jelení zvěřina
Re: jelení zvěřina
Samozrejme, že je požívateľné. Jeho konzumácia je závislá skôr na lokálnej zvyklosti. Napr. v Nemecku je obľúbené, pretože podľa konzumentov má tú správnu výraznú arómu divinového mäsa. Určite nie v každom kúte Nemecka, ale všeobecne býva prijímané takto.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
Re: jelení zvěřina
No právě ta (vůně), to se do něčeho nakladá?
Ta otazka plati i pro danči zvěř.
Ta otazka plati i pro danči zvěř.
Re: jelení zvěřina
Když sem byl na východním Slovensku na jelení říji a kolega střelil jelena, tak doprovod udělal játra, která z říjného kusu většina lidí označuje za nepoživatelná. Recept jednoduchý, do kotlíku vrstva nakrájené cibule, vrstva plátků jater, posypat kari. Další vrstva cibule, jater a kari. Nakonec kostka másla navrch a to celé udělat na otevřeném ohni. Dobrota veliká a žádný prk cítit nebyl. To kari to vytáhne. MS
9,3x62/8x57JS/270 Win/20x76/9 para/45ACP
- fesoj
- Zkušený diskutér
- Příspěvky: 2265
- Registrován: pon 24.1.2011, 12:15
- Bydliště: Východní Krkonoše /Žacléřsko/
Re: jelení zvěřina
Nebožtík hajný Fišera vždy tvrdil, že jediná část čerstvé zvěřiny z jelena v plné říji jsou - kupodivu - ráže, pokud jsou při vyvrhování velice pečlivě až úzkostlivě vyňaty, ovšem vlastní zkušenost s tím nemám. Na druhou stranu jsem si ověřil, že dobře udělaná paštika z jater říjícího šestnácteráka III. VT byla vynikající - ale její výrobkyně se dnes již na nic nezeptám. neb již dávno vaří ve věčných lovištích.
Kritériem pravdy je praxe.