Myslivecké zážitky
-
- Pravidelný diskutér
-
- Nový návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Prasatka
Po sobotni neuspesne cekane na divocaky kdy se na me prisel podivat jeden kus srnciho:-) jsem se vcera vydal opet pokouset stesti.Na posed jsem prisel 19hod.V 19.15hod mi prisla srna se srncem(slabsim sesterakem)19.45hod.mi prisli prasata za zada do chytaku kde se v klidu nazrali a zase v klidu odesli aniz bych je videl:-( Za hodinku a pul prisli opet dalsi prasata a zase do chytaku tentokrat jich tam bylo vic ale zase jsem nic nevidel ale bordel delali solidni:-) V 22.30hod mi prisli konecne na hromadu prasatka bachna tak 100kg loncak 60kg a 3.selata 40kg.Selata byli porad v chulumu a nebo se navzajem prekryvala a nemohl jsem si porad vybrat.Sice loncak mi stal pekne na siroko kousek od nic ale chtel jsem ho strilet radsi selatko:-)Bachyne porad nalezite davala pozor na vitr az nakonec se mi zacal motat navetrila me a utekli mi:-) Co si tak nadavam do pitomcu ze jsem to zase paradne po...ral tak najednou slysim z pravy stany praskani vetvi ze by se vratili???
Kdepak to pri me stoji svaty Hubert s Dianou a posilaji mi dalsi rudl prasat ale tentokrat vetsi tak 20.kusu.Bachyne je tak 120kg jinak sami vetsi prasatka tak tech 65-75kg a mezi nima jsou takovy 3."maly"krtci.Snazim se najit nekde to mensi prasatko.Mam stesti protoze jedno z tech malych prasatek kousek poodbiha na cestu.Srovnavam snim kriz a noci zazvi vytrel.Prasatko znaci a odbiha do houstiny.Po povinne 15.minutovce se jdu podivat na nastrel kde je pomerne dost barvy.Jdu proto do auta pro pejsky a poustim je po barve asi za 2.minuty uz je slysim jak hlasi prasatko.
Sele bachynka 25kg od nastrelu cca 80m strelene na zadni komoru raze 7x64 11,2 SPCE
A pote nasleduje pocta ulovene zveri a podekovani Diane...
Kdepak to pri me stoji svaty Hubert s Dianou a posilaji mi dalsi rudl prasat ale tentokrat vetsi tak 20.kusu.Bachyne je tak 120kg jinak sami vetsi prasatka tak tech 65-75kg a mezi nima jsou takovy 3."maly"krtci.Snazim se najit nekde to mensi prasatko.Mam stesti protoze jedno z tech malych prasatek kousek poodbiha na cestu.Srovnavam snim kriz a noci zazvi vytrel.Prasatko znaci a odbiha do houstiny.Po povinne 15.minutovce se jdu podivat na nastrel kde je pomerne dost barvy.Jdu proto do auta pro pejsky a poustim je po barve asi za 2.minuty uz je slysim jak hlasi prasatko.
Sele bachynka 25kg od nastrelu cca 80m strelene na zadni komoru raze 7x64 11,2 SPCE
A pote nasleduje pocta ulovene zveri a podekovani Diane...
V pátek jsem vyrazil na měsíc, k naší myslivecké kukuřici. Do revíru jsem se dostal až pozdě, takže jsem usedl po pul jedenacte. Bylo krásně jasno, měsíc to pral co to ?lo, sedělo se nádherně. Kukuřici prasátka už víceméně zdemolovali, nicméně těch pár klasů+měsíční svit z boku způsobují, že prase člověk stějnak v těch zbytkách klasů blbě vidí. Máme tam, ale udělané dva velké prů?lapy ( prusek je nepřesný název
) Před půlnocí, když už jsem lehce upadal do mdlob mě vzbudilo za?ustění z levého okýnka. Dalekohled do ruky, koukam co se dějě, najednou na volné místo vyskočil lončák ( cca 60kg), ale volné místo jen přeskočil, za ním druhej asi o 10kg lmenší. Zmizeli do zbytků kukuřice a do prostoru předního okénka nedo?li. Vzali to ?ikmo na les a pryč...očividně přišli už nakrmený z lesa, proto?eprojít pole kukuřice ani? by si zobli je nenormální
. Jedná se o jednu z našich honiteb, kde máme černou normovanou a můžem ( měli by jsme ) lovit i starší zvěř. Nicméně tyhle dva mi nedali ani šanci o případné střelbě rozhodnout, jen proběhli. Chvíli po půlnoci křupl klas zase z levé strany. Podívám se tam a zamrazilo mě-cca 30m od kazatelny stál na volném placu cca 100-110kg kňour, naprosto bezhlučně si tam pochutnával na kukuřici, měsíc do toho pral co to ?lo. Viděl jsem jasně zbraně, postavu měl kňour opravdu impozantní. Neuvěřitelně krásné zvíře a zá?itek. Flinta ?la do ruky, bod zapnut, vyjel jsem po předním běhu na plecko, prst šel ke spou?ti....vydech, nadech a flinta ?la zase do rohu
jen jsem to zkoušel, to by mě hanba fackovala. Takovéhle prase je dneska podle mě jako poklad v revíru, ale mam obavy, že kdybych tam neseděl tak už tam prase neběhá. Po 20 minutovém divadle mi na pozdrav zamávalo pírkem a zatáhlo do krytu směrem na komplex houštin. Popřál jsem mu ?tastnou cestu a poklidný podzim. Po chvíli přišla mlha tak jsem to zabalil a šel dom. Nicméně to byl krásnej zá?itek a díky všem patronům za něj. Druhej večer po schůzi jsem tam byl znova, ale mlha byla rychlejší takže jsem po hodině šel dom.

.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
-
- Pravidelný diskutér
Včera odpoledne jsem měl telefon od hospodáře, že je nutně potřeba ulovit srnu na podíl pro kamaráda se sdružení, který se ?ení a že už to nikdo nestíhá, měl jsem obeznnou jenu starší nevodící srnu,která byla doprovázena dvěma mladými srnci, tak jsem na ni hned po páté odpoledne vyrazil,hned jak jsem dorazil na místo,uviděl jsem všechny tři kusy zalehlé na poli,, sedl jsem na ?ebřík a čekal až se zvednou a přijdou blí?e, asi po 10 minutách se opravdu zvedly, ale vypal?il je pejskař ,který šel od vesnice a byli nenávratně pryč,proto padlo rozhodnutí zkusit prošoulat podél strouhy zbytek polí, po 300 metrech jsem spatřil na poli v záhy bu tři kusy srnčí, jedna srna starší se silným krkem , srnec a čiplenka,rozhodl jsem se tu starou ulovit a tak následovalo plazení asi 100 metrů po okraji pole v brázdě, když jsem byl od nich na 70 metrů,čekal jsem až se srna vhodně natočí, ale najednou všechny kusy vyrazily směrem proti mě naostro, nakonec se srna natočilaale musel jsem počkat až popojde čiplena a padla rána, která se rozlehla v polích, srna značila zásah někam dozadu a po cca 30 meterch se zlomila a zhasla,zasažena byla na játra a konec plic, věk 5 let.Po vzdání pocty zvěři jsem udělal ?pinavou práci a pověsil srnu do chladničky. Večer kolem 23.hodiny jsem pak ještě vyrazil na divočáky, na lesní cestě bylo pěkně vidět, ale nic se nedělo, několik rát jsem klimbnul a už chtěl jet domů, kdyžjsem z dálky uslyšel kviknout sele, tak jsem vydržel a ve 4 h ráno vy?la na cestu bachyně s osmi selaty, třikrát se něčeho lekli, lae zase se vrátili, všechna selata byla světle zbarvená, jedno jsem vybral a úplňkovou nocí zazněla rána, kterou polkla přibývající mlha,po ráně bylo na cestě zase mrtvo, ale v houštině jsem slyšel lomoz vzdalujících se prasat, jedno zaostávalo až hluk přestal úplně. Za 20 minut jsem již šel po pobarvené stopě,ale barvit sele začalo až po 15 metrech, našel jsem ho asi 60 metrů od nástřelu, sele(bachyňka) je neobvykle zbarvené a váží 27 kg. když jsem stál u zhaslého selete, děkoval jsem sv.Hubertovi a Dianě za jejich neskutečnou přízeň. fotky dodám
LukasD zh 324, 7x57R/16
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Patecni noc a sobotni rano
V patek vecer jsem se vydal konecne do reviru, odvezl jsem pritelkyni domu, jeste chvili zustal tak jsem se dostal ven az k devate hodine. Mesic prekryvala vrstva mraku, a foukalo, co foukalo funelu jak na stepy. Proto jsem byl donucen sednout na kazatelnu u strniska po jilku a s druhe strany oseto pole horcici asi na hnojeni. Usedl jsem kolem desate hodiny. Sedel jsem asi pul hodiny, kdyz vylezl naplno mesic. Krajina byla naraz osvetlina tak jsem zacat bloudit dalekohledem po strnisku k lesu. Ani chlup nebyl venku. Taky si rikam v tomto pocasi by psa nevyhnal. Sedim dal, kdyz vidim tmavy stin asi 30m od kazatelny, hned ve hrklo, honem beru dalekohled a vidim danka jak me obchazi. Mesic je zrovna vice schovany nez by mohl, v dalekohledu ho presto krasne vidim, je to vareckar na hranici odstrelu, je uz ke 23hodine, strilet stejne nemuzu, tak jen beru flintu a zjistuji, ze pokud nevyjde mesic tak opravdu vidim jen velmi spatne tmavy bod v optice, danek mi zatahl do lesa. A asi po triceti minutach zacinaji padat na strechu kazatelny kapky deste. Balim vsechny veci a stehuju se na chalupu.
Na chalupe nastavuji budik na 5hodin a jdu spat. Sotva zavru oci uz na budik velmi hlasite zvoni at nevalim sunky a jdu ven.
Rozhodl jsem se projit cast reviru kolem pastvin, kde nyni uz nejsou kravy a takove velike srazy, huste porostle ale ne zadny komplex lesa. Nevim proc, ale je to nejlepsi rijiste danku u nas.
Hned jak v udoli vylezu z auta. uz slysim rochani, je to nadhera, stojite na silnice uprostred udoli, primrazek, huci potok, po kopcich se vali cary mlhy a do teto nadhery se mi ozyvaji dva danci, s jejich typickym rochanim. Vybiram si pravou stranu a stoupam asi 300m lesem k pastvinam. Danci malinko utichli. Vylezu na pastvinu. Na pastvine se pase srna se dvema srncatama a srnec. Pastvina poryta od cernych rytiru velmi slusne.Soulam po kraji trnek a vykacenych mist, kde uz zarusta nova buren. Z protejsi strane se ozyva velmi hlasite jeden z mistnich panu.
Vidim dalsi tri ks srnciho, poznavam dva srnce. Vsechno silny kusy. Postupuju dal, kdyz na horizontu u osady vidim cerny fleky, rikam si ze by se cunici zapomneli venku? dalekohled k ocim, ba ne jsou to konici, kteri na pastvine berou pasu.
Zachazim k oblouku pastviny a koukam na nejlepsi misto, venku mam 5ks danciho, 4danely a jedno dance. Za nimi se v lese ozyva danek. Stojim pod posedem, no posedem je to takove orli hnizdo, asi 30let stare, uz se na to skoro neda vylezt, holt kdyz ve sdruzeni dela jen par lidi tak se neda mit vsude kvalitni posed, zvlast kdyz od dubna do zari tam chodi jen kravicky.
Hola zatuhuje do houstiny a uz vychazi slunce, pokracuju podel stareho kammeneho lomu, kdyz slysim jak ke me, postupuju z udoli danek, rochani se priblizuje, ja stojim za silnym bukem, danek prichazi kotlikem ke hrane, rocha o sto sest, velmi silne a stale. uz nemuze byt daleko, tak 50 metru nas deli od sebe, jak rocha da se priblizit k hrane, stojim na hrane a pozuruju dolik, nic nevidim, jen slysim danka sustit hrozne blizko. Konecne vidim lopatu a ne kdejakou nadherne velikou lopatu, s velikanskou rozlohou, mistni pan, tmavy kus.
Kdyz ho vidim v dalekohledu jen natahnout ruku a lopatu pohladit. Koukame na sebe nekolik minut, danek rocha na jednou miste, kdyz se otoci vitr a danek mizi ve strani.
Pln zazitku, videl jsem mistniho krale, danek na vrcholu sil. A videt ho takto z blizka, a videt paru z jeho sviraku, kdyz rochal.
Nadhera, pro takove okamziky clovek myslivost miluje a je uplne jedno zda ma flintu na rameni.
*Omlouvam se, ze je to psano bez diakritiky, pisu to v nudnem cviceni
*
Na chalupe nastavuji budik na 5hodin a jdu spat. Sotva zavru oci uz na budik velmi hlasite zvoni at nevalim sunky a jdu ven.
Rozhodl jsem se projit cast reviru kolem pastvin, kde nyni uz nejsou kravy a takove velike srazy, huste porostle ale ne zadny komplex lesa. Nevim proc, ale je to nejlepsi rijiste danku u nas.
Hned jak v udoli vylezu z auta. uz slysim rochani, je to nadhera, stojite na silnice uprostred udoli, primrazek, huci potok, po kopcich se vali cary mlhy a do teto nadhery se mi ozyvaji dva danci, s jejich typickym rochanim. Vybiram si pravou stranu a stoupam asi 300m lesem k pastvinam. Danci malinko utichli. Vylezu na pastvinu. Na pastvine se pase srna se dvema srncatama a srnec. Pastvina poryta od cernych rytiru velmi slusne.Soulam po kraji trnek a vykacenych mist, kde uz zarusta nova buren. Z protejsi strane se ozyva velmi hlasite jeden z mistnich panu.
Vidim dalsi tri ks srnciho, poznavam dva srnce. Vsechno silny kusy. Postupuju dal, kdyz na horizontu u osady vidim cerny fleky, rikam si ze by se cunici zapomneli venku? dalekohled k ocim, ba ne jsou to konici, kteri na pastvine berou pasu.
Zachazim k oblouku pastviny a koukam na nejlepsi misto, venku mam 5ks danciho, 4danely a jedno dance. Za nimi se v lese ozyva danek. Stojim pod posedem, no posedem je to takove orli hnizdo, asi 30let stare, uz se na to skoro neda vylezt, holt kdyz ve sdruzeni dela jen par lidi tak se neda mit vsude kvalitni posed, zvlast kdyz od dubna do zari tam chodi jen kravicky.
Hola zatuhuje do houstiny a uz vychazi slunce, pokracuju podel stareho kammeneho lomu, kdyz slysim jak ke me, postupuju z udoli danek, rochani se priblizuje, ja stojim za silnym bukem, danek prichazi kotlikem ke hrane, rocha o sto sest, velmi silne a stale. uz nemuze byt daleko, tak 50 metru nas deli od sebe, jak rocha da se priblizit k hrane, stojim na hrane a pozuruju dolik, nic nevidim, jen slysim danka sustit hrozne blizko. Konecne vidim lopatu a ne kdejakou nadherne velikou lopatu, s velikanskou rozlohou, mistni pan, tmavy kus.
Kdyz ho vidim v dalekohledu jen natahnout ruku a lopatu pohladit. Koukame na sebe nekolik minut, danek rocha na jednou miste, kdyz se otoci vitr a danek mizi ve strani.
Pln zazitku, videl jsem mistniho krale, danek na vrcholu sil. A videt ho takto z blizka, a videt paru z jeho sviraku, kdyz rochal.
Nadhera, pro takove okamziky clovek myslivost miluje a je uplne jedno zda ma flintu na rameni.
*Omlouvam se, ze je to psano bez diakritiky, pisu to v nudnem cviceni

Zastava M70 8*57JS Meopta 2100RD 7*50,
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
Tomfi parádní popis...
Já jsem v sobotu seděl do noci v lese na kazatelně, která je asi 200m do oborního plotu jabkenické obory. Prasata běhali celej večer kolem, ale blí? nepřišlo žádné. Nicméně jsem je celou dobu všude kolem slyšel a do toho všeho se ozývali z obory asi 3 daňci ve vzdálenosti asi 300m. Daňci začli rochat kolem 7 hodiny a do půlnoci nepřestali...nonstop jeli jak o život. Chvílema byl sly?et i souboj, lopaty jen chrastily
takže taky parádní zá?itek.
PS: Cvičení v 7:30...to je hnus
U? se balí? a připravuje? na 8.11 ?
Já jsem v sobotu seděl do noci v lese na kazatelně, která je asi 200m do oborního plotu jabkenické obory. Prasata běhali celej večer kolem, ale blí? nepřišlo žádné. Nicméně jsem je celou dobu všude kolem slyšel a do toho všeho se ozývali z obory asi 3 daňci ve vzdálenosti asi 300m. Daňci začli rochat kolem 7 hodiny a do půlnoci nepřestali...nonstop jeli jak o život. Chvílema byl sly?et i souboj, lopaty jen chrastily

PS: Cvičení v 7:30...to je hnus

U? se balí? a připravuje? na 8.11 ?
.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
Pánové zdravim...Chci se s Vámi podělit o mé 2 nejlepší zážitky z letošního mysliveckého roku..
Prvně by to bylo o mém srnci, na kterého jsem chodil už od července, ale povedlo se mi ho ulovit až v září.
S tátou většinou chodíme na čekanou hned pod vesnici, ve které bydlí moje babi s dědou. Pole letos bylo oseto bobem a pod něj byl daný jetel. když jsme vyrazili 1.července na srnce, nenapadla nás jiná možnost, než jít opět tam. Zasedli jsme okolo 7 hodiny a čekali..Nic nelezlo jen divocí holubi létali jako o závod, aby nakrmili svoje mladé. Okolo 8 hod. vylezl první kus tak na 200m od nás. S otcem jsme konstatovali, že je to holá a po chvilce čekání nás v to utvrdilo srnče, které vyběhlo za svou matkou. A za chvili třetí kus. Byl to srnec. Byla vidět jen ?edá maska, ale paro?í se nedalo pořádně přečíst. Řekl jsem otci, že se tam vyrazim ráno podívat a obeznat si ho.. Ráno jsme tedy vyrazili.Já na rybářskou stoličku, protože poblí? nemáme žádný posed a vede tam jen elektr. vedení, takže jsem zasedl ke sloupům. Táta šel nějakých 200m ode mě na posed. A čekal jsem...Vylezl už někdy v 5 hodin ráno, takže se nedal přečíst. Takhle sem tam chodil skoro(když to čas dovolil) celý červenec, než se mi podařilo ho přečíst..Viděl jsem jen to, že má ?pice, a proto jsem si řekl, že je to starý ?pičák. jenže moje brigáda a fotbal mi nedovolili na srnce chodit každý den. až jednou jsme na něj vyrazili ráno -táta na posed, já na stoličku ke sloupu. Sedim asi tak čtvrt hodiny a najednou z toho směru vyběhla srna a začala jistit směrem do lesa...To už sem si říkal, že něco není v pořádku.Pořád po ní koukam a druhým okem kouknu po tátovi a znovu na srnu. Najednou srna nikde a vidim jak po poli běží nějaký tmavý flek.Vezmu dalekohled a v první chvilce sem si myslel, že to běží medvěd
Ale pak vidim že je to divočák. Vyskočil jsem, beru flintu do ruky, kouknu do puškohledu jestli nemá s sebou markazíny namířim na něj. jenže prase pořád v pohybu a já nemam ještě žádnou zkušenost střílet za běhu na prasata. A jako kdyby Diana a Sv. Hubert tomu divočákovi zaveleli aby zastavil.Prase se mi postavilo naširoko tak na 80m. Namířim na komoru, rána a prase tryskem po stopě zpět. Rychle přebíjim, kouknu znovu do puškohledu a prase le?elo tak 50m od nástřelu. Chvilku jsem počkal a vydal jsem se k němu. Bylo již zhaslé. Byl to lončák kolem 60 kg...Silně zasádlený.
Druhý den jsem šel znovu ráno a znovu začli kosáci řvát z houštinky poblí?. Opět jsem myslel, že to bude divočák, ale k mému podivení to byla liška tak na 30 kroků ode mě...?la přímo naostro...To už sem stál znovu s flintou opřenou o sloup..Stočila se a ?la přímo k tátovi..jenže táta měl kulobrok a bez optiky..když byla tak na 50 kroků ode mě tak jsem vystřelil a vidim v puškohledu jak poklesla a začla se točit. Přebil sem a liška seděla na kýtách jen hlava jí koukala...Nechtěl jsem aby se trápila a vystřelil jsem po druhé. Najednou vidim, jak něco rezavého odběhlo.Něco většího, než ta moje liška. když jsme pak přišli k té mojí střelené, tak mi táta řekl, že tam byly dvě a jedna byla větší než ta má.
To už bylo září a začla mi ?kola..Na srnce sem se dostával jen málokdy. O víkendu pořád fotbal takže o čekané nebyla ani řeč. Někdy 13.září jsem se konečně dostal do lesa..Skončil fotbal, táta mě naložil do auta a hurá na "toho mého" srnce.
Přijeli jsme k onomu místu a rychle spěchali usednout. Sotva jsem usedl, tak první kus venku..Bylo to srnče.a za ním hned druhé a pak i koza. Začlo se rychle stmívat, protože se obloha začala zamračovat. Srnec nikde..Už jsem ani nedoufal.Bylo tak k 8 hod. a on vytáhl ven, ale úplně odjinud než chodíval doposud. Rychle jsem si bral dalekohled a ujiž?uji se vtom, jestli je to on. Pak jsem vzal do ruky flintu, jenže byl proti mě naostro. Flintu jsem si dal na kolena a koukam na něj očima. Najdnou se stočil, tak rychle beru flintu, jenže než sem sttačil zamířit, tak srnec kýtami ke mě..Takhle jsme tam zápasili asi ještě 3x. Pak najednou vedle něj vylezla srna se srnčetem a on šel k nim. To už jsem na něj mířil a čekal až se zastaví. Srnec jako by mě poslechl -zastavil se. Já vystřelil a vidim jak naznačil výskokem komoru, ale odběhl do lesa. Seděl jsem chvilku do?el ke mě táta a šli jsme se tam podívat. To už byla tma a hledali jsme ho baterkami. Po 5 min. hledání jsme ho našli cca 20m od nástřelu. Díky Dianě a Sv.Hubertovi, že mi umožnili tak krásný a dlouhý lov.Tady je foto http://album.volny.cz/johnyc77/view.php ... page=0#img
Druhý zá?itek, který jsem měl, je z neděle.
V sobotu jsme měli kachní tah. Po tahu vždycky vyrážim do lesa se tzv. provětrat
Bylo někdy kolem 1 hod. odpoledne a šel jsem zakrmit ovsem naše dva krmelce. Vlezu do lesa a kousek máme políčko s obrovskou hromadou silá?e a výlisek z jablek. Zkouknul jsem stopy - daňčí, srnčí a sem tam divočák. Vylezu na pole, tak sto metrů ode mě byl krmelec a najednou odtamtud začal rochat daněk. Tak jsem při?kočil k hraně lesa vezmu do ruky větev a začal jsem mlátit do nějakého křoví.(takhle mi to poradil kamarád, prý to funguje)
jenže daněk o to nestál..Začal jsem pomalu šoulat k němu a po 20m začal zas rochat a najednou další. šli směrem k sobě, jenže byli v houštině tak 25-ti letých smrků. slyšel jsem jen lámání a rochání, ale i tak to byl nádherný pocit, na který se jen tak nezapomíná a zvlášť, když u nás daňci nikdy neměli říjižtě. Mohu s klidným vědomím říct, že mi běhal mráz po zádech.
už druhým rokem jezdim kousek od nás na jelení říji,(která je taky samozřejmě krásná) ale sly?et daňčí zvěř je fakt supeeer. Lesu Lovu Zdar
Prvně by to bylo o mém srnci, na kterého jsem chodil už od července, ale povedlo se mi ho ulovit až v září.
S tátou většinou chodíme na čekanou hned pod vesnici, ve které bydlí moje babi s dědou. Pole letos bylo oseto bobem a pod něj byl daný jetel. když jsme vyrazili 1.července na srnce, nenapadla nás jiná možnost, než jít opět tam. Zasedli jsme okolo 7 hodiny a čekali..Nic nelezlo jen divocí holubi létali jako o závod, aby nakrmili svoje mladé. Okolo 8 hod. vylezl první kus tak na 200m od nás. S otcem jsme konstatovali, že je to holá a po chvilce čekání nás v to utvrdilo srnče, které vyběhlo za svou matkou. A za chvili třetí kus. Byl to srnec. Byla vidět jen ?edá maska, ale paro?í se nedalo pořádně přečíst. Řekl jsem otci, že se tam vyrazim ráno podívat a obeznat si ho.. Ráno jsme tedy vyrazili.Já na rybářskou stoličku, protože poblí? nemáme žádný posed a vede tam jen elektr. vedení, takže jsem zasedl ke sloupům. Táta šel nějakých 200m ode mě na posed. A čekal jsem...Vylezl už někdy v 5 hodin ráno, takže se nedal přečíst. Takhle sem tam chodil skoro(když to čas dovolil) celý červenec, než se mi podařilo ho přečíst..Viděl jsem jen to, že má ?pice, a proto jsem si řekl, že je to starý ?pičák. jenže moje brigáda a fotbal mi nedovolili na srnce chodit každý den. až jednou jsme na něj vyrazili ráno -táta na posed, já na stoličku ke sloupu. Sedim asi tak čtvrt hodiny a najednou z toho směru vyběhla srna a začala jistit směrem do lesa...To už sem si říkal, že něco není v pořádku.Pořád po ní koukam a druhým okem kouknu po tátovi a znovu na srnu. Najednou srna nikde a vidim jak po poli běží nějaký tmavý flek.Vezmu dalekohled a v první chvilce sem si myslel, že to běží medvěd

Druhý den jsem šel znovu ráno a znovu začli kosáci řvát z houštinky poblí?. Opět jsem myslel, že to bude divočák, ale k mému podivení to byla liška tak na 30 kroků ode mě...?la přímo naostro...To už sem stál znovu s flintou opřenou o sloup..Stočila se a ?la přímo k tátovi..jenže táta měl kulobrok a bez optiky..když byla tak na 50 kroků ode mě tak jsem vystřelil a vidim v puškohledu jak poklesla a začla se točit. Přebil sem a liška seděla na kýtách jen hlava jí koukala...Nechtěl jsem aby se trápila a vystřelil jsem po druhé. Najednou vidim, jak něco rezavého odběhlo.Něco většího, než ta moje liška. když jsme pak přišli k té mojí střelené, tak mi táta řekl, že tam byly dvě a jedna byla větší než ta má.
To už bylo září a začla mi ?kola..Na srnce sem se dostával jen málokdy. O víkendu pořád fotbal takže o čekané nebyla ani řeč. Někdy 13.září jsem se konečně dostal do lesa..Skončil fotbal, táta mě naložil do auta a hurá na "toho mého" srnce.

Druhý zá?itek, který jsem měl, je z neděle.
V sobotu jsme měli kachní tah. Po tahu vždycky vyrážim do lesa se tzv. provětrat