Srnčí ragú.
Napsal: stř 08.11.2006, 19:31
Asi 1kg předního srnčího,sůl,mletý pepř,10dkg slaniny,kousek citronové kůry,3/4 celeru,2cibule,z krajíce kůrka,tymian,trošku octa,vývar z kostí,1/8l smetany zakysané,1l?íce kaparů. Maso naře?eme na kostky menší.Na pánvi vy?kvaříme sklovitě slaninu,přidáme nakrájenou cibuli a necháme zpěnit.Přidáme osolené a opepřené maso,drobně pokrájený celer,kousky chlebové kůrky,koření,ocet a zalijeme nad maso vývarem.Dusíme do měkka.Maso se vyndá,omáčku přecedíme,přilijeme smetanu s nasekanými kapary a krátce povaříme.Jestli nemáš omáčku dost hustou může? zadělat ?licí polohrubé mouky.Příloha knedlik.Dobrou chu?.