Myslivci na facebooku

Cokoliv se událo ve spojitosti s lovectvím a myslivostí.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondra
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 250
Registrován: stř 26.12.2012, 20:42
Bydliště: Ústecký kraj

Re: Myslivci na facebooku

Příspěvek od Ondra »

Kojote můj známý a kolega od "konkurence" prodává tank. Jen kdyby Ti Bwana nechtěl to dělo půjčit... Sich je sichr. V případě zájmu zorganizuju schůzku u mě, abych garantoval neutrální území :roll: :lol:
Mauser M03 Basic /.30-06Sprg./; Zeiss Victory Varipoint 2.5-10x50 T* ASV
ZKM 452 FS /.22LR/; Odeon 4x32
josef k.
Nový návštěvník
Příspěvky: 20
Registrován: pon 09.3.2015, 12:39

Re: Myslivci na facebooku

Příspěvek od josef k. »

Kojot, ten tvůj naturel devalvující protistranu bych chtěl občas mít, abych mohl mít klid v duši. Na té facebook stránce o šílenství myslivců se jistě pubescenti pohybujou, ale řízený je to dobře. Čím dál víc očí na nás kouká a hledá trable. Pod takovým kritickým okem českej myslivec asi nikdy nebyl. Admini i známé protimyslivecké osoby zvedaj vlnu která jim pak přináší mediální pozornost. Díky ní pak získávají pozornost úředníků a politiků. A pak? Můžem si tady hrát na lepší a chytřejší furt dokola, ale Xaxap je prostě komunikační profík a pokud politikům předvede, jak umí s lidma cvičit a v tomhle mu žádnej myslivec nesahá ani po kotník, a přitom ukáže jak umí vést velmi profesionální debatu, dřív nebo pozdějš budem vystaveni změnám a s velmi slabou vyjednávací pozicí. A to se mi ani nechce přemejšlet nad variantou, že není sám. Největší pitomost co můžem udělat je zakopat se, nekomunikovat, banovat. Spíš bysme měli ty lidi sem pozvat a co nejlíp je poznat. Poznání ovšem nejsou ty báchorky co tu jsou z našich repsektive vašich hlav, kolegové. Otázkou je jestli na to máme dovednosti překonat vlastní hormon.
Hirc
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 458
Registrován: pát 07.3.2008, 13:25
Bydliště: Praha / západní Čechy

Re: Myslivci na facebooku

Příspěvek od Hirc »

Josefe, s Xaxapem jsme tu naprosto normálně komunikovali, i když jsme se třeba neshodli - laskavě si koukni do historie. Ban dostal za urážky, nikoliv za svůj názor; tak jako každý jiný kdo se neudržel slušně vyjadřovat. Možná to byl jen špatný copy-paste z FB, ale stalo se. K té profesionální debatě - kdykoliv Xaxap dostal otázku "jak to dělat jinak a lépe", tak se vyhnul odpovědi nebo neodpověděl. Což je mimochodem i Tvůj případ :wink:

To že na MMBŠ jsou věci, které jsou na ránu a kriminál, jsme tu již psali. Ale opravdu nevím co má český myslivec dělat se záběry ze z Ameriky, Afriky, Skandinávie, Slovenska, Ruska nebo z kožešinových farem. A jako třešničku na dortu se autor vysmívá smutku nad vysekanými srnčaty... dokonalá ukázka zvráceného uvažování. Něco jiného je akce "Setkání s rysem", to je samozřejmě super propagace - a obejde se bez urážek.

Teď jsem četl, že bouračková statistika za minulý víkend je cca 9 "kusů", asi si zajdu zvednout sebevědomí na nějaké automobilové fórum a sdělit osazenstvu, že řidiči musejí být šílení a ať se koukají stydět :twisted:
BwanaHunter
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1907
Registrován: úte 13.10.2009, 21:01

Re: Myslivci na facebooku

Příspěvek od BwanaHunter »

Josef.k> Hirc uz me predbehl. Polozil jsem ti 2 otazky - co konretne podle tebe lze udelat pro eliminaci tech "myslivcu" na ktere je pravem poukazovano, a 2. Co konkretne ty delas pro lepsi verejny a medialni obraz myslivosti. Ani jednou jsem nedostal odpoved. Coz ostatne od Profika Xaxapa taky ne. Ale kazat umite oba dobre.
Nechces se fakt radeji odmaskovat?
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Tim
Zkušený diskutér
Příspěvky: 692
Registrován: úte 26.11.2013, 14:21
Bydliště: Mar. Lázně

Re: Myslivci na facebooku

Příspěvek od Tim »

Ano, Xaxap je komunikační profík. Pár slov jsem si s ním vyměnil a přestože se mne ze začátku snažil odpálit, nakonec mi velmi slušně a věcně odpověděl a vysvětlil svůj postoj. Já myslím, že v podstatě má stejný cíl jako většina z nás. Jen je v jiné pozici a proto také jinak jedná. Že by mu žádný myslivec nesahal ani po kotníky si ale nemyslím, máme ve svých řadách i dobré rétoriky s potřebnými znalostmi.
Motivační citát pro tento den:

Vykašli se na motivační citáty, nalej si sklenku Jamesonu a pusť si pořádnej metal!!!
Uživatelský avatar
Leon
Moderátor
Příspěvky: 2773
Registrován: sob 23.9.2006, 16:51
Bydliště: kousek od M.B.

Re: Myslivci na facebooku

Příspěvek od Leon »

Pro Josefa.k tohle je ten tvůj idol a nebo .... https://scontent-cdg.xx.fbcdn.net/hphot ... e=557E4DEA
CZ 550 american 308win.
josef k.
Nový návštěvník
Příspěvky: 20
Registrován: pon 09.3.2015, 12:39

Re: Myslivci na facebooku

Příspěvek od josef k. »

Leon co čekáš? Že nás lidi začnou z ničeho nic milovat? Ten trend je úplně opačný. A my jim tady akorát dáváme najevo že jim to funguje a štvou nás tím.
dalas
Administrátor
Příspěvky: 3405
Registrován: úte 25.9.2007, 8:08
Bydliště: Brno, honitba Žďársko

Re: Myslivci na facebooku

Příspěvek od dalas »

Josefe, spíš se zeptám, co čekáš Ty? Co by jsi musel udělat, aby Tě měli rádi, nebo alespoň aby jsi jim byl fuk? To, že tito lidé vyhledávají excesy není motivováno samotným excesem, vnímají nás jako skupinu, která má jiná práva jako oni a to jim vadí. Proto to zobecňování. Velkou roli hraje i neznalost problematiky myslivosti. Dále je to početná skupina "chovatelek", který mají naivní pohled na svět. Strašně jim vadí, když myslivec usmrtí jakékoliv zvířátko, ale mnohem závažnější a hroznější věci ve světě jdou kolem nich bez povšimnutí. Buď blbost, nebo pokrytectví nejhoršího zrna. Nebudu zde obhajovat Ty, kteří se chovají neeticky nebo překračují zákony. Naopak, vadí mě. Jediné, co se s tím dá ale dělat, je řešit věci na úrovni sdružení. Buď od nějakého postihu až do vyloučení, což se převážně děje. Nemůžeme dotyčnému odebrat lovecký lístek nebo zbrojní průkaz. To musí udělat správní orgány a to zase jen na základě jasně definovaných skutků. Takže, jestli nějakého hajzla vyloučíme, stane se z něj ještě větší ozbrojenej hajzl, který s láskou střelí načerno vše, co mu přijde na mušku a pokud tím bude moci poškodit myslivce, o to líp. Neříkám, že se takto nutně budou chovat všichni, ale to procento je nezanedbatelné. Takže, motivace tu je, a k rozpoutání kampaně je vhodný jakýkoliv důvod. Já osobně se budu ve věcech myslivosti zodpovídat SSM a svému svědomí, ale v žádném případě ne někomu na facebooku. Myslím, že stejně je to i u převážné většiny ostatních. Stejně tak už jsem alergický na slova reflexe a sebereflexe. To se v poslední době stalo zaklínadlem, všelékem a řešením, ale nikdo si neumí prakticky představit, jaké skutečné činy tomu odpovídají. I přes výzvy to tu žádný kritik nenapsal.
Je to jako v parlamentu. Opozice závidí vládním stranám jejich pozici a moc, kecá se jim to skvěle, protože nenesou přímou odpovědnost. Naopak vládní strany mají přímou odpovědnost, ale bez ohledu na politiku se obecné chvále opozice nikdy nedočkají.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
BwanaHunter
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1907
Registrován: úte 13.10.2009, 21:01

Re: Myslivci na facebooku

Příspěvek od BwanaHunter »

Josef.k> nevím co čeká nebo chce kolega Leon, ale já bych čekal, že na "druhé straně" budou sami dodržovat zákony, když to chtějí po nás, že debatu a spor povedou věcně a s využitím relevantních argumentů. Když se mi něco nehodí do krámu, tak budu dělat že to není, a nepohodlnou otázku vymlčím....takhle se mezi dospělými lidmi diskuze, byť na sporné téma, nevede, pokud má k něčemu vypadat...
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
rimar77
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1361
Registrován: ned 29.3.2009, 14:49
Bydliště: jižní čechy

Re: Myslivci na facebooku

Příspěvek od rimar77 »

Bwana. no myslím že něco podobného chtěl a očekával na základě slibů i Jan Hus když jel diskutovat do Kostnice a koukej jak dopadnul :wink: nemůžeš čekat slušnost a rovnost v chování od lidí jako jsou oni čekat nelze. Zejména když se chlubí tím že ničí cizí majetek ať už posedy či naše auta a vybízí k tomu i ostatní. Diskuze a chtít změnit jejich názor na nás taky nejde jsou zfanatizovaní a svou pravdu jsou ochotni prosazovat za každou cenu i za případného porušení zákonů, to jde pochopit v okamžiku když si všimneš jejich agresivity a psychopatie v diskuzích když se jim oponuje. A to že příspěvky které se jim nehodí ignorují hold zase jasná ukázka jejich nevyzrálého intelektu jelikož takhle se chovají malé děti. Koukni se na tady aktivního kolegu Nimrodla první příspěvky byli od zapáleného myslivce ikdyž už i tam byli náznaky že něco sním v pořádku není
nimrodl píše:Stavba mysliveckého zařízení kolem hranic.Vím,že zákon zakazuje stavbu zařízení kolem hranic ve vzdálenosti do 200m 449/2001 Sb § 45 odst. s)
ale jak postupovat v případě,že už stojí? v sousedním MS se toto děje celkem často a začínám toho mět dost.
Kdyby selhala domluva jestli je možné jej odstranit v rámci práv našeho sdružení? vím,že není problém vzít v noci pilu a pozhazovat je s tím,že to byl nějaký vandal... ale toto považuji až za krajní řešení.

nevím jak tady ostatní pohlížíte na bany ale já osobně myslím že moderátoři jsou mírní a nebanují bez důvodu za ty roky co tu jsem


[quote="nimrodlNebudu lhát,za ty roky jsem vystřídal několik nicků a pokáždé jsem byl perzekuován za hlouposti především v oblasti inzerce.Ve snaze se domoct vysvětlení nebo nějakého řešení následoval trvalý BAN.Nechci se s tím vyrovnat,protože takové jednání nepovažuji za správné a sám bych to řešil jinak,už s ohledem na léta,která jsem zde prožil v roli pasivního čtenáře a občas přidal nějaký komentář k tématu.Pravidla respektuji ale jsou věci na které máme rozdílný úhel pohledu.
Chápu,že je jednodušší někoho zabanovat z pohodlnosti a neochoty řešit problémy,připadá mě to jako řešení jednoho diktátora " není člověk není problém" ale my všichni členové tohoto fora jej tvoříme,každý svým způsobem máme podíl na jeho podobě,někdo větší mírou někdo menší.Každý zvlášť nejsme nic,dohromady tvoříme jednotu,která by měla držet při sobě a měla by mět snahu problémy řešit a ne vyřešit co nejlépe,nejrychleji a nejefektivněji.
Výše uvedené řádky píšu s očekáváním,že budu znova "odměněn" i přesto chci všem říct svůj názor.I kdyby se nad tím zamyslel jediný člověk,tak to mělo smysl.[/quote]


no a pak došlo k obratu protože byl zneuznán skupinkou lidí a začal myslivost a nás všechny bez rozdílu nenávidět

nimrodl píše:zdeňku,právěže mudrující myslivec důchodce je záhuba.Já sem skrz pár těchto jedinců musel odejít a rozhodl se že nechci začít znova.Závist,pomluvy,naschvály... to je realita.
Pokud bude jakákoliv páka na tento ksindl tak budu jen rád.
Proč zajímají média právě myslivci ? Asi proto že tam vznikají nadměrně často problémy které se řeší jako chyba jednotlivce a nedělá se nic pro prevenci.(změna zákona)

no a konec tohoto příspěvku už hovoří sám za sebe ikdyž u toho má smailíka tak už jen že něco takového ho napadne nesvědčí o zdravém rozumu
nimrodl píše: To normálně si dovedu představit. Včera sem vedl velice krátký rozhovor s hospodářem.Klasický model rozhovoru.Vyhrožování fotkama, policií... odpověděl sem mu něco v tom smyslu, že až mě chytnou s oktávkou mimo pozemní a účelové komunikace, tak jim toho flastra rád dám protože si ho zaslouží :mrgreen:
Podotýkám, že hovor vznikl po řvaní z jeho strany když sem jel na silnici kolem něj a z dobré vůle zastavil, že si přátelsky pohovoříme :D Ne kecám, nejlepší by bylo uvázat ocelovým lanem za krk a protáhnout rolnama :lol:
těch perel je v jeho příspěvcích více to ať si každej přečte sám ale arogance a přesvědčení o vlastní pravdě a agresivita je patrná z příspěvků velmi dobře s takovými lidmi normální diskuze možná není
nimrodl
Troll
Příspěvky: 141
Registrován: sob 27.10.2012, 13:36

Re: Myslivci na facebooku

Příspěvek od nimrodl »

Od 14 sem jezdil hobby motokros, pozdeji začal chodit ven do lesa i pěšky a čím dál častěji až sem zjistil o kolik věcí přicházím.Začal se zajímat o zvěř, stopy, způsob života, pak zbraně a pak si řekl, že by bylo fajn se stát myslivcem.Začal sem dělat honce, brigádníka a čím dál více se zapojoval do aktivit v MS.A po několika letech po částečném donucení členů sem se přihlásil do kurzu o LL a později následoval ZP, žádost o členství a pořízení LUP psa.Chodil sem pravidelně ven (každý den).Stavěl na vlastní pěst posedy, krmelce, každému kdo potřeboval pomoct sem ji nabídl. (Odvoz krmiva, prase dopravit dom z lesa, protože na to se niva obutá na drapákoch hodí, pomoct s posedem, přikrmováním, dělání průseků...)
A asi za rok to začlo.Pár neaktivním vlezdoprdelníkům to začlo vadit.Nastalo pomlouvání že chodím pytlačit, přitom sem chtěl jenom povolenku na škodnou protože lov spárkaté mě nikdy moc nebral a v té době vlastnil jenom brokovnici.Později začalo vadit i dopravování vlastních zařízení a krmiva offroadem.Pak sem zjistil že špatně vedu psa, že nedodržuju tradice, etiku... a že su vlastně celý nahovno.Zhodnotil sem svůj přínos pro MS, řekl jim o tom své, jak dodržují oni tradice,zákony... a rozhodl se dále nepokračovat neboť si svého času vážím a nehodlám jím mrhat pro lidi kteří jej ze závisti znevažují a protože se jednalo o vedení sdružení, tak se s tím ani nedalo nic dělat.Pak sem přešel do sousedního MS kde následoval podobný scénář po pár letech.
Navenek je to hezký koníček ale jak se člověk dostane dovnitř, všichni se pěkně odkopou a jsou dvě varianty.Držet hubu a krok nebo odejít, já se rozhodl pro druhou.
No a později sem potkal prima partu offroaďáků ke kterým se přifařil a su spokojený.Nikdo nikoho nepomlouvá, nikdo si neháže klacky pod nohy a všichni jsou "kámoši" tak jak trampové nebo skauti, na čemž mě velice záleží.Když je dobrá společnost, jsou přátelé pak je i zábava a proto to všichni děláme.Nikdo nemà chuť řešit co zas bude na schůzi, kdo se s kým porve, pohádá...


V momentě kdy mě někdo udělá nějakou křivárnu bezdůvodně, tak mám ve zvyku oplácet stejnou mincí.
Naposledy upravil(a) nimrodl dne stř 25.3.2015, 10:39, celkem upraveno 1 x.
Nissan Patrol GR Y 60 long ,35" , navijak a tuna železa navíc :-)
Lada Niva T3
rimar77
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1361
Registrován: ned 29.3.2009, 14:49
Bydliště: jižní čechy

Re: Myslivci na facebooku

Příspěvek od rimar77 »

nimrodl a nešlo to takhle hezky napsat rovnou aby jsme si mohli udělat představu o tom co jsi ty osobně zažil a na základě čeho to hodnotíš ?? nicméně pořád mi vadí že na základě zkušenosti ve dvou navíc sousedních sdruženích, kde je výskyt podobně smýšlejících lidí vysoký, hážeš všechny lidi věnující se myslivosti do jednoho pytle a tvrdíš o nás cos tady psal i v jiných vláknech já opravdu nemohu zodpovídat za lidi kteří jsou odemne přes 300km stejně jako ty nemůžeš zodpovídat za dementy offroudisty tady u nás co nám ničí výsadby a ekoaktivisty co tu ničí majetek a to co pořád tady omíláš o řešení to nejde a existovat nemůže protože jsme jen lidi jako všichni ostatní, sám na sobě vidíš že porušuješ zákon a jezdíš autem po lese a bereš to za normální, stejně tak to maj někteří lidi s autem ožerou se sednou za volant a zabijou pak mladou holku na zastávce protože do teď jsem ožralej jezdil a nic se nikdy nestalo a pak jsou dementi co dělaj myslivost kteří upytlačí chráněné živočichy a nebo udělaj nějakou kravinu a někoho to stojí život či zdraví.
taktéž závist mezi lidmi je a bude a jedno jestli se jedná oto že někdo má hezčí barák nebo hezčí auto a nebo uloví o prase či srnce víc než já. Je to o jen o lidech a rozhodně to jak to popisuješ ty to nefunguje stejně všude právě naopak spíš si myslím na základě mých zkušeností že toto je dnes již výjimka která i v těch okrajových oblastech pomalu zaniká ale vím osobně že jeden závistivej debil dokáže znepříjemnit život ostatním členům ve sdružení
josef k.
Nový návštěvník
Příspěvky: 20
Registrován: pon 09.3.2015, 12:39

Re: Myslivci na facebooku

Příspěvek od josef k. »

Dallas, Bwanahunetr, chcete diskusi, chcete ji věcnou, ale banujete lidi ve chvíli, kdy máte pocit že někomu šlápli na malík. Tomu fakt nerozumím. Zodpovídat se můžeš komu chceš, ale ignorovat zvýšený tlak na myslivost mezi lidmi a v médiích je slepé. Dallas, skoro celý tvůj poslední příspěvek sdělil na setkání s rysem Xaxap jako prosbu veřejnosti aby pomáhali očišťovat myslivce od pytláků. Včera jsem byl na vejletě v Praze na ČZU na přednášce o rysech doktora Bufky. Pozvánku na myslivci organizovanou akci jsem dostal přes Xaxapův projekt. No nic. Xaxap tam byl taky, pozvali ho samotní myslivci. Kromě interakce rysů jsem se nedozvěděl nic jiného než na Xaxapově přednášce. Ten kluk, dá li se tak říct dvoumetrovému čtyřicátníkovi si evidentně nevymejšlí a je zorientovaný jak ve věci šelem tak zná dost hodně z myslivosti. S myslivci se na místě normálně bavil. Jen si na úvod neodpustil provokovat když zůstal při troubení jako jediný sedět. I tak měl sakra dost respektu. A co si pomůžem prskáním na tyhle lidi. Laiky nezvládnem přesvědčit do té doby než zvládnem domluvu s lidmi, kteří jsou laiky respektovaní a poslouchaní. Včera byl sál univerzity dost prázdný. Xaxap vyhlásí svou akci a za pár hodin ji naplní k prasknutí a získá dvě hodiny k dost přesvědčivému ovlivňování lidí. Brnkne do televize a je tam. Spíš se pojďme zamejšlet, jak se dostat do tohohle komunikačního kanálu, který jinak uchopit neumíme. Pak se má šanci pohled veřejnosti změnit. To je můj návrh.
Uživatelský avatar
kojot
Zkušený diskutér
Příspěvky: 860
Registrován: úte 04.9.2007, 7:03
Bydliště: okres Blansko

Re: Myslivci na facebooku

Příspěvek od kojot »

Xaxape(komunikační mistře), ty jsi fakt nepoučitelnej. :lol: V přestrojení za důchodce Josefa, který hystericky zbožňuje Xaxapa jak třináctky Justina Biebera, nám zde zase předvádíš ten svůj "komunikační kanál". Větší frajeřina by byla, kdyby jsi se přiznal k porušení banu.
Kdo netermí s námi, termí proti nám
Jiří K.
Zkušený diskutér
Příspěvky: 718
Registrován: čtv 17.1.2008, 6:55
Bydliště: Ostrava

Re: Myslivci na facebooku

Příspěvek od Jiří K. »

Milý zlatý, toto fórum má nějaké pravidla a pokud je někdo neumí dodržovat, tak má bohužel smůlu. Chyba zřejmě nebude u moderátorů tohoto fóra, ale asi v dotyčném. Proti tomu za co se dával ban dřív je to na svátek.
U dotyčného bohužel nejde o diskuzi, ale o demagogii. To je zásadní rozdíl.
Další věc nechápu co by tady měl pohledávat člověk jenž nabádá k poškozování cizí věci a tím páchání trestného činu. To je podle Tebe člověk zralý na diskuzi.

Kojote, ale to my přece nemůžeme vědět kdo to je. :lol:
Odpovědět