Kde myslíte že je ten brokový shluk?A o kolik broky můžou létat rychleji než samotný košík?Jestli tedy když toto vidím předsazuji moc nebo málo?
  Kde myslíte že je ten brokový shluk?A o kolik broky můžou létat rychleji než samotný košík?Jestli tedy když toto vidím předsazuji moc nebo málo?Příspěvek od hunterplus »

Kde myslíte že je ten brokový shluk?A o kolik broky můžou létat rychleji než samotný košík?Jestli tedy když toto vidím předsazuji moc nebo málo?
  Kde myslíte že je ten brokový shluk?A o kolik broky můžou létat rychleji než samotný košík?Jestli tedy když toto vidím předsazuji moc nebo málo?Příspěvek od hunterplus »
Příspěvek od Jan Slavětínský »

Příspěvek od Jindřich Beran »
Stačilo ak by s za teba postavil skúsený strelec a povedal by ti jednak kam strieľaš a tiež aké elementárne chyby robíš. Nie je to raketová veda. Jednoduché a správne základy plus udržiavací tréning. Avšak jedenkrát ročne, to predstavuje tak maximálne odskúšanie funkčnosti zbrane.Jindřich Beran píše: ↑ned 10.1.2021, 12:18 Mně holubi moc nepadají. Letící cíl mi nejde. Opravdu to bude praxí a zkušeností. Moc toho nenastřílím. Jednou ročně chodíme na střelnici na asfaltové holuby, ale to je spíše tak, že než se člověk do toho dostane, je po střelbách. A za rok znova to samé. Na střelnici mi říkali: seš pozadu nebo pod. To mě vždy pobavilo, protože jsem se také snažil dívat u ostatních, kam ten jejich brokový shluk letí a vůbec to nejsem schopen posoudit. Nechápu, jak to někdo může vidět a ještě když sedí dost daleko a z úhlu. Asi je to taky jen o cviku? Každopádně praxe se určitě ničím nahradit nedá.
Příspěvek od Jindřich Beran »
 Když už se trefím, tak je pravda, že holuba musím dost přetáhnout a schovat ho za hlavně. A tady je asi u mě problém, protože střílím na něco, co už vlastně nevidím (na co už ne mířím). Tak mi to přijde, že když zasáhnu, je to náhoda a když mířím a víc se snažím, je to k ničemu.
 Když už se trefím, tak je pravda, že holuba musím dost přetáhnout a schovat ho za hlavně. A tady je asi u mě problém, protože střílím na něco, co už vlastně nevidím (na co už ne mířím). Tak mi to přijde, že když zasáhnu, je to náhoda a když mířím a víc se snažím, je to k ničemu. Zkušený střelec opravdu pozná, kde střelec dělá chybu. Pozoruje chování střelce samotného, zda např. před výstřelem nezastaví brokovnici v pohybu, podle košíčku pozná, zda je střelec "nad", "pod" nebo "za". Vidí držení zbraně, správné či nesprávné, podle návyků pozná, zda má před sebou začátečníka nebo zkušeného brokového mazáka. Takže nejjednodušší varianta je vyrazit k sousedům na pouťové spolkové závody a tam se dát do řeči s místními ostřílenými borci, nebo si třeba zaplatit kurz a toho se zúčastnit. V Provazcích u Písku mi to před nějakým časem nabízel sám úspěšný reprezentační trenér Petr Zvolánek, který se věnuje našim největším brokovým nadějím a s tréninkem brokové střelby má veliké zkušenosti. Kontakt na něj je na stránkách střelnice v Provazcích.
 Zkušený střelec opravdu pozná, kde střelec dělá chybu. Pozoruje chování střelce samotného, zda např. před výstřelem nezastaví brokovnici v pohybu, podle košíčku pozná, zda je střelec "nad", "pod" nebo "za". Vidí držení zbraně, správné či nesprávné, podle návyků pozná, zda má před sebou začátečníka nebo zkušeného brokového mazáka. Takže nejjednodušší varianta je vyrazit k sousedům na pouťové spolkové závody a tam se dát do řeči s místními ostřílenými borci, nebo si třeba zaplatit kurz a toho se zúčastnit. V Provazcích u Písku mi to před nějakým časem nabízel sám úspěšný reprezentační trenér Petr Zvolánek, který se věnuje našim největším brokovým nadějím a s tréninkem brokové střelby má veliké zkušenosti. Kontakt na něj je na stránkách střelnice v Provazcích.Příspěvek od Jindřich Beran »