Ze zvěřiny (možno i hovězího, králičí, kuřecí....)
Nejlépe z kýty, hřbetu.
Dále potřebujeme: sůl, pepř, vajíčka, strouhanku, špek, cibuli, olej, sádlo, brambory
Maso očistit, nakrájet na plátky, naklepat, osolit, opepřit. Obalit ve strouhance, pak ve vajíčku, osmáhnout na oleji (stačí jak vajíčko "zatuhne"). Prokládat na pekáč, vymaštěný sádlem, (na hranu, ne vodorovně) s cibulí nakrájenou na plátky a špekem (dobře zauzeným). Vždy řada řízků, řada cibule, řada špeku. Vložit do vyhřáté trouby a při 180°C péct do měka, řízky co 15 min. prolévat výpekem. (doba dle druhu a stáří zvěřiny).
Řízky podávat s míchaným bramborem, které přelejeme výpekem se špekem a cibulkou.
Řízek naruby
-
- Pravidelný diskutér
- Příspěvky: 115
- Registrován: sob 27.12.2008, 22:29
- Bydliště: Bílá
-
- Nový návštěvník
- Příspěvky: 12
- Registrován: pon 17.9.2012, 16:09
Re: Řízek naruby
Osobně jsem zkoušel nějaké varianty "besednických" řízků, které jsou těmto dost podobné, ale klasika je klasika...