Stránka 1 z 1

Zvěřinové karbenátky

Napsal: čtv 05.4.2007, 8:45
od František Fořt
Vím, že to zase není nic neobvyklého, ale protože mám zvěřiny dost (to není chlubení, ale konstatování), tak vymý?lím, co s tím, abych furt nejedl řízečky, pečené hřbety nebo gulá?e. Napadlo mě zkusit karbo?e. Vykostil jsem celé srnčí plecko a rozhodl jsem se to rozředit obyčejným bůčkem. Původně jsem zamý?lel poměr srnčí:bůček tak 2:1, ale neodhadl jsem to a bylo to 1:1. Chtěl jsem to udělat více zvěřinové a ještě jsem uvažoval, že místo obyč bůčku dám plecko nebo něco z divočáka, ale protože jsem to nejedl jenom já, tak jsem nakonec kapituloval. Nic světoborného jsem s tím nedělal, pomlel jsem s masem dvě cibule, pár strou?ků česneku, 2 vajca, rohlík, majoránka, vegeta, pepř a koření na zvěřinu. když jsem to posolil a vymíchal, tak ta směs tak voněla, že to již vícekrát zde zmiňovaná tchýně pořád ochutnávala, než jsem si uvědomil, že mi to normálně gábluje za syrova! okamžitě a hrubě jsem ji odstrčil! Opravdu to vonělo mnohem víc, než obyč maso.
I po usma?ení to překvapilo. Zvěřina byla v chuti cítit jen velmi zlehka, no prostě lahoda. Cpali se tím i ti, co normálně nad zvěřinou ohrnují nos (zabil bych je!). příště zkusím větší poměr zvěřiny.
Máte vy nějaké typy na zvěřinové karbenátky? Vaši vylep?ovací návrhy na srnčí řízečky jsem vyzkoušel všechny a byly vždy ku prospěchu věci.

p.s. Nejvíce očekávám reakci od Alpské protěže. On určitě ví, na co. :twisted:

Napsal: čtv 05.4.2007, 8:52
od vhool
TO F.F.:genialni,priste doporucuji pridat jeste jemne namletou tchyni :lol: :lol: :lol:

vzkaz pro tebe od me zeny:pry ti dekuje protoze uz taky nevi co by z toho porad varila.asi to budeme mit zitra k veceri :lol:

Napsal: čtv 05.4.2007, 9:08
od František Fořt
Vielen Dank mein Freund! Bestelle Deiner Frau viele Grusse von mir.

Nečekal jsem, že to někomu přijde jako něco nového, resp. co často nejí.

Napsal: čtv 05.4.2007, 9:26
od František Fořt
4Ed: Díky, rád tvůj pozdrav mé tchýni vyřídím. Moc často se jí to nestává, že by jí někdo pozdravil.

Napsal: čtv 05.4.2007, 10:48
od Fery
Velmi zajímavé! Určitě zkusím! Mám tam 2 plecka na gulá?, takže to změním. Dík za inspiraci.

Napsal: čtv 05.4.2007, 15:36
od František Fořt
Vidím, že nás myslivců, kteří karbo?e ze zvěřiny doposud moc nedělali, je více. Já je budu mít zase dneska (než se toho přešeru).
ještě jsem k receptu zapomněl dodat, že i před mletím jsem maso na pár dní naložil. Podle mě zvěřina chce naložit zásadně a vždy. A čím dýl, tím líp.

Napsal: čtv 05.4.2007, 19:30
od Fery
a do čeho jsi to nakládal?

ps.Už jsem si to přečetl. :lol: :lol: :lol:

Napsal: čtv 05.4.2007, 20:21
od František Fořt
Tak sem se večer teda :x pře?ral ...

Dříve mi tady někdo radil, že by mi s tím pomohl Baloun. škoda, že k nám dneska nepřišel, aspoň by mi teď nebylo blbě.