jelení zvěřina

Kulinářské rady a recepty
lovec
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1745
Registrován: pon 25.9.2006, 16:07
Bydliště: SK

Re: jelení zvěřina

Příspěvek od lovec » pát 22.10.2021, 10:16

Samozrejme, že je požívateľné. Jeho konzumácia je závislá skôr na lokálnej zvyklosti. Napr. v Nemecku je obľúbené, pretože podľa konzumentov má tú správnu výraznú arómu divinového mäsa. Určite nie v každom kúte Nemecka, ale všeobecne býva prijímané takto.
9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
pavels
Nový návštěvník
Příspěvky: 38
Registrován: úte 22.3.2016, 21:05

Re: jelení zvěřina

Příspěvek od pavels » pát 22.10.2021, 17:03

No právě ta (vůně), to se do něčeho nakladá?
Ta otazka plati i pro danči zvěř.
SoukuM
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 106
Registrován: pon 28.9.2020, 7:41

Re: jelení zvěřina

Příspěvek od SoukuM » pon 08.11.2021, 11:30

Když sem byl na východním Slovensku na jelení říji a kolega střelil jelena, tak doprovod udělal játra, která z říjného kusu většina lidí označuje za nepoživatelná. Recept jednoduchý, do kotlíku vrstva nakrájené cibule, vrstva plátků jater, posypat kari. Další vrstva cibule, jater a kari. Nakonec kostka másla navrch a to celé udělat na otevřeném ohni. Dobrota veliká a žádný prk cítit nebyl. To kari to vytáhne. MS
9,3x62/8x57JS/7x57R/308Win/270 Win/22 Hornet/9 para/45ACP/10 mm Auto
Odpovědět