Patterdale teriér
Re: Patterdale teriér
to jsem nevěděl v PP tu kolonku nemám vyplněnou a myslel jsem že to tam být prostě musí být uvedeno jinak fena je plnochrupá a v kohoutku má 31cm

podmínky pro zařazení do chovujdodo píše:to jsem nevěděl v PP tu kolonku nemám vyplněnou a myslel jsem že to tam být prostě musí být uvedeno jinak fena je plnochrupá a v kohoutku má 31cm
http://www.kcht.cz/index.php?id_clanku=110
CZ 550 american 308win.
U patterdale teriérů musí být k chovnosti vyznačen stav chrupu a kohoutková výška!! Pokud si majitel PAT toto neobstaral na výstavě, je možnost navštívit některého posuzovatele doma a nechat si to zapsat dodatečně. Navíc pro chovnost teriérů se uznává jen klubová výstava (od r. 2014). Jestli máte zájem o štěně, právě mám štěňata, ale jen fenky (www.zwilero.eu). Matka je v noře davič, na povrchu se sama naučila aportovat bažanty (odkoukala to od mojí výmaračky v bažantnici). Otec není lovecky vedený, to ale neznamená, že nemá patřičné vlohy. Nemá jen ty "správné" majitele. Jenže dnes je problém sehnat ženicha, aby byl nepříbuzný - alespoň do 3. generace. Takže si my, majitelé fen, nemůžeme moc vybírat. Bohužel to, že PAT nemůže být uznán jako LUP, se dost negativně odráží v pracovních schopnostech PAT - do chovu jde vše, co odpovídá exteriérem, ale to nestačí.

a u kterého klubu musí mít zapsanou výšku a zuby ? U KCHT je pouze VD z výstavy to je v Podmínkách pro zařazení do chovu jasně uvedeno nic víc tam není u plemen které mají jiné podmínky je to uvedeno ale pro jistotu bych se obrátil na hlavní poradkyni chovu paní Tichou http://www.kcht.cz/index.php?id_clanku=24

CZ 550 american 308win.
Leone: je potřeba si přečíst Organizační a zápisní řád KCHT (http://www.kcht.cz/index.php?id_clanku=126), kde v čl. 4 odst. 2 - všeobecná část, písmeno f) se hovoří, že: "u psů i fen zařazovaných do chovu musí být doložena kohoutková výška, počet zubů a typ skusu, které musí být posouzeny u jedinců starších 12 měsíců a to na výstavách pořádaných KCHT a KCHT určeným rozhodčím". Pak jsou ještě další podmínky pro jednotlivá plemena - tak jak jste uvedl. Takže tak - jen výstava prostě nestačí.

Díky za informaci hold to někdo musí mít jinak   Snad  by mělo být normální tohle napsat do Podmínek pro zařazení do chovu
 Snad  by mělo být normální tohle napsat do Podmínek pro zařazení do chovu  

CZ 550 american 308win.
Tak to je paráda ted abych se trmácel s fenou ještě na jednu výstavu připadá mi to že chtějí z lidí jen tahat peníze

Tak jsem volal poradkyni chovu paní Tiché a uznává se mi výstava z roku 2012 stačí dopsat jen ty zuby a výšku na novou výstavu naštěstí nemusíme nerad bych znovu jezdil přes pul republiky to čekání než přijdete na řadu je hrozné a ta dráha taky není zadarmo 

- 
				Climber
- Pravidelný diskutér
Patterdale v Čechách nemůže získat LUP, protože není plemenem uznaným FCI. Z tohoto pohledu to bude stejné i s Tatranským duričom, se kterým nyní Slováci experimentují. Nebo se mýlím? Ví o tom někdo něco?

Sauer 202 Stutzen 308 W, Zeiss Victory Varipoint 2,5-10x50, Patterdale terrier
nemůže a nešpiň téma nějakou dvorkovou směsí od Jevčáka   

CZ 550 american 308win.
						- 
				Climber
- Pravidelný diskutér
Souhlas, také si o Jevčákově plemenitbě myslím svoje. Jenom mě napadlo, že ten náš zákon je tak jeblej, že kdyby se např. někdo v Čechách rozhodl vyšlechtit nové lovecké plemeno (nehodnoťme, jestli to má nebo nemá smysl), tak je vlastně v pasti, protože po celou dobu co by plemeno šlechtil, tak by ho nemohl lovecky využívat, resp. testovat v průběhu šlechtění jak se vyvíjí lovecké vlohy a využití nového plemene.

že moje fena není LUP mi nevadí u nás v honitbě se na to tak nehledí.že je holka šikovná vědí i v okolních honitbách a pravidelně mě zvou na společné akce,pokud tam je zvěř tak ji dokáže spolehlivě vyhledat a vyhnat na střelce když na konci natláčky leží 10 prasat jsem na ni pyšný,přestože si většinou ani nevystřelím.

ale ty vychcánky co se bojí o kšeft a do zákona si tuhle zhovadilost protlačily hřeje u srdce že mají dobrej kšeft  pomalu bez omezení protože se najde dost takových co tě prásknou a řeší že nemáš zkoušky a údajně nemáš co lovit se psem bez zkoušek a toho se pořád spousta lidí bojí tak že mají dost zákazníků na štěňata  

CZ 550 american 308win.
						- 
				Climber
- Pravidelný diskutér
Souhlasím a právě těmhle vychcánkům natruc si chci pořídit patterdala, ať mi políbí pr.....

Chlapi kde se dá sehnat pořádnej PAT.