Fotky našich loveckých zbraní
Re: Fotky našich loveckých zbraní
Omlouvám se za OT a poprosím o přesunutí jinam i s ostatnímy OT od kolegů,ale když už se tu o tom bavíte dovolím si takovou vizi...
Před několika roky jsem toto samé zažil v motocyklovém odvětví,kdy motorka byla výsadou bohatší vrstvy,dnes má motorku kdejaký 15 letý teenager až po důchodce.Ceny nových strojů spadly na směšnou částku.Proč?přisuzuju to obrovskému obchodu s ojetinamy ať už tuzemskýmy ale hlavně dovozem.
U zbraní už tento efekt začíná být ten samý viz remington,IŽ a ostatní.
Ono pokud chce výrobce přežít musí se chytit za nos a najít úspory,které se projeví v ceně hotového výrobku..
Před několika roky jsem toto samé zažil v motocyklovém odvětví,kdy motorka byla výsadou bohatší vrstvy,dnes má motorku kdejaký 15 letý teenager až po důchodce.Ceny nových strojů spadly na směšnou částku.Proč?přisuzuju to obrovskému obchodu s ojetinamy ať už tuzemskýmy ale hlavně dovozem.
U zbraní už tento efekt začíná být ten samý viz remington,IŽ a ostatní.
Ono pokud chce výrobce přežít musí se chytit za nos a najít úspory,které se projeví v ceně hotového výrobku..
-
- Zkušený diskutér
Panove, prosim zpet k tematu. Pispevky zde necham - nemame nic na podobne tema (kdyz to tak procitam, divim se, ze se lidstvo vubec posunulo kupredu...
)

Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
Souhlasím s kolegou motoladou , že i u zbraní z toho začíná být pěkná komerce..... Abych se ale držel tématu. Jak jsem už psal, nové flinty jsou na mne vzhledem k daným okolnostem drahé a jednak se mi moc nelíbí. Proto nyní již taky nakupuji zbraně z druhé ruky a v prvotřídním stavu, jako kolega kojot, kdy si tyto použité zbraně cenu drží.
Naposledy upravil(a) Rogam dne stř 06.6.2012, 22:18, celkem upraveno 1 x.
-
- Zkušený diskutér
ty párovky jsou úžasné, prošlo mi rukama již několik zbraní i zajímavých, ale taková souprava nikdy. Většinou je lidi zavírají do trezoru... Dej vědět, jak se s nimi střílí a loví, tedy pokud je použiješ k lovu. F. PS- mám několik zbraní, kolegové v MS se diví, že na téměř každý hon jdu s jinou flintou, ale mně to nevadí, mám všechno vybráno tak, aby seděla pažba a alespoň jedekrát za sezonu každou vyvětrám, aby jí to nebylo líto.
politice a politikům zmar
To precechtel
Děkuji za ocenění.
Problém je dnes vůbec sehnat starší párové zbraně, aby byly v prvotřídním a původním stavu a stály nějaké rozumné peníze. Hledal jsem je dlouho. Ještě něco dalšího obdobného z Anglie mám, z dřívějška, ale už to bohužel není v páru, jedna z páru prostě chybí.... Určitě s nimi vyzkouším lov, ještě nebyla příležitost - mám je krátce, jen musím sehnat nabíječe 
Děkuji za ocenění.

jak tohle sháníš?
máš tam nějaké rodinné vazby?, jen "ebay" a internet? nebo návštěvy nějakých aukcí? případně nějaký překupník-dovozce co má uvedené kontakty?
máš tam nějaké rodinné vazby?, jen "ebay" a internet? nebo návštěvy nějakých aukcí? případně nějaký překupník-dovozce co má uvedené kontakty?
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Fabarm Elos C
To Petr1970
Samozřejmě, že jsem je koupil v zahraničí (většinou na doporučení), kde žije i část mé rodiny. Střídavě se pohybuji tady a tam. Já i tyto sbírkové zbraně zde nemám. V ČR mám jen standardní zbraně, s kterými tu i lovím.
Samozřejmě, že jsem je koupil v zahraničí (většinou na doporučení), kde žije i část mé rodiny. Střídavě se pohybuji tady a tam. Já i tyto sbírkové zbraně zde nemám. V ČR mám jen standardní zbraně, s kterými tu i lovím.
tak se pochlubím...
1) není to kulová, ale nechci zakládat jiné téma..
2) není to moje, ale jsem původce
3) je to úmyslně uvedeno do zašlého stavu, tzn. technicky vyměněné pružinky, úder-zápalníky, vnitřek v novém stavu.. ale schválně nechané vnější staré věci - zašlé rytiny, dřevo jen očištěné atd...
takže to vlastně může klidně admin smazat
a největší úspěch sklidila fotka psa na baskuli-zámku:-)

3) je to úmyslně uvedeno do zašlého stavu, tzn. technicky vyměněné pružinky, úder-zápalníky, vnitřek v novém stavu.. ale schválně nechané vnější staré věci - zašlé rytiny, dřevo jen očištěné atd...

ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
To Petr1970
Pěkný kousek a co to je, v jaké ráži?
Pěkný kousek a co to je, v jaké ráži?
Nějak nechápu ty narážky téma je fotky loveckých zbraní zbraní né jenom kulovnic a zbraň byla tvá.Mohl bys mi to tedy vysvětlit. Děkuji LeonPetr1970 píše:tak se pochlubím...
CZ 550 american 308win.
je to v sekci "kulové zbraně" - takže se omlouvám kdyby to někomu vadilo, že sem dávám fotku brokové zbraně....
zbraň není moje, je přítelkyně pro kterou jsem ji pořizoval
je to 16,16/70, belgie, taková "obyčejná" - není to žádný známý puškař...
mám ještě jednu co vypadá lépe, ale ta zatím čeká na výměnu svazku a rozmyšlení co tam vůbec dát...(dvoják, obojetnice, ponechat dvojku atd...)
zbraň není moje, je přítelkyně pro kterou jsem ji pořizoval
je to 16,16/70, belgie, taková "obyčejná" - není to žádný známý puškař...
mám ještě jednu co vypadá lépe, ale ta zatím čeká na výměnu svazku a rozmyšlení co tam vůbec dát...(dvoják, obojetnice, ponechat dvojku atd...)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
Tak Merkel je konečně kompletní!
Merkel KR-1 + montáž MAK + Docter Unipoint 2,5-10x50

Merkel KR-1 + montáž MAK + Docter Unipoint 2,5-10x50

Naposledy upravil(a) gonias dne pon 07.4.2014, 20:35, celkem upraveno 1 x.
Blaser R8 308Win + Docter Unipoint 2,5-10x50, osnova 4-0 na šíně + RWS EVO
Meopta LR 10x42 HD
Meopta LR 10x42 HD
Škoda té lícnice, ta jediná mi tam chybí. Jinak tomu nic nechybí.

Kdo netermí s námi, termí proti nám
- Jan Franěk
- Častý návštěvník
Tady jedna upravená CZ 550FS v 6,5x55, puškohled Meopta Meostar R1r 3-12x56RD, osnova 4C.
http://janfranek.rajce.idnes.cz/CZ_550_FS/
http://janfranek.rajce.idnes.cz/CZ_550_FS/
"7mm stačí, když 64 tlačí!"
Lankasterka Gustav Tichý - Moravská Ostrava 1919, 20/65
Mauser 98 double square, 9,3x62
Lankasterka Gustav Tichý - Moravská Ostrava 1919, 20/65
Mauser 98 double square, 9,3x62
- harrycallahan
- Častý návštěvník