Vlastním Sauera 202(profesionál) už nějaký ten pátek,oproti clasiku je to už trošku lepší,:lepší zpracování pažby,lepší délka hlavně (605mm),oproti 560mm. u clasiku.
Třeba chod závěru mě velice překvapil,jde velice hladce a závěr ti vruce když ho otvíráž vubec nevaglá (nelítá v pouzdru závěru),opravdu připomíná chod spou?tě,pístu v motoru.Originální řešení je v poutkách na řemen,pouhým vymáčknutím je zdělá? a máš zbran opravdu nehlučnou.
Pouzdro závěru je z lehké slitiny,a žádný problém z hnutím montáže není!
Na zbrani mám otočnou Weaver montáž(cca9000kč) a meoptu 3/12×56,a vše bezvadně ?lape jak má.Střelba s ním je velice příjemná,bez většího zpětného rázu,oproti předešlé zbrani kterou jsem vlastnil(Luger L99),to byli pěkný ?lupky do ramena.a to Sauer má 2,7kg a luger měl 3,3kg,samozřejmě bez mont. a pušk.,a to obě v ráži 30-06.
Akorát mě zamrzelo naSaueru černění na zbrani,po pár měsících nožení na spodu hlavně se to o?oupalo,od kabátu.
Ale jinak velice příjemná,a kvalitní zbran.a to ji v revíru nešetřím. Vřele bych ji doporučíl každému,kterému se tahle zbran líbí.