Netradiční zvěřina
Re: Netradiční zvěřina
kamarád je Švýcar a tam je liška brána jako delikatesa hrozně se divil že to zakopáváme
CZ 550 american 308win.
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Příspěvky: 3179
- Registrován: ned 24.9.2006, 16:01
- Bydliště: Vysočina
- Kontaktovat uživatele:
Re: Netradiční zvěřina
Jím cokoliv,ale....to nedám.
Šelma psovitá,ale ten malej červ by mi asi vrtal hlavou.Jinak ta vychytávka s tekoucí vodou je chytrá.Znám od hasičů teda už nebožtíka hasiče lepší patent.Zabalit do čistého prosteradla a na týden zakopat....Pak prý je vše OK.Šlo by to i s knourem v době chrutí,jen v té době je většinou zem zmrzlá
Šelma psovitá,ale ten malej červ by mi asi vrtal hlavou.Jinak ta vychytávka s tekoucí vodou je chytrá.Znám od hasičů teda už nebožtíka hasiče lepší patent.Zabalit do čistého prosteradla a na týden zakopat....Pak prý je vše OK.Šlo by to i s knourem v době chrutí,jen v té době je většinou zem zmrzlá
Re: Netradiční zvěřina
Kousek od Chebu vykupovali Vietnamci od myslivců lišky, dávali jim 500,- za kus. Všichni jmse si bláhově mysleli, že kvůli kožešině, ale chyba lávky. Říkali tomu lesní pes a byla to oblíbená přísada do jejich jídel v restauracích Taky jim to zavřeli...
Motivační citát pro tento den:
Vykašli se na motivační citáty, nalej si sklenku Jamesonu a pusť si pořádnej metal!!!
Vykašli se na motivační citáty, nalej si sklenku Jamesonu a pusť si pořádnej metal!!!
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Příspěvky: 3179
- Registrován: ned 24.9.2006, 16:01
- Bydliště: Vysočina
- Kontaktovat uživatele:
Re: Netradiční zvěřina
Leone je to blíž k hranícím-tam platí heuro
- fesoj
- Zkušený diskutér
- Příspěvky: 2265
- Registrován: pon 24.1.2011, 12:15
- Bydliště: Východní Krkonoše /Žacléřsko/
Re: Netradiční zvěřina
Když jsem si přečetl ten recept na lišku - po takové úpravě by zřejmě bylo chutné cokoliv, jenže moje žena je v tomto směru příliš konzervativní a nedovolí mi použít její kuchyňské nádobí ani na takovou delikatesu, jako je jezevec či nutrie. Ale měl bych dotaz pro Bwanahuntera a další africké lovce : Konzumuje se ještě dnes v některých odlehlejších částech černého kontinentu tzv. "dlouhé vepřové" ?
Kritériem pravdy je praxe.
- Georg.H
- Zkušený diskutér
- Příspěvky: 862
- Registrován: ned 23.12.2007, 23:43
- Bydliště: Slezsko
- Kontaktovat uživatele:
Re: Netradiční zvěřina
to je zas co
"dlohé vepřové" ze by had
"dlohé vepřové" ze by had
- fesoj
- Zkušený diskutér
- Příspěvky: 2265
- Registrován: pon 24.1.2011, 12:15
- Bydliště: Východní Krkonoše /Žacléřsko/
Re: Netradiční zvěřina
Kdepak had... Bwanahunter zde kdysi napsal, že tím dovezeným z Kuby tam farmáři krmili šakaly A císař Bokassa neblahé paměti to dokonce předložil jako delikatesu francouzskému prezidentovi při státní nšvštěvě
Kritériem pravdy je praxe.
- Georg.H
- Zkušený diskutér
- Příspěvky: 862
- Registrován: ned 23.12.2007, 23:43
- Bydliště: Slezsko
- Kontaktovat uživatele:
Re: Netradiční zvěřina
to sem se toho ale dozvěděl...
tajný jak hrad v tych Karpatach..
tajný jak hrad v tych Karpatach..
Re: Netradiční zvěřina
Ani jsem nečekal, že takhle píchnu do vosího hnízda ! Jo, navození nestandardní situace, to je moje !
Jeden z Němců komentoval tento recept tak, že místo průplachu tekoucí vodou používá k tomuto účelu zhotovenou dřevěnou bednu, kterou na 3 dny zakopává do vlhké půdy. Takže pan hasič to trefil
a v oblasti Bristolu, kde se lišky urbanizovaly ve 20. letech, přiznává 15% obyvatel konzumaci.. Na anglických fórech jsem se setkal s názorem, že co si myslivec střelí, měl by si i sníst, jinak ať to nezabíjí..Leon píše:kamarád je Švýcar a tam je liška brána jako delikatesa hrozně se divil že to zakopáváme
Červ - zcela bez obav - dal jsem si práci to naštudovat a konzultovat (oba rodiče jsou lékaři): Pekáč na 180 stupňů Celsia je totéž, co sterilizátor na chirurgické nástroje. Jde o to přísně oddělit hrubou přípravu (syrovou přípravu) včetně nástrojů a pracovní plochy od porcování hotové pečeně. Nejen přes pekáč, ale i přes vařící hrnec, se žádný červ nebo virus vztekliny živý nedostane. Blbá je akorát prašivina - člověk si tím zasviní dvůr a odskáče to pak vlastní pes.Zdenek41 píše:.. ale ten malej červ by mi asi vrtal hlavou. Jinak ta vychytávka s tekoucí vodou je chytrá.Znám od hasičů teda už nebožtíka hasiče lepší patent.Zabalit do čistého prosteradla a na týden zakopat.
Jeden z Němců komentoval tento recept tak, že místo průplachu tekoucí vodou používá k tomuto účelu zhotovenou dřevěnou bednu, kterou na 3 dny zakopává do vlhké půdy. Takže pan hasič to trefil
Re: Netradiční zvěřina
Tady to je. Ale varuji Jen pro otrlé , jinak neklikat Překládat do češtiny to nebuduGeorg.H píše:to je zas co "dlouhé vepřové" ze by had
- fesoj
- Zkušený diskutér
- Příspěvky: 2265
- Registrován: pon 24.1.2011, 12:15
- Bydliště: Východní Krkonoše /Žacléřsko/
Re: Netradiční zvěřina
To by mě zajímalo, čím byl ten Němec inspirován, aby si ukládal před konzumací maso do dřevěné bedny a pak ji zakopal. Přesně takhle se zpravidla uskladňuje to "dlouhé vepřové" -jenže to se zpravidla nevyhrabává po třech dnech.
Kritériem pravdy je praxe.
- fesoj
- Zkušený diskutér
- Příspěvky: 2265
- Registrován: pon 24.1.2011, 12:15
- Bydliště: Východní Krkonoše /Žacléřsko/
Re: Netradiční zvěřina
Jeden z nestorů české myslivosti prof. Komárek taky prohlašoval, že myslivec by měl ochutnat všechno, co mu v revíru běhá, létá a leze. Včetně toho "dlouhého vepřového". Za sebe mohu říci, že "šmek gut" , ovšem musí se jednat o vyspělou, dobře vyvinutou mladou samičku. Ani soli netřeba
Kritériem pravdy je praxe.
- Georg.H
- Zkušený diskutér
- Příspěvky: 862
- Registrován: ned 23.12.2007, 23:43
- Bydliště: Slezsko
- Kontaktovat uživatele:
Re: Netradiční zvěřina
@Karel61: dík za navedení...
-
- Zkušený diskutér
- Příspěvky: 573
- Registrován: čtv 07.12.2006, 20:11
- Bydliště: olomouc
Re: Netradiční zvěřina
no co se týká přípravy jakéhokoliv masa - léčitel páter Ferda doporučoval při přípravě - pečení masa teplotu 220 st. Celsia a to nikoliv skrze sterilizaci, ale skrze plísně. Jsou totiž plísně co se množím i v chlaďáku či mražáku a on tvrdil, že lidé teprve objeví nebezpečnost plísní v potravě ve vztahu ke zdravotnímu stavu lidí - konkrétně jater. WHO totiž před časem vyvozovalo závěry, že např. nízký věk při úmrtí domorodého obyvatelstva v Africe mají na vině plísně, které bují čile na jakékoliv potravě vlivem teploty a vlhkosti a mají tím vliv na zdravotní stav jater. F.
politice a politikům zmar