Stránka 1 z 1

Srnčí ražničí

Napsal: stř 11.10.2006, 15:45
od nohavica stanislav
Srnčí ražniči:
Maso ze hřbetu nebo kýty dobře odblaníme, nařežeme na plátky které lehce naklepeme, nakořeníme pepřem a solí a lehce poprášíme paprikou, lehce počesnekujeme. Plátky skládáme na sebe do misky, nahoře zakápneme olejem a rozetřeme aby neosychaly, necháme několik dnů odležet, v ledničce i týden. Rozřežeme cibuli na čtvrtky a rozloupeme na lístky. Napichujeme na polovinu špejle první cibuli na ni plátek uzeného bůčku a maso ,to samé stále až do konce špejle. Nesmíme dlouho smažit abychom maso nevysušili. Příloha brambor nebo hranolek, tatarka, zeleninová obloha. Je to sváteční pochoutka. :lol:

Napsal: pát 13.10.2006, 8:01
od František Fořt
Zdar, já si nemůžu pomoct, ale do ra?niči mi připadá lepší klasická slanina. Proti uzenému bůčku však nic nemám. píšeš ale, že to sma?í?, tzn. dělá? to na pánvi?

Napsal: pát 13.10.2006, 8:03
od František Fořt
I ten česnek na srnčí je takový zvláštní.

Napsal: pát 13.10.2006, 9:04
od nohavica stanislav
Sma?í se to na pánvi nebo na pekáčku pokud se toho dělá více. N ěkdo na to používá slaninu,někdo přidává kolečka domácí klobásy.všechno je výborné. Při sma?ení třeba taky obrátit.Jedl jsem to už i bez česneku ,taky výborné.V naší oblasti je to oblíbená pochoutka při srnčích hodech.

Napsal: pon 14.1.2008, 1:29
od J.Laser
Já na tu jehlu s masem cibulí a ?pekem přidávám natenko nakrájená kolečka jablek bez slupky. celé to obalím alobalem a dám péct do trouby na 170°C skoro na hodinu. pak to vybalím nechám ten alobal s jehlami na pekáči přidám 20°C na teplotě potřu medem a ?oupnu to do trouby ještě tak na patnáct minut nepřikryté. Není potřeba to kazit nějakou přílohou...nejvýš krajíc chleba se hodí ještě před jídlem na utření uslintaných vousů... :P :lol: :P