Členské příspěvky a pojištění ČMMJ a Halali pojištovna.
-
- Nový návštěvník
Členské příspěvky a pojižtění ČMMJ a Halali pojižtovna.
Blí?í se konec roku a mmoho z nás řeší problém jestli platit členství v ČMMJ.V současné době po různých tahanicích okolo Interlovu a zvážení co nám OMS ČMMJ a pojiž?ovna Halali nabízí asi nejsem sám.Mimochodem po 25letech provozování myslivosti.Zva?uji jestli nezaplatit pouze pojižtění odpovědnosti při výkonu práva myslivosti u libovolné pojiž?ovny,která tento produkt nabízí.Pokud řešíte podobný problém podělte se o své zkušenosti.
-
- Nový návštěvník
Děkuji za odpověď.Ve svém okolí znám více myslivců, který řeší tento problém. výši pojistného plnění neznám a rychlost vyřízení neřeším. Snad nikdy těchto služeb nebudu potřebovat,ale neštěstí nechodí po ..... . Poplatky na zkouškách loveckých psů pro členy o 100kč ni??í nepova?uji za zvýhodnění.S dětmi jsem se zůčastňuji soutěže O Zlatou srnčí trofej a mám na osvětovou činnost ČMMJ svůj názor.Můj otec mně vždycky říkal abych pamatoval na to , že zvěř za chamtivost lidí nemůže a nemá se jak bránit. Přeji mnoho krásných mysliveckých zážitků! S pozdravem Záležák P.klouda píše:Já sám nejsem člen ČMMJ, nějak mám od přirody odpor bejt někde organizován a celkově k různým svazům, jednotám-v?eho druhu, a obecně mi přijde situace kolem ČMMJ více než zajimavá. Pojižtěn jsem u podnikatelské pojižtovny, před tím u české.
-
- Věčnej rejpal ;-)
Já osobně nevidím jediný důvod, proč být členem ČMMJ, zatím jsem nepochopil a hlavně ani neviděl naprosto žádný přínos tohoto subjektu pro jednotlivého myslivce. Teda kromě toho, že mě na zkouškách hned lanařili. Právě kvůli pojižtění. Já jsem to vyře?il tak, že si u České pojiž?ovny platím pojižtění odpovědnosti sám, stojí to 400 Kč na rok. Tenhle produkt moc pojiž?oven nemá. Ač ČP příliš mé sympatie nemá a je to jediný produkt, který u nich mám, pova?uji tuhle částku za natolik malou, že jsem k nim šel z lenosti, protože jejich pobočku mám asi 200 od baráku. Jednou za rok mi přijde složenka, já dám příkaz k úhradě na čtyři kila a tím tahle zákonná podmínka pro výkon práva myslivosti je vyřízená.
To FF: A zeptám se tě: Je to pojižtění dobré? Neřkuli lepší, ne?-li u Halali? Já totiž od nich chcu taky pryč, protože nechci přispívat na ČMMJ a Halali moc nevěřím a přece jen nikdy nevím co kdy sprasím, třebas neš»astnou náhodou. A ty tomu určitě rozumí? o mnoho líp, ne?-li já, tak piš 

CZ 550, 308 Win. / CZ 527 Varmint 223Rem / CZ 550 300WinMag / BO 98 9,3x62
ZG 47 8x57 JS / ZBK 110, 5,6x50 RM + 12x70 / ZP 16x70 / IŽH-27EM-1C 12x70
Já si myslím,že být členem některé myslivecké organizace je potřeba,protože ta má pak větší možnosti ovlivňovat legislativu atd.Jako jednotlivci takové možnosti prostě nemáme(lechce by nás panelákoví přecitlivělí ochranáři zrušili a pak utloukli čepicema
)Nechci se tady bavit o tom co ČMMJ pro nás dělá nebo nedělá.Myslím to jako v ideálním stavu věci.K pojižtění se radši vyjadřovat nebudu,to by měla být každého svobodná volba. Já zatím zůstávám věrný ČMMJ.Nerad totiž podléhám módním trendům a taky jsem línej něco měnit.Já mám OMS 200m od práce.

M98 7x57+Meopta 7x50,I?43 16/16,Cz75,Zetor 25A
To cimrman:
máš pravdu, že by to bylo velmi dobré, kdyby to tak skutečně fungovalo. bohužel se domnívám, že to ČMMJ pro nás toho až tak moc nedělá. Já v tom osobně nevidím moderní trend, ale spíše jaký si důkaz, že je něco v nepořádku, protože jak jinak jim to dokázat, než jimvzít prachy?
Dalším faktem je, že z té pojiž?ovny Halali mám docela obavy. Prostě jak jsem již psal. Mám strach, že něco poseru a budu na to sám, pojistka mi nepomůže.
máš pravdu, že by to bylo velmi dobré, kdyby to tak skutečně fungovalo. bohužel se domnívám, že to ČMMJ pro nás toho až tak moc nedělá. Já v tom osobně nevidím moderní trend, ale spíše jaký si důkaz, že je něco v nepořádku, protože jak jinak jim to dokázat, než jimvzít prachy?
Dalším faktem je, že z té pojiž?ovny Halali mám docela obavy. Prostě jak jsem již psal. Mám strach, že něco poseru a budu na to sám, pojistka mi nepomůže.
CZ 550, 308 Win. / CZ 527 Varmint 223Rem / CZ 550 300WinMag / BO 98 9,3x62
Mosinovi:No jo no,mě se taky lecos nelíbí na ČMMJ,ale jistá pozitiva má,to mi nikdo nerozmluví,Záleží na lidech co tam jsou a jak jsou schopní.Ale to jako členové můžem změnit pokud budem chtít,různým tlakem na omsech,ale problém je v tom,že se až na vyjímky nechce.Sebekriticky přiznávám,že jakožto předseda MS mám dost starostí s chodem sdružení a nemám dost času a náladu abych se ještě zabýval remcáním a kritizováním na sněmech nebo měl nějaké ambice-zatím!
.Jinak o ještě dalším pojižtění -jako pro jistotu jsem taky uvažoval ale zatím to nechám být....

M98 7x57+Meopta 7x50,I?43 16/16,Cz75,Zetor 25A
takže jsem se také rozhodl odejít od ČMMJ, protože jak už tady někdo psal, nedává mi jako jednotlivci absolutně nic. Přecházím k podnikatelské.
Cena za rok je 350 Kč-kdo nad tímto také váháte, tato cena platí jen do konce října, od listopadu se zdra?uje!A to veškeré pojiž?ovny se chystají tento produkt zdra?it!Tudí? neváhejte dlouho!
Cena za rok je 350 Kč-kdo nad tímto také váháte, tato cena platí jen do konce října, od listopadu se zdra?uje!A to veškeré pojiž?ovny se chystají tento produkt zdra?it!Tudí? neváhejte dlouho!

-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Ač jsem s činností ČMMJ znepokojen o pojiž?ovně halali nemluvě,tam by člověk občas blil. tak spíše cítím, že jakožto myslivost potřebujeme organizaci, která nás bude slučovat a bude mít nějaký hlas. když v?ici odejdeme na vlastní triko, tak všecky hlasy ztratíme.
Já váhám, nejspíše zůstanu u čmmj.
Já váhám, nejspíše zůstanu u čmmj.
Zastava M70 8*57JS Meopta 2100RD 7*50,
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
-
- Zkušený diskutér
To - Vojta, díky za tip. již od zimy, kdy začala diskuze kolem Nalhali, uvažuji o jiném pojižtění či připojižtění. Můj závěr je takový, členem čmmj zůstanu a připojistím se u podnikatelské. Tj. metoda k?andy-pásek, vůbec se nezaobírám částkou, vždy» co to je za polo?ku v celoročním počítání nákladů na myslivost. Řada z těch, co budou horlit nad vydáním 350,- Kč za pojižtění, prokouří tuto částku za týden, či otočí rundu v hospodě a ani nemrkne. Já jen přestanu odebírat jeden časopis, který začíná být stupid a ještě ušetřím. S pozdravem F.
politice a politikům zmar
Pojižtění myslivců na TV NOVA za chvíli v Judu
Pojižtění myslivců na TV NOVA za chvíli v Judu !! Uvidíme, co tam zajímavého poví a poradí. 

Sauer 202 Alaska 300WM, Zeiss VD 6-24x56, Leica Geovid 15*56,Nikon D300 a popelníky