizovanem svete tak daleko,ze opravdu strilime jen pro zabavu a pro poteseni neco zabit??? V tomto pripade,jsem uplne jineho nazoru. Rad zver lovim,ale mam take sve nejake zasady a ty se snazim dodrzovat. Napr. lisku v case vyvadeni mladat nelovim,lisku strelenou v zime vzdy stahnu(i kdyz je dnes lisci kuze skoro bezcenna) postrelenou zver se snazim dohledavat do posledni nadeje na uspech. Kazdy jsme hold jiny. :!:

Patrik-30-06
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Patrik-30-06 »

Podle mě je tohle klasický případ bolševického MS a výsledek jeho řádění. Jaký hospodář takové sdružení. To z toho honu je prach obyčejná poprava a přál bych těm bouchalům, aby si jen představili, že někdo je obstoupí v rákosu a poraví je. Takovýto hon je tak hodný na ohlá?ení a vyvodit z něho důsledky pro zůčasněné vrahy nejlépe sebráním loveckéhop lístku, jenže to se v naší zemi nestane. každý má své svědomí a jednou před božím soudem si sebou neveme nikdo paro?í ani flintu nebo barák, ale své skutky a za ně bude souzený. Věřím, že spravedlnost existuje a každý kdo se takto chová až se pak nediví jak se mu z životě nedaří a všechno se mu hroutí pod rukama. až si lidi uvědomí, že zvěř není terč na střelení a že tomu zvířeti bere všechno co na tomhle světě má (život), tak potom se pohne myslivost k lepší straně.
22lr, 22 hornet, 222 rem, 243 win, 6,5x52r, 6,5x57, 6,5x55SE, 30-06, 6,5 Creedmoor
Marek
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marek »

Koukam ze byt u nas tak by jste skoro kamenovaly!!! No to prase na vode strelil dobry kolega!!! Ja jsme mel taky prase na vode na 2 metry ale vice nez etiky lovu jsem se bal odrazu jednotne strely, a tak jsem ho nechal vybehnout ven a uspesne ho chybil:( to sem ale nepatri!!! Hlavni je ze nas nikdo neposila do p....e a ze na nas nevolaji policii, proste u nas s myslivcema vetsina lidi vychazi. Jenom bych byl rad aby tento muj prispevek uzavrel debatu za timto honem, jak vidite jsou tu lide z meho okoli a byl bych nerad aby jsem se od naseho hospodare za chvili dozvedel ze nas tu kritizuju!!! a nebo jeste spise jeho kritizuju!!! Nas hospodar je supr chlap, a tim to pro me hasne!!!
To v zadnem pripade, ja a vubec vsichni jsme radi ze se nam podarilo ulovit 7 selat a zadne vetsi, proste se ten hon povedl!!! Nikdo neresil jestli je eticke strelit prase na vode nebo ne!!!
Naposledy upravil(a) Marek dne sob 04.10.2008, 10:30, celkem upraveno 3 x.
Geronimo
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geronimo »

Myslim ze nejvice by jste meli byt radi z toho, ze vam na vyradu nelezelo jenom 6 prasat,(1 nekde pod vodou) a treba nejaky ten rybar,nebo ucastnik lovu. :roll:
Naposledy upravil(a) Geronimo dne pon 29.9.2008, 18:21, celkem upraveno 1 x.

Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

4 Marek - nikdo Tě tu nekritizuje, o tom tu nepadlo ani slovo. Je dobře, že jsi sem ten příspěvek dal, až i ostatní vidí, co se děje v českých luzích a hájích. Ale jestli oním "lovcem" je ten "dobrý" kolega, tak to už neříkám nic. Vím, že je pěkné mít na výřadu 7 kusů černé, ale za tuhle cenu........ No nic, vypořádejte se s tím sami, každý podle svého svědomí, tedy pokud někteří tam od Vás nějaké mají..........

P.S. Tebe ta rána, i když minutá, ctí :wink:
Naposledy upravil(a) Lotr dne pon 29.9.2008, 17:22, celkem upraveno 1 x.
Nikon D-3100
Odpovědět