Stránka 1 z 1
					
				Právo trochu jinak
				Napsal: úte 02.8.2011, 17:37
				od fesoj
				Má choť včera cestou z práce nasbírala půl tašky hub. Klouzky, růžovky, 1 bedlu a zejména několik nádherných hřibů. Měla obrovskou chuť na smaženici. Jenže po očištění a rozkrájení jsem všechny ty překrásné, zdravě vypadající hříbky, musel vyhodit. Byly plné červů. I pár růžovek šlo do pryč a zbylo toho trochu málo. Tak jsem na oleji osmažil  do zlatova 2 větší cibule, přidal houby, ledvinky, srdíčko a kus jater ze sobotního paličkáře /kus jater proto, že jsem je částečně trefil a půlka zmizela/, okořenil kmínem a pepřem, chvilku  prudce orestoval a pak dusil na malém plamenu nejdřív ve vlastní šťávě a pak mírně podlité vodou až do změknutí. Vodu jsem nechal částečně vydusit, dle Magdaleny Dobromily Rettigové do směsi vrazil 8 vajec, osolil a míchal až do jejich sražení. Bylo to docela dobré, ale před chvilkou jsem dojídal zbytek a studené to bylo ještě lepší. Jako příloha samozřejmě chléb náš vezdejší.
			 
			
					
				Re: Právo trochu jinak
				Napsal: úte 02.8.2011, 19:01
				od RuStaff
				Slintám.... Takové příspěvky bych zakázal, je to neetické týrání (mých) chuťových buněk! 

 
			
					
				Re: Právo trochu jinak
				Napsal: čtv 04.8.2011, 22:14
				od Petr Kaděrka
				Však jsi tam neměl nic špatného, tak z toho nemůže být nic jiného než delikatesa 

 
			
					
				Re: Právo trochu jinak
				Napsal: úte 18.9.2012, 9:43
				od Lotr
				Srnčí játra trošku jinak: Vezmi velkou cibuli, nakrájej na kostičky, k tomu anglickou slaninu, taky na kostičky a šup s tím na pánev. Když to zesklovatí, tak přidej játra na kostičky nebo nudličky a orestuj. Přidej trošku pepře, koření podle chuti, např. kari, 3 lžíce kečupu, zamíchej a podlij troškou vody a podus do té doby, než se voda nevypaří. Osobně přidávám trošku česneku, maličko osolím, dám krapet pálivé omáčky (
www.paliveomacky.cz), slabší nátury použjí feferonku nebo chili, a nechám dojít. Hodí se k tomu kousek chleba a možná i rýže nebo hranolky. Dobrou chuť!
 
			
					
				Re: Právo trochu jinak
				Napsal: pon 01.10.2012, 13:23
				od Honza Král
				Poslední recept je v podstatě to samé, čemu na Slovensku říkají Jagerok. Baštili jsme ho tam i z vnitřností z kachny. Je to ňamima. Manželka ho často vaří.
			 
			
					
				Re: Právo trochu jinak
				Napsal: stř 24.10.2012, 13:26
				od fesoj
				Tak jsem si coby slaměný vdovec dnes ukuchtil oběd podle Lotrova receptu. Rychlé, jednoduché, nemělo to chybu, zejména ta anglická slaninka tomu zvedá úroveň - a sebekriticky musím přiznat, že jsem se bohapustě přežral 

 .
 
			
					
				Re: Právo trochu jinak
				Napsal: sob 27.10.2012, 11:47
				od Leon