Myslivecké zážitky
- OndraH
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak přidám můj včerejší zá?itek, navečer jsem vyrazil do revíru, cestou tam jsem se proklínal, jelikož silnice byly dost plný nicméně v půl osmé sem seděl na boudě, jen vemu do ruky dalekohled abych si prohlédl okolí kde co je. tak první oko v řepce zhruba 120m od boudy vidim prasátko tak 50-60kg jak se tam spokojeně válí. zkouším dát do kříže ale fur mě nahlodávala nejistota jestli to náhodou není bychyňka tak jsem ho radši nechal válet se dál. O půl devátý vylezlo další prasátko do p?enice bylo ale dosti malé v přenici mu byl vidět jenom hřbet a bylo to dosti daleko tak jsem ho radši nechal jít. Pak vylezli ještě další dvě no prostě radost pohledět. Dneska se jim pokusím nějako dostat na kobylku.
Browning Maxus high grade 12*76
Tikka T3X CTR 308, Swarovski Z6i 2,5-15x56
Brno combo12/308W x Swarovski Habitch 3-12*50
CZ 455 22lr/17hmr x čínská kopie leupoldu
Tak přidám moje zážitky,dlouho jsem neměl čes to napsat tak ted:)...V nedeli kolem 20:00 jsem vyrazil do lesa,obcházím si část honitby a pořád čekám na prvniho životního srnce. Směřuji na místo,kde jsem pred tím obeznal 2 srnce.Jeden paličkář a jeden dvoulety ?pičák..ve čtvrt na devet jsem zasedl na zem ke keři,trosku se k nemu prikrcil a cekal jsem,o pul devate prysel ?pičák na 90 metru a stal ve vysoke tráve.tak jsem to nerisknul,,,zkusil jsem ho nasoulat,podarilo se,dostal jsem se k nemu na 25 metru,oprel se o strom a pres optiku jsem na nej 10 minut koukal...silny ?pičky,silnejsi krk...rikam 2 roky...odjistim,napinacek a vy?la rána.srnec neznačil a pomalinku odešel.chvilinku čekam a jdu na nastřel,na nastřelu barva a kousky plic,měl jsem radost že jsem ho trefil,volam dedovi aby prijel se psem...kdys deda dorazil tak jsme se vydali po barve a srnec le?el 25 metru od nastřelu za terenni nerovnosti,kouknul jsem na paru?ky a myslel sem ze me omejou,on měl vysadu,kterou jsem u nej nikdy nevidel
a kdys sem kouknul na zuby,tak jsem se malem položil....on to je zrejme roček
letosni mírná zima udelala své a odhady věku u srncu jsou o to tě??í
foto v učincích a červených srncích..
a v utery se mi podařilo vyrazit na posed k posekane louce,do 21:15 ani chlup,pak srna a ve 22:10 se prikulil jezevec a po pěti minutach ze stejneho smeru vybehlo neco podobnyho a behalo me to pred posedem na 25 metru.porad sem nemohl poznat co to je,ale pak to zvedlo hlavu a byl to psík myvalovity...je asi 2x rychlejsi nez jezevec tak klobouk dolu pred tim,kdo ho brokama dožene
a včera jsem videl jen srnu se 3 srnčatama a krasnyho srnce ...a tyden jeste nekončí
treba se jeste podari ulovit prvni prase 

foto v učincích a červených srncích..
a v utery se mi podařilo vyrazit na posed k posekane louce,do 21:15 ani chlup,pak srna a ve 22:10 se prikulil jezevec a po pěti minutach ze stejneho smeru vybehlo neco podobnyho a behalo me to pred posedem na 25 metru.porad sem nemohl poznat co to je,ale pak to zvedlo hlavu a byl to psík myvalovity...je asi 2x rychlejsi nez jezevec tak klobouk dolu pred tim,kdo ho brokama dožene

a včera jsem videl jen srnu se 3 srnčatama a krasnyho srnce ...a tyden jeste nekončí

- OndraH
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem včera zase seděl na stejném místě, prasátka za mnou chodili ale moc se jim ven nechtělo, kolem půl deváté vylezl kňourek do obilí. Tak jsem ho popásl popřál štěstí aby ho nikdo neulovil, byl krasně černej váhu odhaduji kolem 100kg. Pak se na protějším poli u sousedů prohnal lončák tak kolem 40kg bohužel na naše nepřišel.
U? se zase těším jak tam budu dneska sedět. Pokusím se udělat i nějaké fotky
U? se zase těším jak tam budu dneska sedět. Pokusím se udělat i nějaké fotky
Browning Maxus high grade 12*76
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tak zase jeden úspěšný večer
Na louce kde si čekám na lišku už mi pomalu odrostla tráva, a tak jsem se včera odpoledne vydal s kosou posekat si nějaký ten plácek. Posekal jsem a večer se vydal na čekanou. Celý večer se tak střídaly přeháňky a k tomu občas foukal nepříjemně studený vítr. Asi díky počasí (nebo snad klid před říjí) sem na celé louce pozoroval jen jedinou srnu a jednoho zajíčka. liška nikde, ale v devět hodin my ve vzdálenosti cca 150m vytáhl další kus srnčího. Po komplikovaném čtení jsem ho přečetl jako paličkáče. Začal jsem se rovnat v kazatelně, ale díky tomu jsem z lavice shodil mobil a srneček se neobtěžoval čekat co bude dál.
Patřičně jsem si vynadal a pravidelně sledoval místo, kde srnec zatáhl. Asi za deset nekonečných minut opět vytáhl a poté co se natočil bokem, přeru?ila večerní klid kulová rána. Po ráně na dobrých 130m zůstal srnec v ohni.
Srnec má 4,5cm vysoké parů?ky s drobnými rů?ičkami.
http://www.mojemyslivost.estranky.cz/fo ... rofeje-/39
Patřičně jsem si vynadal a pravidelně sledoval místo, kde srnec zatáhl. Asi za deset nekonečných minut opět vytáhl a poté co se natočil bokem, přeru?ila večerní klid kulová rána. Po ráně na dobrých 130m zůstal srnec v ohni.
Srnec má 4,5cm vysoké parů?ky s drobnými rů?ičkami.
http://www.mojemyslivost.estranky.cz/fo ... rofeje-/39
Naposledy upravil(a) Ondra_P dne stř 11.7.2007, 10:24, celkem upraveno 1 x.
Tak jsem se jim konečně dostal na kobylku. Dnes jsem se vydal obejít kukuřice a sedl jsem si na jednu kazatelnu, kde známý udělal průseky kolem kukuřice. již v 21:15 byl bugr v kukuřici a poznal jsem, že jdou bachyně se selatama. Chvíli na to se mi ukázali tak na 100m, pěkně jsem si je prohlíd a čekal. Vzápětí mi kukuřicou přišli až an pár metrů a malé selata se doslova opírala o kazatelnu. větší selata běhala v trávě. Po chvíli, kdy jedno sele se rozběhlo zpět do kukuřice, zaduněl má 9,3x62 a mělo to jisté. vše nafotím do účinků.
CZ 550, 308 Win. / CZ 527 Varmint 223Rem / CZ 550 300WinMag / BO 98 9,3x62
ZG 47 8x57 JS / ZBK 110, 5,6x50 RM + 12x70 / ZP 16x70 / IŽH-27EM-1C 12x70
ZG 47 8x57 JS / ZBK 110, 5,6x50 RM + 12x70 / ZP 16x70 / IŽH-27EM-1C 12x70
-
- Pravidelný diskutér
včera jsem zjistil, že už jsou dva dny posekaná pole s řepkou a byli tam divočáci, tak jsem vyrazil a dočkal se, před desátou vyšli na pole čtyři lončáci a šli ode mě asi 30 metrů a vzdalovali se do obilí , pořád jsem váhal zda lovit akdyž byli asi na 150 metrů tak bylo rozhodnuto, ale najednou se otočili a bě?eli směrem ke mě a pak se stočili bokem,kňourek stál úplně naplocho a po komorové ráně se rozeběhl a po 10 metrech se složil a zhasl, no když jsem k němu přišel tak jsem zjistil že je trochu větší,vá?it ho budu až dneska
LukasD zh 324, 7x57R/16
-
- Pravidelný diskutér
-
- Pravidelný diskutér
-
- Pravidelný diskutér
Nemám jedine kus černý střelenej v rozporu se zákonem a moje narážka byla brána s nadsázkou. Tak tady nemoralizuj. všichni víme jak je to slovem v noci a že se prostě takovédle věci stávaj a nevihneme se jim, pokud ti půjdou 3 ks po poli na vzdálenost 80m tak poznáš kuloví jestli ten kus má 45 nebo 65 kg prostě ten je nejmenší tak ho uloví? když se ti zadaří pak k tomu přijde? a ono prase jak stodola porovnávat se neviplácí. Z mojí strany to určitě nebylo navádění k špatnému odstřelu!!!
Tak a teď se do mě puste

Tak a teď se do mě puste