Take se podelim o zkusenost s r1r 3-12x56 RD.Zakoupil jsem ho loni v lete na moji 7x64. Pri nastrelovani se stalo ze stranova korekce byla uz na doraz ale stale mi chybelo 7cm/100m na stred.Takze sem si rekl ze jsem zrejme koupil nejakou nepovedenou montaz,coz se muze stat....asi.Dalsi montaz dopadla zrovna tak az treti od CZ UB sedela.Nastreleno ,vsechno super,kouka to sqele...Nekdy v zime jsem chybil lisku,Celkem tutova rana cca 120m.Druhy den na strelnici a na sto m skoro 30cm v pravo a 5 nahore.Naklikal jsem to z5,dve slupky pro jistotu ze to tam je...S flintou sem na stopro nikde nesek,cert vi kde byla chyba.Po par ranach chybene prase!!! Znovu na strelnici a to same.No ve zkratce,laboroval jsem ze strelivem,menil jsem montaze,sroubky,potom chodila korekce,resp nastrel po korekci po diagonale....patron a vzteku a casu co me to stalo nez sem pripustil ze asi ta nova optika bude v riti....Reklamace uznana,vymena nejakeho vnitrniho bloku ci co,nemam protokol po ruce.Provedena zkouska na zpetny razy.
V unoru jsem optiku dostal nazpet,
Nastrelil ,a vlete to zaclo na novo.Nejprve jsem podezrival prebijece ze mi nejak sidi

(timto se omlouvam)Na sto m to litalo ,mno abych neprehanel,na A4 sem to udrzel.Opravdu uz sem se smiroval s tim ze flinticka to ma za sebou.Pote jsem vystrachal starou optiku,SAKO 4-12 56 bez bodu a svete div se,soustrel na jaky sem byl zvykly.
Ale na druhou stranu jsem zase podporil mistniho obchodnika protoze tolik patron u nej asi jen tak nekdo nebere

Momentalne je optika oprt na reklamaci tak napjate cekam co to bude tentokrat....a fakt me to nebavi!
Proste jak se rika,ja kdyz koupim trpaslika,zarucene do rana vyroste.Jen doufam ze uz budu mit svoji "porci" stesti vybranou bo jsem si objednal novou hromovou hul.....Tikka