Výběr kulovnice
Re: Výběr kulovnice
Dobrý den chci si pořídit kulovnici ráže 7x64 nebo 30-06 sprg.Cena by měla max být do 32 000.Mohli byste mi nějakou doporučit? Díky za názory
tika T3
SAUER 202- 9,3x62, Swarovski z6i 2-12x50, Blaser R8 PS 6,5x284 Norma , Zeiss VICTORY V8 1.8–14x50, CZ 550 - 6,5x284 Norma Nightforce SHV 5-20x56, Sig-sauer 2022 spc 9mm Luger, zeiss conquest hd 8 x 42,Leica Rangemaster - 1600 B CRF
-
- Nový návštěvník
Browning X-BOLT HUNTER
Steyr SSG 69 308 win+Artemis 3000 Tactic 4-16x44, CZ 531, ZKM 611+Meopta 6x42, ZK99, Mossber 9200 automatic, ZP, Josef Gutwirth 3x, Carl Zeiss 15x60 W. Germany, CBS Tordalk 11x80, CBS Tordalk 22x80
Browning X-BOLT HUNTER je pěkná volba, ale nesmí striktně trvat na 7x64 (270 Win. to řeší)
Naposledy upravil(a) gonias dne pon 11.8.2014, 9:00, celkem upraveno 1 x.
Blaser R8 308Win + Docter Unipoint 2,5-10x50, osnova 4-0 na šíně + RWS EVO
Meopta LR 10x42 HD
Meopta LR 10x42 HD
Blaser R8 308Win + Docter Unipoint 2,5-10x50, osnova 4-0 na šíně + RWS EVO
Meopta LR 10x42 HD
Meopta LR 10x42 HD
Sauer 101
-
- Nový návštěvník
U Sauera 101 se nevejdeš do 32 tis. Ten X - BOLT je japonská kvalita, jen tedy dostupná v ráži 30-06.
Steyr SSG 69 308 win+Artemis 3000 Tactic 4-16x44, CZ 531, ZKM 611+Meopta 6x42, ZK99, Mossber 9200 automatic, ZP, Josef Gutwirth 3x, Carl Zeiss 15x60 W. Germany, CBS Tordalk 11x80, CBS Tordalk 22x80
Tikky se v rozumném časovém horizontu nedočkáš, Browning X-Bolt Hunter je podle mě zoufale ošklivá zbraň a se Sauerem se nevejdeš do limitu. Co CZ 557 nebo ta Haenelka, co doporučuje "gonias"? S pěknou kulometkou .30-06 byto mohla být docela příjemná kombinace.
Mauser M03 Basic /.30-06Sprg./; Zeiss Victory Varipoint 2.5-10x50 T* ASV
ZKM 452 FS /.22LR/; Odeon 4x32
ZKM 452 FS /.22LR/; Odeon 4x32
Tady ( http://www.gunner.cz/cs/p-32-kulovnice- ... dly/?cat=4 ) se chlubí, že ji mají v 30-06 Sprg. skladem.
-
- Nový návštěvník
Uznávám, že Browning není úplně krásná zbraň, ale kvalitativně se s Tikkou nedá srovnat, přesnost o třídu lepší a chod mechanismu také lepší a má hezčí dřevo už v základu, u Tikky je to zoufalost (hlavně dřevo). Tikku jsem měl v ráži 308 a už nikdy víc, strašně mě ta zbraň zklamala, jednou měla poruchu a nevystřelila a šla z domu.
Mam haenal druhym rokom a som spokojny.Po zabehnuti hlavne striela do jednej diery.Len kaliber som zvolit iny.
-
- Zkušený diskutér
Nejsem moc fanouškem těchto diskuzí, které obvykle končí nic neřešícími spory o jednotlivé názory, jako vedle ve vlákně jestli 7x64 nebo 8x57. Nicméně na okraj se zeptám tazatele - musí ta flinta být nutně nová? Pokud máš takhle striktně ohraničený rozpočet, tak než se plácat v kompromisech, kdy Tikka není žádný zázrak, browning je ošklivka, haenelku znám jen z doslechu, ale osobně bych zapátral spíš mezi jetými flintami. Za uvedené peníze s troškou štěstí máš dost slušnou šanci koupit slušnou flintu i s použitelnou optikou a montáží, a po ptákách.
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Ač nováčkem na tomto fóru, nikolik však v oboru zbraní, naprosto souhlasím s Bwanahunterem. Kolega tazatel Mik15 hlavně neuvedl, zda cílová částka je včetně montáže a puškohledu (což naprosto mění portfolio pro výběr), jaký typ pažby preferuje a jak moc/málo je důležitá odolnost proti vlivům počasí, zda raději lehčí a kratší flintu, nebo je to jedno? Zda je případně důležitá kresba dřeva, či nikoliv? S jakými zbraněmi má zkušenost , co od ní hlavně čeká v praxi ?
Všechny zde uvedené kulovnice jsou výborné, a existuje řada dalších.
Možná jen krátkou poznámku.
Mnohdy statistiky naprosto vyvrací subjektivní názory jednotlivých uživatelů, kteří jen to své hledisko považují zajediné správné. Například v mém okruhu přátel vlastníme 3 Tikky T3 s celkovým počtem nastřílených ran cca 10000 ( ano, desettisíc, většinou samozřejmě sportovně) bez jakéhokoli problému a s vynikající přesností.
Browning X-Bolt je bezesporu výborná a naprosto srovnatelná zbraň. Tvrdit ale, že je o třídu lepší než Tikka mi přijde minimálně úsměvné.
Pokud by to tak bylo, asi by měl tedy Browning vždy na rok dopředu vyprodanou celou produkci.
Dále je třeba si přiznat, že žijeme v ČR a jsme hodně ovlivněni středoevropskou loveckou tradicí a kulturou. Stejně jako u našich západních a jižních sousedů, jsou pro mnoho kolegů důležité pojmy jako "krása pažby", "kořenovice", "kresba dřeva", atd. V severských zemích, kde panují poněkud jiné povětrnostní podmínky, jsou preferovanější polymerové nebo laminované pažby , případně dřevo podléhá jinému výběru než u nás a trošku jiným postupům při povrchové úpravě. To se někomu pak může zdát jako "zoufalost".
Omlouvám se, ale k "strašně mě ta zbraň zklamala, jednou měla poruchu a nevystřelila a šla z domu" by mě od kolegy Palivce zajímalo pár odpovědí . Bylo to zbraní, obsluhou nebo nábojem? Pak jakým ? Nebyla tedy chyba ve výběru střeliva ? Bylo to spoušťovým mechanismem nebo zápalníkem ? Jak se k tomu postavil výrobce a prodejce ? Co reklamace ? Kdo to opravoval ? Kdo to pak nefunkční koupil ?
Moc děkuji za případnou odpověď.
Všechny zde uvedené kulovnice jsou výborné, a existuje řada dalších.
Možná jen krátkou poznámku.
Mnohdy statistiky naprosto vyvrací subjektivní názory jednotlivých uživatelů, kteří jen to své hledisko považují zajediné správné. Například v mém okruhu přátel vlastníme 3 Tikky T3 s celkovým počtem nastřílených ran cca 10000 ( ano, desettisíc, většinou samozřejmě sportovně) bez jakéhokoli problému a s vynikající přesností.
Browning X-Bolt je bezesporu výborná a naprosto srovnatelná zbraň. Tvrdit ale, že je o třídu lepší než Tikka mi přijde minimálně úsměvné.
Pokud by to tak bylo, asi by měl tedy Browning vždy na rok dopředu vyprodanou celou produkci.

Dále je třeba si přiznat, že žijeme v ČR a jsme hodně ovlivněni středoevropskou loveckou tradicí a kulturou. Stejně jako u našich západních a jižních sousedů, jsou pro mnoho kolegů důležité pojmy jako "krása pažby", "kořenovice", "kresba dřeva", atd. V severských zemích, kde panují poněkud jiné povětrnostní podmínky, jsou preferovanější polymerové nebo laminované pažby , případně dřevo podléhá jinému výběru než u nás a trošku jiným postupům při povrchové úpravě. To se někomu pak může zdát jako "zoufalost".

Omlouvám se, ale k "strašně mě ta zbraň zklamala, jednou měla poruchu a nevystřelila a šla z domu" by mě od kolegy Palivce zajímalo pár odpovědí . Bylo to zbraní, obsluhou nebo nábojem? Pak jakým ? Nebyla tedy chyba ve výběru střeliva ? Bylo to spoušťovým mechanismem nebo zápalníkem ? Jak se k tomu postavil výrobce a prodejce ? Co reklamace ? Kdo to opravoval ? Kdo to pak nefunkční koupil ?
Moc děkuji za případnou odpověď.
-
- Zkušený diskutér
Petzold> nechci odbočovat od meritu vlákna, jen doplním svůj příspěvek, kde jsem napsal, že Tikka nic moc. Nijak nepochybuju o tvých slovech, v okolí znám taky nejednu Tikku, co funguje obdobně. Já to myslel tak, a to je můj subjektivní názor, že Tikka se mi nelíbí. Její hlavní výhoda je cena, tedy nabízený poměr ceny a výkonu, ale jak vezmu do ruky Sako, je Tikka jak chudý ošuntělý příbuzný (dřevo, povrchovka....). Ano, cena je jinde, ale to teď neřeším. Jen mě to vede zpět k tomu, že bych ta ty peníze koupil raději starší zbraň.
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
-
- Nový návštěvník
Tak moje soukromá zkušenost s Tikkou T3 - nekupovaná nová, ale v komisi přes Arms a překontrolovaná puškařem. Zima cca -11 stupňů, vystřelil jsem a rána nevyšla a divné cvaknutí, na zápalce jenom drobný obtisk úderníku, střelivo Hornady SST 165 gr. Druhý den jsem ji zkoušel a bez problému střílela. Když ztratím důvěru ke zbrani, tak ji už nechci.