Samonabíjecí malorážka
Samonabíjecí malorážka
Je možné koupit si samonabíjecí malorážku k loveckým účelům?? Slyšel jsem že se to má možná zakázat?? dík za rady!! 

Re: automat
Zdá se mi to jako ptákovina ... můžu se zeptat kdes to slyšel?
ZKK600, ZG47, Savage 99, Mannlicher6,5x55SE, Mannlicher308Win, MannlicherM95, troják Fuckert, KB Holek Brno, koza Holek, Stevens,KB Tikka, Petřík, Husqvarna, Marochi, Voere, CZ75PD, CZ 75RAMI, karabina TIRMAX, ...
dvě Borderteriérky
dvě Borderteriérky
Když jsem byl na policajtech pro nákupní povolení,tak mě řekli že k lovu ji používat můžu,ale že možná časem v rámci EU se to změní. Taky jsem to nikdy neslyšel a přijde mi to divný,úplně mě doblbli,no jo policajti.... 

-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Možná jsem nějak zaspal dobu,ale nebylo náhodou nákupní povolení na dlouhé lovecké zbraně zrušené??? 

-
- Administrátor
§5 - zbraně kategorie B - patří tam dlouhé samonabíjecí zbraně
zrušeno to bylo u dlouhých opakovacích zbraní do 600mm hlavně
zrušeno to bylo u dlouhých opakovacích zbraní do 600mm hlavně
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
-
- Pravidelný diskutér
K čemu to chceš proboha používat? Nějak pro to u sebe nedokážu nalézt využití tak by mě jenom zajímalo co s tím plánuješ?
Sauer 202 Stutzen 308 W, Zeiss Victory Varipoint 2,5-10x50, Patterdale terrier
Převážně na lišky,máme jich tu hodně,většinou je potřeba střílet na větší dálku než můžu brokovnicí a jinak mám kul.30-06 a to je moc. Aráže 17 HMR je silnější než 22LR a další kul. např.223rem.nechci.
já bych 17HMR v samonabíjecí zbrani nebral koukni se spíš na klasiku známý to měl v samonabíjecí zbrani a dost na to nadával tak že časem plánuji naší CZ 452-2E ZKM AMERICAN protože sice 308 lišku ulovím ale na tréning pro psi je nepoužitelná a co jsem debatoval s kolegou který také potřebuje lišky na výcvik je ta 17HMR parádní došáhne dál jak brokovnice a výstřel není
CZ 550 american 308win.
- hanmilan
- Pravidelný diskutér
Asi budu trochu mimo téma, ale s malorážkou na lišku nedostřelíš o moc dál , něž s brokovnicí. S malorážkou jsem odlovil snad jen jedinou lišku. Střílel jsem na 50 m a po první ráně se mi rozběhla kolmo kolem mě pryč. Zásah neznačila. V běhu jsem vystřelil znova, opět neznačila a pak ještě jednou. Po poslední ráně padla a měla nakonec všechny tři zásahy. První na komoru, druhou na měkko a třetí na krk. Od té doby jsem s malorážkou na lišky už nešel. Občas vystřelím na nějakého kocoura, ale většinou mu jedna rána nestačí, pokud není zasažen na hlavu. Raději jsem pořídil na lišky 222 Remington a malorážkou jenom trénuju 

ČZ 537 .270 Win + Meopta R1 7x56 RD, ČZ 537 7x64 + 4x32 Meopta (naháňková), Suzuki Jimny
No tak to asi střílíš ještě ruskejma shortkama, když nedostřelíš 50 metrů, vyber leší střelivo a budou ti padat po první ráně na 100 metrů bez problému, Jástřílím CCI stinger s dutinkou
- hanmilan
- Pravidelný diskutér
Střlílím Blazery, ale na 100 m střílím jen do terče. Na zvěř bych na tu dálku malorážkou nevystřelil, ctím "právo zvěře na rychlou smrt" 

ČZ 537 .270 Win + Meopta R1 7x56 RD, ČZ 537 7x64 + 4x32 Meopta (naháňková), Suzuki Jimny
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně plně souhlasím s hanmilan.Malorážkou i když tu to zbran mám velice rád bych asi na lišáka nevystřelil.Spíš cíleně bych si jí na něj nebral.Neuznávám slova,že na lišku se střílí za každých okolností.Pak potkat se u nás dnes s kmotrou je zážitek.Já je žvdy lovil 5,6/50RMag.Nebo 7 a brokem.Vím,že poškození kožíšku je dost velké.Jenže kožešina nemá dnes vůbec žádnou cenu.Nebo alespon nevím o nikom,kdo by jí vykupoval.Čepice ani límce dnes nefrčí.Pokud CCI střílíš víc jak na 75m tak při zásazích na měko ti stejnak odejde odchází i po kuli.A pokud jí pustíš blíž můžeš střílet brokem.Z těch 156 jich bylo uloveno 90brokem.Letos jsem v honitbě neslyšel ani zaskoleníčko.Že tu kmotřičky jsou je jasné,ale hodně prořídy.
mě osobně taky 22LR na lov lišek nesedí proto dumám o 17HMR nebo 22 winchester magnum ty podle toho co jsem našel videa a ptal se chlapu co je mají tak fungují i na 100m kamarád si pořídil ten ruskej kulobrok 22wm 20/76 jenom na lišky má taky ohaře a proto potřebuje lišku použitelnou né dělenou 

CZ 550 american 308win.
- hanmilan
- Pravidelný diskutér
S 222 rem. ji trefím na 200 m, vstřel i výstřel je dirka-dirka že to ani nemůžeš najít a zůstávají v ohni. Taky lišky odevzdávám kamarádce na výcvik výmaráků. Loni jich měla ode mě asi 7. Pomohla mi docvičit mojí čubinu a vyhrála s ní PZ na Moravě. Tak se s liškama na cvičení aspoň trochu revanšuju