Prvni rana u malorazky
Prvni rana u malorazky
Dobry den,prosim o radu ohledne strelby z malorazky.Mam malorazku hatsan,kdyz ji po strelbe protahnu cistici snurou,tak pri dalsi strelbe mi prvni rana ulitne cca 14 cm vetsinou vlevo nahoru,ale pokazde na trochu jine misto.Druha rana ulitne cca 5-6 cm a dalsi rany uz litaji dobre.Kdyz ji nevycistim,tak mi udela uplne to same.Kolega ma tu samou a strili mu to od prvni rany uplne perfektne.Neresil nekdo podobny problem?Jinak malorazka je jeste v zaruce,ale nevim jestli ji reklamovat nebo ne.Budu vdecny za kazdou radu a predem dekuji.
-
- Administrátor
Re: Prvni rana u malorazky
Jestli jsem to dobře pochopil, tak je jedno jestli čistíš nebo nečistíš, první rána jde vždy doleva nahoru. Pak je tu otázka jak dlouho musí být přestávka ve střelbě aby se tento jev projevil. Další věc je zda používáte s kolegou stejné střelivo.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Ano je jedno jestli cistim nebo ne.Pri nevycistene hlavni cca uz po 2 hodinach od posledni rany leti opet mimo.S kolegou jsme vyzkousely dva druhy naboju s tim,ze jemu oba dva litaly presne od prvni rany a me oboje ulitavaj.
-
- Administrátor
Takže vývrt dobrý, střelivo dobrý. Já bych to tipoval na nějakou tepelnou deformaci, nerovnoměrné chlazení hlavně nebo něco podobného.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Ja by som to reklamoval, bez ďalšieho špekulovania. Načo je malorážka, ktorá strieľa studenú ranu o 15cm vedľa. Veď to je prakticky nepoužiteľné.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
Strelba je s optikou,ale v ty bych chybu nehledal,protoze to zacne ulitavat v momente,kdy na to dahnu cistici snurou a nebo je dlouha pauza mezi ranami.
- Michal_123
- Zkušený diskutér
Hlavně si ujasni, jak je to se souvislostí s čištěním hlavně.
Protože teď tvrdíš něco jiného, než na začátku.
Protože teď tvrdíš něco jiného, než na začátku.
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Nerekl bych tepelna deformace, ale nevyzihana hlaven, ktera se zahratim ohne diky vnitrnimu pnuti.
Jak rika lovec, reklamovat, ikdyz to bude asi zazitek

Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
-
- Administrátor
Ale to je tepelná deformace. Je přece jedno jakým mechanismem je způsobena. Každopádně bych to reklamoval.
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Souhlas, chtel jsem je upresnit a nechtel jsem to moc rozepisovat, ale tepelna deformace muze byt zpusobena i treba nevhodnym bodovym ohrivanim hlavne v pazbe, resp. spatnym vetranim, tedy nerovnomernym zahratim a tim se dosahne take tepelne deformace a vysledek by mohl byt stejny. Jen jsem si to dovolil upresnit, neber to zle, si rozumime myslim, ikdyz v tom AI vidi trochu rozdil a tvrdi, ze jsou to dva rozdilne jevy
Predpokladam, ze ten Hatsan ma volne plovouci hlaven a neni posun zasahu zpusoben ulozenim nebo necim jinym

Predpokladam, ze ten Hatsan ma volne plovouci hlaven a neni posun zasahu zpusoben ulozenim nebo necim jinym
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Pro michal,tvrdim stale to same,zacne to ulitavat bud okamzite po vycisteni hlavne a nebo v pripade necisteni a ponechani par hodin bez strelby,nevidim nikde,ze bych si protirecil.Jinak dik vsem za rady a zitra zavolam prodejci,jak se k tomu postavi.
Nevolej. Dones a nech si sepsat reklamaci, kam podrobně popiš problém - včetně uvedení použitého střeliva. Na vyřízení bude mít 30 dní, pokud nevyřídí, 31. den si dojdi pro peníze (i kdyby ti vracel reklamovanou flintu).
-
- Pravidelný diskutér
Hodně zajímavý problém. Začal bych tím, jak psal Toma, po čistění nebo „vychladnutí“ vyzkoušet bez optiky, nebo lépe popros kolegu který má shodnou zbraň, aby Ti půjčil optiku i s montáži a po proceduře čistění nebo „vychladnutí“ odzkoušej. Vyloučíš tak riziko vadný puškohled. Něco podobného jsem zažil s puškohledem na vzduchovce. „Tepelná deformace“ samozřejmě možná je, hlavně u LOW-ENDových výrobků, leč nikdy jsem neslyšel o tom, že by to po zahřátí hlavně začalo trefovat, pokud si pamatuji, vždy to po zahřátí začalo rozhazovat.
Naposledy upravil(a) beskydak dne úte 30.7.2024, 6:55, celkem upraveno 1 x.