Kulobrok
-
- Pravidelný diskutér
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
To Hans:
Co se týká značky, tak opravdu hodně závisí na tom, kolik asi do tý zbraně chceš dát, Velice kvalitní zbraně vyrábí Blaser a nebo Merkel, ale otázka je, kdo by chtěl dát za zbraň nějakých 130 000 a víc... Myslim si, že dobrej kulobrok se dá sehnat za něakých 40 000, v podstatě každej větší výrobce vyrábí i kulobroky a jsou srovnatelné, snad jen I? mě moc neupoutal...
Co se týká ráže, tak to je téma samo pro sebe, do kulobroku bych každopádně volil ráži označenou R. Závisí kolik jaký zvěře budeš lovit, ale univerzální ráže je třeba 7x65R, 8x57JR, 6,5x55R. Na tohle má ale každý svůj názor, nejdůležitější je, ale aby jsi byl spokojenej a hlavně abys tý zbrani věřil...
Co se týká značky, tak opravdu hodně závisí na tom, kolik asi do tý zbraně chceš dát, Velice kvalitní zbraně vyrábí Blaser a nebo Merkel, ale otázka je, kdo by chtěl dát za zbraň nějakých 130 000 a víc... Myslim si, že dobrej kulobrok se dá sehnat za něakých 40 000, v podstatě každej větší výrobce vyrábí i kulobroky a jsou srovnatelné, snad jen I? mě moc neupoutal...
Co se týká ráže, tak to je téma samo pro sebe, do kulobroku bych každopádně volil ráži označenou R. Závisí kolik jaký zvěře budeš lovit, ale univerzální ráže je třeba 7x65R, 8x57JR, 6,5x55R. Na tohle má ale každý svůj názor, nejdůležitější je, ale aby jsi byl spokojenej a hlavně abys tý zbrani věřil...

-
- Pravidelný diskutér
Merkel ma moc pekny zbrane a cena 130 tisicich rozhodne nekonci. Po Blaseru jsem se dival. Libi se mi 95ka. Co se tyce raze:vetsina chlapu u nas ma 7x57 nebo 7x57R a myslim ze si nestezuji. S touto razi jsem videl lovit i vetsi jeleny a taky bez problemu.Prevazne zustali v ohni. To už ale asi zalezi na zrucnosti strelce
Co si myslis o brnenske BO 802??

-
- Pravidelný diskutér
Merkel ma moc pekny zbrane a cena 130 tisicich rozhodne nekonci. Po Blaseru jsem se dival. Libi se mi 95ka. Co se tyce raze:vetsina chlapu u nas ma 7x57 nebo 7x57R a myslim ze si nestezuji. S touto razi jsem videl lovit i vetsi jeleny a taky bez problemu.Prevazne zustali v ohni. To už ale asi zalezi na zrucnosti strelce

K brněnskymu kulobroku je vlakno hned vedle ...... http://www.lovectvi.wz.cz/forum/viewtopic.php?t=586
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
S našima zbrojovkama bohužel moc zkušeností nemam, takže v tomhle směru Ti asi moc neporadim, každopádně já mam Merkla, kterej je vyrobenej ještě za války, hlaveň má jen 4 drážky, optiku tam mam starou Meoptu myslim, že je to 4x32, je to velká ráže 8x57JR, střílim s nim tak do 100m(za ty léta už má rozptyl kolem 10cm), mam ho hlavně na újedi?tě na černou a jsem s nim naprosto spokojenej, chce to si ujasnit, co od tý zbraně čeká?, moje druhá zbraň je v ráži W243 a s ní střílim hlavně srnčí a občas černou, když se setkáme při čekaný na srnce...
-
- Pravidelný diskutér
-
- Pravidelný diskutér
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
I kdyby jsi měl zahřátý obě hlavně a nastřelil jsi to, tak po vychladnutí by Ti to lítalo špatně...
Co se týký týhle značky, tak s tim bohužel nemam žádný zkušenosti, u nás se sdružení chodí jen pár lidí do lesa a maji v podstatě buďto I? ty jednoraný a nebo kulobroky od ZH(myslim jen ty, co maji kulobrok...) Ani nikdo z mejch ramarádů nemá Finnclasic.
Ale pokud máš zprávy, že je vyráběnej z kvalitních materiálů a dobře zpracovanej, tak bych se tomu nebránil...

Ale pokud máš zprávy, že je vyráběnej z kvalitních materiálů a dobře zpracovanej, tak bych se tomu nebránil...

-
- Pravidelný diskutér