Všechny zdravím,
máte někdo praktické zkušenosti z používáním led svítilny fenix TK22 nebo TK15? Zajímá mne výdrž baterie, odolnost proti zpětnému rázu, kvalita, voděodolnost atd.
Testy o těchto svítilnách hovoří kladně, ale zajímá mne praxe.
Kterou by jste vybrali do převážně polní honitby? Tk 15 nebo TK22?
Děkuji za odpovědi.
Testoval jsem TK12 na pistoli (viz recenze) a vubec zadny problem. Od ceskeho dovozce jsem se pak na tema vydrze zpetneho razu dovedel, ze pro ne kdosi delal test na kulovnici a svitilna drzela naprosto bez problemu. Po nejakem vetsim poctu ran pouze odesel akumulator.
Vodeodolnost a kvalita je myslim bez diskuzi - jen na youtube jsou desitky videi, ktere hovori za vse..
Můžu potvrdit
Používám TK 15 na SA58 cca 1000ran a za tu dobu mám mrtvý jen
druhý akumulátor značky Solarfor... Aku normálně funguje, ale začne prosakovat.
Svítilna funguje naprosto spolehlivě s obyč. baterkama. Ty dřív odejdou než aby tekly.
CR123 jsou dost zbytecne drahe. Mnohem lepsi mi prijde koupit kvalitni Li-Ion 18650 akumulator a k nemu nabijecku. A pokud jde o pouziti na zbrani - baterie 18650 se daji vyloupnout napriklad ze starych notebookovych baterii - nebudou sice v takove kondici, jako novy akumulator, ale zase se takto daji sehnat za par korun a pro toto pouziti velmi dobre poslouzi..
Mám fenix TK22 (+filtry,dálkovej spínáč a magnetickou montáž)filtry dost uberou svítivost ale to se dalo čekat,jinak funkčnost besproblému akorát mě v tom baterie CR123 moc dlouho nevydrželi během měsíce sem kupoval 6 baterii a při ceně 70kč za ks
jsem si radši pořídil nabíječku a akumulátor Nitecore 2600mAh a jednou za měsíc ji dobiju,a to že jí mam venku furt .
Ta magnetická montáž je celkem dobrá věc na malorážce a na kulobroku drží v pohodě ale na jednušce r12 při použití minimagnumu mě upadla takže jsem to zajistil el.izolačkou a dobrý.Na dohledávky jsi myslím že OK ale na flintu bych dneska volil spíš baterku se zelenou ledkou a se zoomem.
Mám Fenix TK 22 s teplým odstínem světla a spokojenost. Při dosledu krásně viditelná barva a široká svítivost do stran. Jediné co bych vytknul,že nemá zoom který by se hodil při použití na zbrani pro delší viditelnost
mám TK-15 na "jeden špalek", vzal jsem rovnou i nějakej značkovější a nabíječku... mám k tomu i filtry, ale spíš sem to měl pro srandu zatím jen, chodím jen s "bílým".. nikam to nemontuju
- koupil jsem místo CR baterií akumulátor 18650 2900mAh- lion
1) kvalita - přijde mi výborná, těžký, kovový, prostě "pocit že něco držím", zpracování bez problémů, závit, těsnící kroužek
2) 4 režimy světla - na nejnižší chodím na procházky se psem nebo na/z posedu, bez problémů..
3) výdrž - pořídil jsem v září, absolvoval 20 hodin kachen (na nízké spotřebě), chodil s tím krmit až do ledna (3x 1 hodina týdně)... občas si posvítil víc.. nabíjel sem až v únoru a to ještě svítilo, jen sem měl divnej pocit aby mě to nikde nenechalo
takže pro mě super.. a naplno sem to občas pouštěl...
4) vodotěsnost - tahla jsem to za mrazu -15, pak do tepla +20, občas nějaká přehánka, mlha sníh... mokrý ruce.. nikdy žádnej problém
5) svítivost - na nejvyšší výkon těm 290? metrům celkem věřím, na 150 sem neměl problém vidět všechno a přečíst nápisy na autě třeba...
co bych "změnil" ...
proti konkurenci (olight) sem rozvažoval jestli to akční tlačítko je dobrý vepředu nebo vzadu, vzal jsem fenixe co to má vepředu - vzadu hlavní vypínač, vepředu přepínací režim.. Olight má oboje vzadu.. nějak sem si nedokázal představit že držím baterku jak monocajt a specnaz "palcem dozadu"..
nyní trochu lituju, protože spíš chodím s baterkou palcem dozadu, takže bych přepínač spíš nechal vzadu jak to má Olight, ale jelikož moc nepřepínám režimy, je to v pohodě - vypnu-zapnu palcem ten hlavní
pořídil bych si "difuzor" rozptylku - takovou násuvnou plastovou bazmek, na třeba osvětlení kufru v autě když něco hledám nebo přebírám - nechal bych to i v autě a jen na baterku nacvakl a měl "široký světlo na blízko" - občas auto žárovka nestačí v kombíku... - až pojedu někdy kolem krámu tak to koupím, za 100 poštovnýho mi to nestojí
za mě +1 - sice cena je trošku dost (s nabíječkou atd jste kolem 2500), ale ... je to jako s nožema - jsou věci který dražší vydržej a zatím rozhodně nelituju...
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Pravdou je, že když jsem si namodeloval koupi fenix tk22, dálkový spinač, baterii, nabíječku a montáž na zbraň, tak jsem nestačil kulit oči. Vyšlo to na www.kronium.cz okolo 4100,-Kč což je hodně jenom za baterku. No uvidíme kolik obětuju.
Někdo jste tu psal, že by jste volil raději baterku se zoomem, případně zeleným světlem. Proč to zelené světlo? A od jakého výrobce baterku se zoomem? Zatím nosím obyč s dx.com za 300,-Kč, ale nejde dát na zbraň- je pouze na takové "domácí žvýkání". A chci pořídit něco kvalitního na několik let.
A rovnou se zeptám...
Jak je to kompatibilní s kloboukem?
Nosíš to i s tím horním/středovým páskem?
Co ten kabel, jak ho vedeš od hlavy dolů? (předpokládám, že máš baterie zavěšené vzadu na pásku)
Včera jsem ji dostal, takže čas teprve ukáže, ale předpoklad při použití na klobouku je sejmutí středového pásku (je to rychlovka), jinak v zimě s čepicí se středovým páskem.
Kabel povedu vzadu pod bundou a baterie tak jak píšeš na opasku, ale naboku.
Blaser R8 308Win + Docter Unipoint 2,5-10x50, osnova 4-0 na šíně + RWS EVO
Meopta LR 10x42 HD
Tak jsem v 10/2014 zakoupil v kronium.cz TK22, magnetickou montáž na hlaveň, vzdálený spínač, zdroj fenix 3200mAh a nabíječku soshine.
TK22 svítí bez nadsázky neuvěřitelně. Její výkon mne opravdu překvapil. V nejvyšším -turbo režimu závisí výkon na kapacitě akumulátoru. Ostatní režimy mají stále stejný výkon i při poklesu napětí akumulátoru. Trochu mne zklamal vzdálený spínač-použil jsem jej 8x a přestal fungovat. To samé nabíječka Soshine-odešel síťový adapter. Za ty ceny jsem čekal, že bude vše na x let bezproblému. Ke cti kronium musím dodat, že vše vyměnili ihned na počkání. Kdyby jsem ovšem reklamace musel řešit poštou, tak bych asi zuřil. Jezdím do Prahy a tak jsem to vyřešil osobně. Asi jsem neměl zrovna štěstí na kus.