Ráže 10
Ráže 10
Existuje dnes nějaké využití této ráže?Napadá mě jen na vysoko letící kachny a husy.Sice by byl problém s nákupem těchto nábojů ale mohlo by to na ně fungovat.co říkáte?
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ráže 10
Tak využití by to asi mělo, ale nemyslím, že u nás tento náboj může zažít nějakou renesanci. Ráže 12 disponuje dostatečným výkonem na uvedené způsoby lovu např. 12/89, jít ještě nad rámec tohoto kanónu už je podle mě trochu mimo, pak už by šlo o zbraně hromadného ničení 

Mám pocit že u nás je lov s touto ráži i zakázán...Pokud se pletu tak se omlouvám ale někde jsem to četl
Tikka T3x varmint 243win, GRS bifrost, Zeiss V6 2-12x50 BT
Blaser R93 profesional 8x57JS, Doscter 3-12x56
CZ452FS 22wmr sightron 4-9x40
Iž26 16/70-16/70
Blaser R93 profesional 8x57JS, Doscter 3-12x56
CZ452FS 22wmr sightron 4-9x40
Iž26 16/70-16/70
Každopádně jsem nikde snad za celou dobu surfování po netu novou brokovinici r. 10 nezaznamenal. Zajímalo by mě vcelku, kde je tahle ráže rozšířená?
Kdo netermí s námi, termí proti nám
Rozšíření nejvíc USA,jsou jak samonabíjecí(Remington), tak jednušky(Harrington and Richardson) a občas se objeví nějaká dvojka.
Možná by tato ráže byla dobrá na lov vodního ptactva za použití ocel. broků.Do toho náboje se vejde podstatně víc než u 12 a proto lze použít větší brok=větší výkon,dostřel.určitě to stojí za zamyšlení
Možná by tato ráže byla dobrá na lov vodního ptactva za použití ocel. broků.Do toho náboje se vejde podstatně víc než u 12 a proto lze použít větší brok=větší výkon,dostřel.určitě to stojí za zamyšlení
Ráže 10
Rozsirena byla v 80.letech nejvic v rusku, za Uralem se to dle pametniku co se tam dostali uzivalo k lovu vlku.
Sportovní střelba, myslivost, motorky.
-
- Pravidelný diskutér
nekde jsem cetl, ze raze 10 a 8 vznikly na slony
,(videl jsem i 8ku naboj do lefosky) a ze se kanony raze 8 ouzivaji k lovu vodniho ptactva v SSSR(asi muzik streli do hejna a zbira cele odpoledne) 

-
- Zkušený diskutér
Možná toho ruskýho Bajkala odesral i nějaký Wiliho Bf 109.
-
- Věčnej rejpal ;-)

se tady doma tlemím jak debil a paní se ptá, co sem zase kde četl

nevíte kde se dají pořídit náboje v této ráži? hledám ale marně...Dokonce sem se ptal i u nás v loveckých potřebách a prodavačův pohled na mě stál za to 

- Georg.H
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Jedině nechat dovézt z ameru (USA). Tam se ještě vyrábějí.
napsal sem do VMcustom a skutečně se musí dovážet z USA a stojí to nehorázné peníze.
34,50kc/ks+doprava+dovozní licence 500kc+povolení přepravy/kolky 100kc.Otázka na kolik příjde doprava a jestli je potřeba okolkovat každou krabičku nebo stačí celý karton.
Škoda,že náboje této ráže se u nás nedělají,jistě by ta cena byla přijatelnější.
34,50kc/ks+doprava+dovozní licence 500kc+povolení přepravy/kolky 100kc.Otázka na kolik příjde doprava a jestli je potřeba okolkovat každou krabičku nebo stačí celý karton.
Škoda,že náboje této ráže se u nás nedělají,jistě by ta cena byla přijatelnější.
- Georg.H
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
no nebylo by marné zda to nemaj v okolních státech....
někde sem viděl článek že jedná mala firmička ve Francii dělala takové ráže,ale hlavně system Lefaux..
takže bych to viděl na strejdu googla
někde sem viděl článek že jedná mala firmička ve Francii dělala takové ráže,ale hlavně system Lefaux..
takže bych to viděl na strejdu googla
Nekde v knížce sem taky četl o brokovnici ráže 8 a nebo 4 která se pevně přidělá k loďce a střílí se s tim na kačeny do hejna.