Stránka 1 z 2

Kachna divoká

Napsal: pon 10.9.2007, 15:23
od J.Laser
Do očištěné divoké kachny vložíme na krychličky nakrájené uzené maso nebo klobásku promíchanou se stejně nakrájenou hlívou ústřičnou. Kachnu za?ijeme aby nám nádivka nevypadávala ven. Oloupeme si několik jablek(mohou být i kyselejší) a pokrájené na plátky oblo?íme kachnu v pekáči. Dále pečeme běžným způsobem. Podává se buď s tradiční přílohou Br.knedl a červené zelí nebo s americkými bramborami a nastrouhaným sýrem. :P

Napsal: ned 14.10.2007, 14:43
od Leon
tak díky tomu že unás není nikdo kdo by kachnu o?kubal :lol: tak používám jenom prsa minulý týden jsem je měl ze třech kačen tak to bylo akorád ze dvouch a půl pro mě a zbytek pro manželku :lol:
na noc jsem je naložil do mléka s kapkou citronu a kapkou balzamico octa ráno jsem je vytáhnul opláchnul osu?il a naložil do kupovanýho koření TEXASKÝ GRIL (není ostré) které jsem rozmíchal v olivovém oleji a taky jsem tam kápnul trochu balzamico ocet a nechal v tom le?et do oběda pak jsem to hodil na rozpálenou pánev osmahnul po obouch stranách asi 10 minut potom jsem je nakrájel na plátky a dal do pekáčku dojít asi na 15 minut na 200 stupňu do trouby jako přílohu jsem udělal bramborovou ka?i ze které jsem na pečící papír udělal ve zběračce na rý?i malý bochánky které jsem dal opéct do trouby jako doplněk je dobrá vinná omáčka ta se dělá že se vezme litr slušného červeného vína naleje do kastrólu a přidá deset l?ic cukru a vaří se to tak dlouho až zůstanou asi dvě deci husté omáčky kterou pokapete maso a nebo brusinková omáčka kterou teď dělá vitana ko?tnul jsem jí a je to dobrý doplněk k masu.

Napsal: ned 14.10.2007, 15:15
od J.Laser
Jenom si to představím a už slintám jak Leonberger :shock: ...teda sorry... radši jako bernardýn :P :lol: :P

Napsal: ned 14.10.2007, 16:13
od Leon
to já taky jen na to pomyslím :lol: :lol: jak to bylo dobrý a to ty hotový koření moc nekupuju ale tohle mi moc chutná a podle kamarádu jsem hodně mlsnej

Napsal: ned 14.10.2007, 16:16
od Leon
malý upozornění hlavně tu omáčku nedělejte z těch krabicáku je to hnus jeden známý si nenechal poradit tak to vyzkoušel blbec!

Napsal: pon 29.10.2007, 18:43
od SINCITYMAN
Pochopitelně,krabicák až si lejou do koly pubo?i na diskotékách,při vaření lze použít jen víno v minimálně slušné kvalitě....

Re: Kachna divoká

Napsal: úte 22.9.2009, 20:34
od Hanzi216
Na vaření s vínem vždy platí - co piješ s tím vař, podlévej atd. Tzn. kdo pije patoky tomu krabice nebude vadit, ale já si nedovedu představit, že bych si koupil víno na vaření za pade a jiné za dvěstě pil.

Re: Kachna divoká

Napsal: pon 28.9.2009, 16:49
od AAROO
Chci se jen zeptat na jak dlouho a nakolik dáváte péct divokou kachnu??Děkuji

Re: Kachna divoká

Napsal: pát 16.10.2009, 10:29
od Tommy
U nás se peče kachna takto:
Co je potřeba:celá divoká kachna,po domácku vyuděný špek,cibule,česnek,kousek feferonky,3deci nealkoholického piva,
sůl,pepř,celý kmín.
Dno pekáče vystelu z nakrajeného špeku,zasypu na jemno nakrájenou cibulí,na jemno nakrájeným česnekem(ne mačkaným),přidám nakrájenou feferonku a vložím kachnu,dále kachnu osolíme,trochu opepříme,posypeme kmínem,podlijeme trochou piva.Pekáč přikryjeme poklicí a dáme na asi dvě hodiny péct při 220 stupních do zlatova.Během pečení podléváme pivem.Takto upečenou kachnu podáváme s kyselým zelím a houskovým knedlíkem.
Nealkoholické pivo používám,aby maso nenahořklo,jak se mi párkrát stalo z alkoholického.

Re: Kachna divoká

Napsal: pon 17.9.2012, 16:30
od lovecloncaku
J.Laser píše:Do očištěné divoké kachny vložíme na krychličky nakrájené uzené maso nebo klobásku promíchanou se stejně nakrájenou hlívou ústřičnou. Kachnu za?ijeme aby nám nádivka nevypadávala ven. Oloupeme si několik jablek(mohou být i kyselejší) a pokrájené na plátky oblo?íme kachnu v pekáči. Dále pečeme běžným způsobem. Podává se buď s tradiční přílohou Br.knedl a červené zelí nebo s americkými bramborami a nastrouhaným sýrem. :P
Tak s hlívou to neznám, musím vyzkoušet! :D

Re: Kachna divoká

Napsal: pon 01.10.2012, 20:18
od Posmiros
Musim vyzkouset nejaky Vas recept :) tuhle jsem poprve domu prinesl kachny a musel jsem je stahovat, protoze to nikdo nechtel delat :D mama to pak udelala jak normalni kachnu se zelim a div mi to neomlatila o hlavu, ze je to hnusny, suchy a kdovi co jeste a ze uz to nikdy delat nebude :lol: tak musim zkusit neco strelit na tahu a pak vyzkousim me kulinarske dovednost:-D mam mlsnou hubu, tak snad to pujde jist :lol:

Re: Kachna divoká

Napsal: pát 05.10.2012, 6:37
od kojot
Kachnu trochu podškubu, pak spařím a jde to docela dobře. Zabere to stejně času, jako stahování. Dříve jsem kachny stahoval, ale není to opravdu ono. Před vlastním pečením kačice nasolím a nechám den v lednici uležet. Nádivku připravuje zásadně manželka, nicméně tam přijde špek, petrželová nať, trocha česneku, houska, vejce, koření a hlavně kuřecí játra. Touto dobrotou kachny naplním. Abych nezapomněl, nejdůležitější je dobře prošpikovat prsa. Nakrájím slaninu na nudličky 0,5 x 0,5 cm přibližně 5 cm dlouhé a dám do mrazáku. Špek pěkně ztuhne a "aplikuje" se bez problémů. Vše pak vložím do pekáče, obložím zbytkem nádivky a na 180 °C peču cca 2 hodiny. Pokud to není kačer "pamětník", za dvě hodinky je kachnička jako dort a nádivka poslouží jako delikátní příloha.

Kachna divoká

Napsal: pon 07.9.2015, 6:07
od roman0874
blizi se u nas kachny,uz ve stredu.jestli mate nejakej vychytanej recept,rad skusim....a stahujete ci skubete....to mne za zadnejch okolnosti nejde :oops: diky za tipy

Re: kachny

Napsal: pon 07.9.2015, 6:12
od Georg.H
Já stahují. Severský jsme škubali.

Odesláno z mého D5503 pomocí Tapatalk

Re: kachny

Napsal: pon 07.9.2015, 7:54
od Lotr
Já taky stahuji, na škubání nemám trpělivost, kterou měla moje babi, budiž jí země lehká. Jinak klasicky, 4 kachny do pekáče, prošpekovat, posolit pokmínovat a klasickou nádivku, protože jinak se jeden nenají, jedná-li se o skutečně divoké kachny :D