Bwana: To máš z toho, že myslíš mou hlavou při čtení. A taky internetová diskuse má svoje limity a tohle v podstatě a často způsobuje. Dva komenty, protože je pozdě a jsem ospalý:
1. Že nesouhlasím s nějakým pohledem a pojmenuju to neznamená, že si myslím, že je jeho nositel blbec a pod. Můžu mít názor na projev, chování, na což mám svaté právo, ale člověka bych si po netu nedovolil hodnotit. Jasan?
2. Pokud jezdíš na Šumavu, potkejme se tam. Mám tam pár známejch s ubytovacími kapacitami různého levelu, vybrat se dá, sednem k pivu a podebatujem. Pro mě by to bylo cenný.
Ad Duha: nejsem mluvčí ani zaměstnanec, ale co vím:
- financování lze dohledat na netu (z části privat, z části granty švýcarské, norské apod., z části EU granty)
- jsou v projektech s různými research organizacemi, tam asi taky funguje nějaká finanční synergie (např. již zmiňovaný monitoring šelem)
- blokádníky nikdo neplatil, jediný, co čerpali, byla logistická podpora a právní podpora, tuším od Ekologického právního servisu (dnes Frank Bold), jak si plánovali čas nevím, to byste se museli zeptat každého separé
- Motivace blokádníků nebyla ani fanatická, ani náboženská, dokonce si troufnu tvrdit, že tam ani nebyli rádi. Dost těch účastníků znám, měli s tím mnoho problémů, ostatně až do toho posledního soudu, který definitivně vyhráli, byli a vlastně ještě mnohdy jsou smýkáni nejedním jazykem, dokonce i ve svém okolí. Jsou to ale lidi, kteří prostě nesedí na zadku, když je někde porušován zákon. Ten verdikt je pro ně zadostiučiněním, ale určitě ne vítězstvím. Dokud budou park řídit mafiánské struktury, nedá se o ničem takovém hovořit.
Mimochodem, tady je zajímavý exkurz do vývoje dvou nejhalasnějších jedinců v tématu Šumavy. Nehodnoťte autora, možná ho nemáte rádi. Přečtěte si ty citace, to stojí zato! A já k tomu dodávám, že zázraky a velké změny se dějí, ale tohle není ten případ, tady smrdí úplně něco jiného než změna hodnot dvou mozků, tady smrdí korupce a je doslova a dopísmene Hluboká s velkým H
http://vlasin.blog.idnes.cz/c/395994/Dv ... vosti.html