Thorro Flush a Thorro Clean - konečně něco, co funguje

Odpovědět
0Martin
Nový návštěvník

Thorro Flush a Thorro Clean - konečně něco, co funguje

Příspěvek od 0Martin »

Pro mě je kombinace těchto dvou chemií naprostou špičkou. Vyzkoušel jsem opravdu dlouhý zástup produktů, ale protože čistím hodně (víc převážně dlouhých zbraní, často), nemůžu si dovolit ani na každou čekat hodinu, až se to odmočí a ani chemii, kterou když nevytáhnu / nezneutralizuji, tak je vnitřek zadělaný zbytky (jako třeba od tolika vzpomínaného oranžového Bore.. zázraku, který nejenže nečistí, ale hlavně reaguje i dál, pokud není hlaveň úplně a dokonale vypatchovaná nebo projetá lihem).

Thorro jsem si začal vozit vloni na jaře po střelecké akci ve Švédsku. Doporučil mi jej kamarád, světový PRS střelec. Jak vloni, tak letos jsem tím čistil a spokojenost. Naštěstí už to nemusím objednávat ze Švédska a má to i www.strobl.cz.

Thorro odstraňuje karbon i měď.

Můj postup čištění:
Zbraň si připravím do montážní stolice Tipton, aby byla hlaveň skloněná k ústí.
Nejprve proženu vývrtem několik patchů namočených v Thorro Flush, abych odstranil mechanické nečistoty a penetroval karbon.
Pak použiju nylonový kartáček s Thorro Clean a cca 20x s ním projedu vývrt tam a zpět.
Na závěr protáhnu dalšími patchi s Thorro Flush, abych neutralizoval zbytky Cleanu. Posléze vytřu do sucha. Pokud z toho leze hnus, postup opakuji.

Boreskop mi pomáhá odhalit, kde je třeba ještě dočistit, i když někdy ukáže věci, které radši nevidím. 😊

https://blog.jdulovit.cz/jak-vycistit-f ... rro-flush/

Thorro funguje, je rychlý, nesmrdí. Flintu po běžné použití (po závodech, lovecký víkend), mám vyčištěnou na 1-2 kola. Zanedbané zbraně jsem čistil i víc, ale pak už se to jen udržuje a ani to tolik neubývá, ani procedura tolik netrvá.

Obrázek
dalas
Administrátor

Re: Thorro Flush a Thorro Clean - konečně něco, co funguje

Příspěvek od dalas »

Tak jsem taky došel ke křižku. Asi před dvěma lety jsem použil pár molykovaných střel, a od té doby jsem měl v hlavni i po čistění pořád šmouhy. Říkal jsem si, že se to střílením spraví, ale změny k lepšímu byly zanedbatelné. I po 50 ranách o tomto víkendu ve Světnově a následném čistění Milfoamem (nutno dodat, že odmědil důkladně) tam ty čmouhy pořád byly. Nasadil jsem tedy Boretech Eliminator. Na patchi to bylo trochu modré (to ale asi z kartáče) a lehké černé otěry. Vzpomněl jsem si že mi již nějakou dobu doma leží ThorroCleaner, a ještě jsem se neodhodlal jej použít, a tohle byla výzva. Protáhl jsem tedy 2x flastr s ThorroFlush, pak jsem vzal kartáček the Eliminator Bore Brush (je silonový ale takový pěkně tvrdý), tochu jej namatlal Thorro Cleanerem a cca 20x protáhl hlaveň. Když jsem pak hlaveň protáhl toaleťákem (puritáni prominou), měl jsem oči jak když bije koňa. Neskutečnej černej šlem. Pak stačilo 2x protáhnou opět flastrem s Thorro Flushem (trochu to ještě začernilo) a bylo hotovo. Lesk jak blesk. Tohle čistění mi doporučil Michal Štrobl a já mu za to moc děkuji. Je to super. Následně malá fotodokumentace.
Přílohy
Po vyčistění ThorroCleanerem
Po vyčistění ThorroCleanerem
Snapshot - 80.jpg (15.61 KiB) Zobrazeno 484 x
Pohled do ústí hlavně
Pohled do ústí hlavně
4444.jpg (25.97 KiB) Zobrazeno 484 x
Bordel na toaleťáku
Bordel na toaleťáku
3333.jpg (50.87 KiB) Zobrazeno 484 x
Po čistění Milfoamem a Boretechem
222.jpg (32.57 KiB) Zobrazeno 484 x
1111.jpg (31.49 KiB) Zobrazeno 484 x
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
schmetterling
Častý návštěvník

Příspěvek od schmetterling »

dalas píše: ned 08.6.2025, 18:19 Tak jsem taky došel ke křižku. Asi před dvěma lety jsem použil pár molykovaných střel, a od té doby jsem měl v hlavni i po čistění pořád šmouhy. Říkal jsem si, že se to střílením spraví, ale změny k lepšímu byly zanedbatelné. I po 50 ranách o tomto víkendu ve Světnově a následném čistění Milfoamem (nutno dodat, že odmědil důkladně) tam ty čmouhy pořád byly. Nasadil jsem tedy Boretech Eliminator. Na patchi to bylo trochu modré (to ale asi z kartáče) a lehké černé otěry. Vzpomněl jsem si že mi již nějakou dobu doma leží ThorroCleaner, a ještě jsem se neodhodlal jej použít, a tohle byla výzva. Protáhl jsem tedy 2x flastr s ThorroFlush, pak jsem vzal kartáček the Eliminator Bore Brush (je silonový ale takový pěkně tvrdý), tochu jej namatlal Thorro Cleanerem a cca 20x protáhl hlaveň. Když jsem pak hlaveň protáhl toaleťákem (puritáni prominou), měl jsem oči jak když bije koňa. Neskutečnej černej šlem. Pak stačilo 2x protáhnou opět flastrem s Thorro Flushem (trochu to ještě začernilo) a bylo hotovo. Lesk jak blesk. Tohle čistění mi doporučil Michal Štrobl a já mu za to moc děkuji. Je to super. Následně malá fotodokumentace.
Radšej 1 krát vidieť ako 100 krát počuť. V najbližšej dobe objednám, tie fotky vyzerajú super.👍
lörinc
Zkušený diskutér

Příspěvek od lörinc »

Konzervujes to potom ještě olejem, nebo už to necháváš tak?
Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

V návodu o následné konzervaci nic není. Tam to končí nanesením Thorro Flush. Bude to asi konzervace, neb jinak by byl tento krok zbytečný. Nicméně jsem to ještě protáhl syntetickým olejem od MIlfoam Forrest.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
lörinc
Zkušený diskutér

Příspěvek od lörinc »

Dík za info. Jde mi jen o to když člověk čistí po každé rane, aby se zbytečně nezdržoval ještě olejem. Při delší pauze ve střílení tedy radši asi olej.
Díky :wink:
Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
Odpovědět