Stránka 1 z 1
					
				
				Napsal: pon 09.10.2006, 12:42
				od nohavica stanislav
				Já jsem se naučil od Poláků dělat srnčí tatarák: maso  z jedné poloviny srnčího hřbetu tj.asi 40-50dkg. dobře odblanit a očistit,semlet na jemno nebo naškrabat,jednu střední ciduli nadrobno nakrájet,rozmáčknout dva strou?ky česneku(nemusí být,stačí potřít topinku) dále polevkovou l?íci sojové omáčky klasik ne sladkou,páru kapek worčestrové omáčky,l?ičku hořčice,trochu kečupu,ne moc at to není sladké no a sůl ,pepř podle chuti ,jednu l?íci olivového oleje a 2-3 ?loutky.Vyjde z toho asi 4. porce.každému to zatím moc chutnalo. Samozřejmě dobře vymíchat a namazat na nemoc vysma?enou topinku    Dobrou chut..
			 
			
					
				
				Napsal: stř 11.4.2007, 8:51
				od František Fořt
				Zřejmě tenhle recept Standy bude další obměna v mém zvěřinovém jídelníčku. Tatarák jako takový zbo?ňuju. 
Jsem zvědav na Vhoola, ten zase nadělá tatarák z celého jeleního hřbetu. Tentokrát ale bude to plato vajec opravdu potřebovat. Jenom mám obavu, aby po takové dávce syrového masa nebyl už moc divoký.
			 
			
					
				
				Napsal: stř 11.4.2007, 9:01
				od nohavica stanislav
				Františku doporučuji ,zatím kdo skusil ,každý se chtěl za tím zabít. PS. s tou hřčicí opatrně at nepřerazí chut. Standa
			 
			
					
				
				Napsal: stř 11.4.2007, 9:11
				od František Fořt
				Hned dávám domů befel, až manželka vytáhne půlku hřbetu z mrazáku. Snad toho pro mě nebude moc a nebudu potřebovat Balouna. Udělám si fajn?mekrovskou verzi. Mám ještě i hřbet ze srnčete, to má maso jak dort samo o sobě. 
Jsem ale i docela zvědav, jestli zítra přibude nový thread "jak dopadl tatarák u vhoola". To by jeho rodince taky mohlo chutnat, oni jsou takoví nefal?ovaní "vegetariáni".
			 
			
					
				
				Napsal: stř 11.4.2007, 16:32
				od vhool
				
			 
			
					
				
				Napsal: pon 23.4.2007, 15:24
				od František Fořt
				Tak jsem o víkendu dělal tatarák ze srnčího hřbetu. Ač s tím nemám kdovíjaké zkušenosti, bylo to super. Akorát toho opět bylo na mě samotného hodně. Nakonec jsem to půl kilo syrového masa natlačil. Vřele doporučuji, ani nebylo poznat, že je to ze zvěřiny. Rozhodně zajímavé zpestření.
			 
			
					
				Re: Srnčí tatarák
				Napsal: pon 17.9.2012, 16:33
				od lovecloncaku
				Mno, dám si brzo a rád...