Nikko Stirling

Lovecké puškohledy a vše o nich. Vaše zkušenosti, rady a dotazy.
Odpovědět
nohavica stanislav
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 119
Registrován: pon 25.9.2006, 16:25

Příspěvek od nohavica stanislav »

Ja mám na jedné kulovnici Zeis 4x32 s tím jsem vcelku spokojen a na druhé kulovnici mám 3-9x40 nikon -stirling no a to je kámen ůrazu. Měli jsme ted v sobotu srnčí hody a tak jsem dostal za ůkol odlovit jeden kus holé a jednoho srnce 3.věk.třídy.Srnce jsem bez problémů slovil ale potom to začlo.Po první srně jsem střílel ze země bez opory asi na 100m. Po ráně srna odskočila na nástřelu žádná stopa zásahu ,byla o 50m.dále zalehlá v křoví v dobrém zdraví mě na rozloučenou pobekala.takže jsem chybil,což mi bylo divné.Na druhý den z posedu střílím znovu po holé ,poprvní ráně odběhla kousek a zůstala stát v asi120m.druhá rána a vidím jak se metr od ní zaprážilo ze strniště no a už bylo jasné co se děje. Druhý den na střelnici jsem opřel staré dveře ,namaloval kříž a na 50m. první rána 70cm.vpravo pod. takže nikon stratil důvěru a musím si opatřit nějakou kvalitu.
Uživatelský avatar
Andy
Administrátor
Příspěvky: 1840
Registrován: úte 01.8.2006, 14:17
Bydliště: Praha

Příspěvek od Andy »

Já mam Nikko Stirling Gold Tactical 4-12x50 na malorážce :-) Na kulovnici bych to nedal. Ale hospodář má jeden starší kousek 3-9x40 a zatim to strili. každopádně jak člověk nemůže věřit optice... je to v tahu. Kup si něco pořádného :-)
tombr.a
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 115
Registrován: pon 25.9.2006, 20:02
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tombr.a »

Nemam Nikko ale mam podobnou zkušenost s puškohledem Gamo 4x32.
Na svou prvni kulovnici jsem hledal puškohled a nechal jsem se ukecat od obchodnika na gamo.Nastřeleni na čtvrtou ranu vše ok ale potom v lese na srnce jsem už slyšel jak střela lame nekde za nim v křovi.To byl šok nevedět kam to leti.
puškohled jsem vyměnil koupil novy,dal jsem ho na kulobrok 20mag/22WMR to same a když jsem ho chtěl reklamovyt tak meě prodavač řekl že je to dobry tak akorat na malora?ku :evil: prodavač jeden.
Odpovědět