Montáže

Lovecké puškohledy a vše o nich. Vaše zkušenosti, rady a dotazy.
Odpovědět
tibi1
Zkušený diskutér

Re: montáže

Příspěvek od tibi1 »

jj vyzera to presvedcivo, tak nejak si to predstavujem....nakoniec som sa rozhodol pre radiklanejsie ale overene risenie rovnako ako mam na 308W (weaver + oka leupold = všecko ocel) vcera sa mi podarilo zohnat manika co ma ochotu a sustruh takze pre tych ktorych trapi rovnaky problem: .....kupim ocel weaver listu navrtame do rybiny cz455 diery, nareže sa prislušny zavit... uz len zohnať nejaku "univerzal" weaver s plochym rovnym spodkom - ak taka existuje

PS: len pre zaujimavost - taktiez sa mi pocas vcerajsieho bádania podarilo stretnut so starym známym ktory riesil pevne a nemenné upevnenie montaze od Kozapu č. 23 bodovym privarenim stredovej lišty k rybine.....sice to chce fakt jemny a odvažny pracovny pristup ako aj znizenu citlivost pre estetiku ale dotycnemu je to fakt jedno a vsadil na efektivnost pevnosti a poviem ako psych. zdeptany pravdu nevyzeralo to az tak zle....ludia sme rozny a mame rozne priority a pohlad na vec
Flash
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flash »

Nightforce dělá polotovar weaver lišty, doporučuju.
Hubert8
Nový návštěvník

Příspěvek od Hubert8 »

Načo vymýšľať to čo je už dávno vymyslené ?!?! Aby sa kozapácka montáž č.23 axialne neposúvala netreba ju privárať :roll: ,úplne ju stačí zafixovať za pomoci silného červíka k základni ; u ČZ451 bol už od výroby na to zahĺbený fixačný otvor a nič nebráni tomu aby sa predmetný postup použil i u ČZ455 . A ešte taká maličkosť u kozapáckych montáži treba okamžite po kúpe vymeniť "špeciálne zopsuté upínacie skrutky s mikro otvorom pre uťahovací kľúčik" za klasické" imbusové skrutky " . :wink:
tibi1
Zkušený diskutér

Příspěvek od tibi1 »

Hubert - tu vobec nejde o axialny posun, u malorazky by ma to ani nenapadlo ale o bočny (bežné nosenie - ťuknutie zbrane, optiky o kadečo ...ved to pozna každy polovnik)..malorazku som nastrelil a daval na nu tak pozor aby som s nou niekde netukol ze som sa ani poriadne nesustredil na lov...absolutne otravne a deprimujuce...v momente po čase ked som rezignoval a choval sa k nej ako k beznej gulovnici beznym sposobom, nosenie na pleci, prehodenie cez batoh, opretie o strom, predieranie krakmi atd atd som po par nepochopitelne minutych zasahoch preveril nastrel a 10cm mimo stred zasahu len tak zahučalo. Mam uz dost rokov na to aby som sa doslova najeb...val s takymi elementarnymi vecami ako je zhananie a riešenie nedostatkovej kvalitnej ocelovej montaze pre nedomyslene CZUB na ktoru som sa "ulakomil" a tak mi treba. Dalsim problemom co som sa dopocul je nesuosost kozapackych kruzkov (1 vyšší druhy nižší a pod) ako aj prehnute mostiky na jednodielnej nasuvnej montazi z dovodu vyražania loga "CZ"...a o prednostnej vymene srubkov za vacsie imbusove hlavy som cital na kazdom fore ale aj tak dik

Flash dik, idem lešovať po nete ci to nema nekdo v SR alebo CR
Gringo13
Nový návštěvník

Příspěvek od Gringo13 »

tibi1 píše:Hubert - tu vobec nejde o axialny posun, u malorazky by ma to ani nenapadlo ale o bočny (bežné nosenie - ťuknutie zbrane, optiky o kadečo ...ved to pozna každy polovnik)..
Ahoj Tibi, a ako si zistil, že chyba je v montáži a nie v optike? Aký bol ten puškohlad?
tibi1
Zkušený diskutér

Příspěvek od tibi1 »

dobra otazka... mam Meoptu 4-12x40...bola cca 5 rokov na 22.250rem. bez problemov tak predpokladam ze by to mohlo byt v poriadku AJ KEĎ ako je u meopty známe a u mojej taktiež je problem s mechanikou a to: napr. kliknem 4-5x ...posun - nič....dokliknem 1x a odrazu zásah "niekde" ...skratka ked sa mi to podari nastrelit - doklikat k stredu terča tak drží..no a potom zrazu ako teraz naposledy sa nemozem trafit...tak je to tazke ci sa rozpadla mechanika v optike alebo som klepol niekte tu duralmontaž
krkam2
Nový návštěvník

Příspěvek od krkam2 »

Nevíte někdo jestli nějaká weaver lišta (rössler titan6, remington) od kozapu nebo od jiného výrobce bude pasovat na Sauer 200. Dík za rady...
bon
Zkušený diskutér

Příspěvek od bon »

Petzold píše:. . . , montáž Bordson na CZ 527 jednoznačně doporučuji. Velmi kvalitní materiál, překvapivě precizní zpracování, v podstatě jsem ji ani nemusel lapovat. Trošku jsem měl strach ze šroubů s drážkou na šroubovák, ale jsou pevnostní, opravdu dobré.
Díky za informace. Montáž je na flintě a zatím to vypadá dobře. Uvidím jak bude držet nástřel.
Flash
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flash »

@krkam2:
Nedávno jsem kamarádovi na Sauer 200 dával weaver od Recknagelu. Je to kámen dopředu a kámen dozadu a co můžu posoudit je perfektní.
katalogová čísla jsou: 57080-3016 a 57090-3016
fplisek
Pravidelný diskutér

Příspěvek od fplisek »

Máte někdo zkušenost s touto weaver lištou na CZ 550?

http://www.lovecke-zbrane.eu/montaze-pr ... ce-weaver/

Moc jsem toho na 550 nenašel. Kroužky chci Leupold, jakou mám použít výšku kroužků? Puškohled Meostar R1r 3-12x56, 550 Ebony edition (bez pevných mířidel), chci mít puškohled co nejníž + krytky. Díky
lanus
Pravidelný diskutér

Příspěvek od lanus »

Okamžite po kúpe akejkoľvek násuvnej montáže resp. lišty od Kozapu treba vymeniť upínacie skrutky k základni , lebo majú neštandardný t.j. (o jedno číslo menší ) otvor pre kľúčik a nahradiť ich za klasické s imbusovou hlavou ; ďalej doporučujem dorezať dĺžku závitu o 2 mm (hĺbka otvoru býva dostatočná) na možnosť použitia dlhších skrutiek v záujme predchádzania ich vypadávaniu pri manipulácii. :wink:
308 Win.;223 Rem.;22 l.r. .
fplisek
Pravidelný diskutér

Příspěvek od fplisek »

Tohle je montáž od Kozapu? Ou :) Ale tak je ocelová, nemusela by být nejhorší. O výměně šroubků a prořezání závitů u Kozapu vím. Jinak kde se dají eventuálně sehnat ty šroubky?
lanus
Pravidelný diskutér

Příspěvek od lanus »

Skrutky M4 s valcovou hlavou a otvorom pre imbusový kľúčik sa dajú bežne kúpiť v železiarstve ,väčšinou však s pozinkovaným povrchom;černené sú aspoň u nás horšie dostupné .
308 Win.;223 Rem.;22 l.r. .
poli
Pravidelný diskutér

Příspěvek od poli »

A hned jak přijde, zkontrolovat, jestli není prohnutá nebo do vrtule. Jednu lištu od Kozapu jsem měl v ruce a hned jsem jí posílal zpět, protože byla prohnutá. Osobně než lištu s úpinkami a na ní další kroužky bych volil lištu přímo na pouzdro závěru. Čím méně spojů, tím lépe. Ale u nás se cokoliv blbě shání.
fplisek
Pravidelný diskutér

Příspěvek od fplisek »

To ale bude asi na CZ 550 problém, nebo o něčem víte?
Odpovědět