Srnčí ražničí
Napsal: stř 11.10.2006, 15:45
Srnčí ražniči:
Maso ze hřbetu nebo kýty dobře odblaníme, nařežeme na plátky které lehce naklepeme, nakořeníme pepřem a solí a lehce poprášíme paprikou, lehce počesnekujeme. Plátky skládáme na sebe do misky, nahoře zakápneme olejem a rozetřeme aby neosychaly, necháme několik dnů odležet, v ledničce i týden. Rozřežeme cibuli na čtvrtky a rozloupeme na lístky. Napichujeme na polovinu špejle první cibuli na ni plátek uzeného bůčku a maso ,to samé stále až do konce špejle. Nesmíme dlouho smažit abychom maso nevysušili. Příloha brambor nebo hranolek, tatarka, zeleninová obloha. Je to sváteční pochoutka.
Maso ze hřbetu nebo kýty dobře odblaníme, nařežeme na plátky které lehce naklepeme, nakořeníme pepřem a solí a lehce poprášíme paprikou, lehce počesnekujeme. Plátky skládáme na sebe do misky, nahoře zakápneme olejem a rozetřeme aby neosychaly, necháme několik dnů odležet, v ledničce i týden. Rozřežeme cibuli na čtvrtky a rozloupeme na lístky. Napichujeme na polovinu špejle první cibuli na ni plátek uzeného bůčku a maso ,to samé stále až do konce špejle. Nesmíme dlouho smažit abychom maso nevysušili. Příloha brambor nebo hranolek, tatarka, zeleninová obloha. Je to sváteční pochoutka.
