Land Rover
Re: Land Rover
Tak jsem si pro ježdění do lesa pořídíl jako pracanta LR Discovery 12/1997. Zatím se seznamuju, ale pár vylepšení se už plánuje...
Která kola jsou poháněna na freelendru.? Vím, hlavní ja předni náhon. Když prohrábne? co pak? Zapne se zadek. Jedno kolo nebo obě??
Na freelanderu je tzv. full time 4x4. Je to stálá čtyřkolka, kde je poměr točivého momentu na kola standartně 80/20 a viscospojka rozděluje točivý moment dle potřeby až do 50/50. Každý freelander má také TC, což je náhrada nápravových uzávěrek. Z SUV má jednoznačně nejlepší průchodnost terénem, ale má svá specifika. V případě jakéhokoli dotazu ohledně Land Roverů rád odpovím - jsem fanda značkyŠpalda píše:Která kola jsou poháněna na freelendru.? Vím, hlavní ja předni náhon. Když prohrábne? co pak? Zapne se zadek. Jedno kolo nebo obě??

Motivační citát pro tento den:
Vykašli se na motivační citáty, nalej si sklenku Jamesonu a pusť si pořádnej metal!!!
Vykašli se na motivační citáty, nalej si sklenku Jamesonu a pusť si pořádnej metal!!!
Dobre to Tim napsal . Zdravím kolegu z LR fora:)
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
I já Tě zdravím Huntere. Tak uz jsme tu z LR fóra tři 

Jo, jo! Ale já tu spíše sbírám zkušenosti jiných! Zatím toho nemám moc k napsání
! Ale celkem to tu žije takže prima fórum
!
kluci, je to hezký, že jste se tu takto sešli, i já mám slabost pro Defíka, ale příště tyto pozdravy spíše do SZ. Tady je předmětem LR. Díky. dalas

kluci, je to hezký, že jste se tu takto sešli, i já mám slabost pro Defíka, ale příště tyto pozdravy spíše do SZ. Tady je předmětem LR. Díky. dalas
-
- Nový návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Tak nevím, ale co se týká i Land Rover i Range Roveru, tak bych řekl, že celkově cena/výkon a počet aut a poruchovost jsou pořád dobrá a spolehlivá auta. Já už několik let jezdím na chatu s kamarádem do lesa a bez Land roveru by jsme si ani neškrkli... Já mám s těmito vozy jenom dobrou zkušenost.
To nemohu úplně souhlasit. LR je, jako jakékoliv jiné Anglické auto, poruchový žíznivý krám. To auto si musíš zamilovat a musíš mít tolerantní polovičku (musí pochopit, že místo dovolené se musí opravit "Lendíček"), jinak to musí rychle z domu! A pokud Ti pro něj začne bít srdce, tak musíš mít minimálně dva, aby aspoň jeden fungoval a mohl toho druhého odtáhnout do servisu. Já ho miluju a budu s ním až do smrti - samozřejmě do jeho smrti - ale né každý má na takové auto povahu 

Prisel jsem sem trochu pozde, ale zajmalo me co si mysli myslivci o LR. Jizda terenem, je muj velky konicek, defakto jsem zacal delat myslivost, abych vyuzil sve auta a zbrane. Ted uz to mam naopak. Kdyz jedu v terenu a skace to tak nadavam na lesaky co tam nechali rozbombardovanou cestu
a na sraz offroudu bych po hospodareni v honitbe uz nikdy nejel 
Vecne:
LR Freelander - je opravdu největší past od LR, kterou může někdo pořídit - je to ze spousty důvodů (vlastní zkušenost) - i Duster nebo Xtrail je o neco lepsi. - v žádnem pripade to neni offroud!!!
Discavery 1 a 2 jsou pouzitelne - defakto zaklad z defendru. Pohodlnejsi defend a vyjede a vydrzi podobne, kdyz neni na mechach
Discovery 3 a nahoru je uz klasicke EU SUV - vic servisu, mene jezdeni
Land Rovere Defender 300 nebo TD5 je proste TOP, kdyz nemate miliony na Gecko MB, ktere je tak o 10 procent lepsi a o 300drazsi - na kazdodeni jezdeni v lese nejlepsi auto - snese dlouhodobe hrube zachazeni .... uzaverku to ma opravdu jen mezinapravu a slabe pooloosy jsem za 10 let nezaznamenal. Spera od ARB stoji 24 000kc + kompresor. Gecko je ma sice v zakladu 3, ale kdyz ji chcete opravit (ano krupaj i Gecka a velmi casto) tak to stoji strasne penez - lepsi externe od ARB za 24K .
Zkusil jsem vsechno mozne, Nissan Patrol 2,8 jeste trochu sel, ale cokoliv noveho od Nissanu hruza (hlavne 3.0 motor generalky po 80 000km)!!!, Mitsina Pajero Sport - neustale v servisu delani motoru atd., Gecko je drahe a neni o moc lepsi a odchazi spery,
Ostatni vyšší osobni auta jako VITARA, XTRAILL, Duster, RAV nehodnotím - protože to prostě nejsou offroudy - neurážím konstatuji dle mezinárodního žebříčku.... auta bez pevného rámu a bez pevné nápravy, jen čekáte kdy tam něco odejde...
Kdyby někdo něco ohledně Defendra - rád pomůžu. Je to nepohodlné auto, ale denní práci v honitbě naprosto jedinečné a věřte, že jsem toho otestoval spousty....
jsem k dispozici.

Vecne:
LR Freelander - je opravdu největší past od LR, kterou může někdo pořídit - je to ze spousty důvodů (vlastní zkušenost) - i Duster nebo Xtrail je o neco lepsi. - v žádnem pripade to neni offroud!!!
Discavery 1 a 2 jsou pouzitelne - defakto zaklad z defendru. Pohodlnejsi defend a vyjede a vydrzi podobne, kdyz neni na mechach
Discovery 3 a nahoru je uz klasicke EU SUV - vic servisu, mene jezdeni
Land Rovere Defender 300 nebo TD5 je proste TOP, kdyz nemate miliony na Gecko MB, ktere je tak o 10 procent lepsi a o 300drazsi - na kazdodeni jezdeni v lese nejlepsi auto - snese dlouhodobe hrube zachazeni .... uzaverku to ma opravdu jen mezinapravu a slabe pooloosy jsem za 10 let nezaznamenal. Spera od ARB stoji 24 000kc + kompresor. Gecko je ma sice v zakladu 3, ale kdyz ji chcete opravit (ano krupaj i Gecka a velmi casto) tak to stoji strasne penez - lepsi externe od ARB za 24K .
Zkusil jsem vsechno mozne, Nissan Patrol 2,8 jeste trochu sel, ale cokoliv noveho od Nissanu hruza (hlavne 3.0 motor generalky po 80 000km)!!!, Mitsina Pajero Sport - neustale v servisu delani motoru atd., Gecko je drahe a neni o moc lepsi a odchazi spery,
Ostatni vyšší osobni auta jako VITARA, XTRAILL, Duster, RAV nehodnotím - protože to prostě nejsou offroudy - neurážím konstatuji dle mezinárodního žebříčku.... auta bez pevného rámu a bez pevné nápravy, jen čekáte kdy tam něco odejde...
Kdyby někdo něco ohledně Defendra - rád pomůžu. Je to nepohodlné auto, ale denní práci v honitbě naprosto jedinečné a věřte, že jsem toho otestoval spousty....
jsem k dispozici.