8x64
8x64
Jaké jsou va?e zkušenosti s touto ráží(zpětný ráz,značení zvěře,výběr nábojů)Střílím v lesní honitbě černou,mufloní a vysokou.Děkuji za va?e názory 

Ahoj,
má osobní zkušenost je s kulovnicí ZG. Zpětný ráz není až tak hroznej tak pro přirovnání něco podobného jako 30-06 Spr.Přesnost v možnosti nábojů. Kolega který tuto zbraň podědil po otci je poněkud chatrnější postavy tak 170 cm a tak 65-70 kg.Taková reklama na hlad. A sním to teda pořádně mává, ale je odvážnej tak střílí. Lovu teda moc nedá, tak nemám informace jak to je účinné na zvěři.Náboje jsou podle mně dost problém ,jedině naše nabo RWS.
Lovu Zdar
má osobní zkušenost je s kulovnicí ZG. Zpětný ráz není až tak hroznej tak pro přirovnání něco podobného jako 30-06 Spr.Přesnost v možnosti nábojů. Kolega který tuto zbraň podědil po otci je poněkud chatrnější postavy tak 170 cm a tak 65-70 kg.Taková reklama na hlad. A sním to teda pořádně mává, ale je odvážnej tak střílí. Lovu teda moc nedá, tak nemám informace jak to je účinné na zvěři.Náboje jsou podle mně dost problém ,jedině naše nabo RWS.
Lovu Zdar
CZ 584.4 12/.308W
Sauer & Son 12/12/9,3x74R
Sauer & Son 12/12/9,3x74R
Re: 8x64
Kolega ze sousedního MS s kulovnicí ZKK 8x64S loví a je spokojen, nekope je opravdu srovnatelná s .30-06 SPR., nastřeloval jsem ji, on tvrdí, že to je taková "slovenská národní ráže"/náboje kupuje na Slovensku. Podle mého názoru je lepší .300WM je svi?nější s větším výběrem střel, ale "osmičkáře nemohu přesvědčovat", vhool s touto ráží loví, matrice na přebíjení od RCBS stojí cca.2500Kč, já kupoval matrice 8x68S, pro kamaráda a těším se až budeme nastřelovatZvolis píše:Jaké jsou va?e zkušenosti s touto ráží(zpětný ráz,značení zvěře,výběr nábojů)Střílím v lesní honitbě černou,mufloní a vysokou.Děkuji za va?e názory

no popravde srilim s ni a strelba je velmi prijemna ale mam ji s tezkou hlavni .je to CZ 550 American po prestavbe.ulovku moc neni.jen par kousku srnciho a loncak a tri kmotry.je to ale zbran jine kategotie nez lovecka takze vam to asi nepomuze
,jina hlaven,jine stoupani,vlastni naboje takze jako vzor pro 8x64S to moc slouzit nemuze 

-
- Zkušený diskutér
-
- Zkušený diskutér
origo brenneke
Zdar.
jelikož budu záhy lovit s kulovnicí "Z" v této ráži, zajímalo by mě jestli někdo nemá zkušenosti s továrníma nábojema Brenneke v 14,2g TOGu, případně 12,8g TIGu. Ty už ale ládujou na 848/s v0, z 52cm hlavně by mi to mělo dělat cca 810 m/s - takže zřejmě poškozování zvěřiny bude ještě v normě.
Objednal jsem prozatím Tigy. Střelivo Tog nebylo na skladě, to firma laboruje ve 14,2g na v0 780m/s. Tog je údajně střela tu??í konstrukce, hlavně na těžkou zvěř, mimo tlustoko?ců.
Jaká je přesnost, ranivost a konzistence 12,7g SPCE v laboraci SB máte někdo nějaké zkušenosti? v0 deklarují 810m/s z 65cm hlavně.
Nimrod
jelikož budu záhy lovit s kulovnicí "Z" v této ráži, zajímalo by mě jestli někdo nemá zkušenosti s továrníma nábojema Brenneke v 14,2g TOGu, případně 12,8g TIGu. Ty už ale ládujou na 848/s v0, z 52cm hlavně by mi to mělo dělat cca 810 m/s - takže zřejmě poškozování zvěřiny bude ještě v normě.
Objednal jsem prozatím Tigy. Střelivo Tog nebylo na skladě, to firma laboruje ve 14,2g na v0 780m/s. Tog je údajně střela tu??í konstrukce, hlavně na těžkou zvěř, mimo tlustoko?ců.
Jaká je přesnost, ranivost a konzistence 12,7g SPCE v laboraci SB máte někdo nějaké zkušenosti? v0 deklarují 810m/s z 65cm hlavně.
Nimrod
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
-
- Zkušený diskutér
8x64S 12,8g brenneke TIG
Tak včera jsem udělal první zkušenost. Střelil jsem slabou lončačku - 27kg ?ivé váhy. Na 35m, poněkud ze ?ikma, vstřel (průměru 8mm) za pleckem a výše, výstřel na protější straně těsně před posledními žebry a nízko (cca 10cm) - vytažena slezina, za?ívací trakt. Z části chycená játra, průstřel konce jednoho z plícních laloků - plíce komplet podbarvené, jinak bez podlitin.
Kus zůstal v ohni s krat?ím odkazovaním. přišlo jich asi 12ks vč. letošních selat a 100kg bachyně - nevěděli o mě. - více v "účincích".
Poprvé mi zůstal kus černé v ohni, přičemž nebyla chycena páteř. Se 7x57R se mi to dosud nepovedlo. Účinek 8x64S je masivní, viz foto (dodám dnes).
Kus zůstal v ohni s krat?ím odkazovaním. přišlo jich asi 12ks vč. letošních selat a 100kg bachyně - nevěděli o mě. - více v "účincích".
Poprvé mi zůstal kus černé v ohni, přičemž nebyla chycena páteř. Se 7x57R se mi to dosud nepovedlo. Účinek 8x64S je masivní, viz foto (dodám dnes).