Výběr kulovnice
Re: Výběr kulovnice
Gratuluji Ti k výběru zbraně, rozhodně je to výběr velmi dobrý.
Z mého pohledu je tady jen jedno takové ALE - každý, kdo trochu do problému vidí, Ti řekne, že bys měl hlavní část financí spíš vyčlenit na optiku! Nemusíš s tím sice tak úplně souhlasit, ale rozdíl mezi tím, jak střílí Sako, Tika, CZ ... není takový, ale je dost velký rozdíl mezi tím, jak kouká Leica, Zeiss, Meopta, nebo na druhé straně třeba tebou zmiňovaný Leupold. Zvaž ještě tenhle aspekt.
Z mého pohledu je tady jen jedno takové ALE - každý, kdo trochu do problému vidí, Ti řekne, že bys měl hlavní část financí spíš vyčlenit na optiku! Nemusíš s tím sice tak úplně souhlasit, ale rozdíl mezi tím, jak střílí Sako, Tika, CZ ... není takový, ale je dost velký rozdíl mezi tím, jak kouká Leica, Zeiss, Meopta, nebo na druhé straně třeba tebou zmiňovaný Leupold. Zvaž ještě tenhle aspekt.
-
- Pravidelný diskutér
to Cobaj a Kodiak1 - máte samozřejmě pravdu.
Na druhou stranu...
- optika se dá vyměnit mnohem jednodušeji než flinta
- Sako štucna je nádherný kousek
- když je tma jak v pytli, tak Pulsar >>>>>>>>> Zeiss, Swarovski a spol.
Na druhou stranu...
- optika se dá vyměnit mnohem jednodušeji než flinta
- Sako štucna je nádherný kousek
- když je tma jak v pytli, tak Pulsar >>>>>>>>> Zeiss, Swarovski a spol.

-
- Administrátor
Když Sako (což je výborná volba) tak bych na to dal montáž Optilock.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Tak z tohohle tvrzení jsem trochu paf Hrici - "Optika se dá vyměnit mnohem jednodušeji než flinta"?
Neslyšel jsem zatím nikdy, že by si někdo pořídil pro příklad třeba Zeiss VICTORY HT 3-12x56T nebo jinou libovku a pak jí prodával a nechával si flintu. Proč by to prosím Tě dělal? Proč by se dotyčný zbavoval super optiky?
Podle mne, při 75 000Kč na soupravu bych si zrovna koupil tenhle puškohled a k tomu CZ 550 FS (když už to musí být celopažba, kterou bych si já nikdy nekoupil, přes to, že myslivost dělám a je to v celku líbivé).
Neslyšel jsem zatím nikdy, že by si někdo pořídil pro příklad třeba Zeiss VICTORY HT 3-12x56T nebo jinou libovku a pak jí prodával a nechával si flintu. Proč by to prosím Tě dělal? Proč by se dotyčný zbavoval super optiky?
Podle mne, při 75 000Kč na soupravu bych si zrovna koupil tenhle puškohled a k tomu CZ 550 FS (když už to musí být celopažba, kterou bych si já nikdy nekoupil, přes to, že myslivost dělám a je to v celku líbivé).
-
- Pravidelný diskutér
to Dalas - není Optilock pevný? Zadavatel chtěl sundavací.
to Kodiak1 - Když měníš optiku a zůstaneš u stejných kroužků, tak výměna je záležitost na dopoledne od nákupu po nastřelení. Když měníš flintu za jinou značku, tak musíš řešit i ty montáže - pokud je jich více, tak je pak slušná finanční pecka. A nedejbože chtít flintu na objednávku... to pak může být na X měsíců. Takže drobný rozdíl tam vidím.
Mimochodem, původní dotaz byl "mám puškohled, chci pomoct vybrat štucnu". Nic proti 550FS, ale to Sako je o něčem jiném
.
to Kodiak1 - Když měníš optiku a zůstaneš u stejných kroužků, tak výměna je záležitost na dopoledne od nákupu po nastřelení. Když měníš flintu za jinou značku, tak musíš řešit i ty montáže - pokud je jich více, tak je pak slušná finanční pecka. A nedejbože chtít flintu na objednávku... to pak může být na X měsíců. Takže drobný rozdíl tam vidím.
Mimochodem, původní dotaz byl "mám puškohled, chci pomoct vybrat štucnu". Nic proti 550FS, ale to Sako je o něčem jiném

Přihodil jsem ještě 10000Kč takže mám 85000Kč ale víc už se mi nechce. A jakou optiku teda na večer a chtěl bych s bodem 

6.5x68 vom Hofe
7x57 Zetka
Malý jest jen ten kdo malé cíle má.
Bavorský barvář .
7x57 Zetka

Bavorský barvář .
To B.B Art: Sako ve štucu, tak co tohle: http://www.panzer.cz/cs/kulovnice/456-k ... -7x64.html Pak by jsi mohl třeba Swarovskiho.
ZP 16x70/16x70
Brno 500 8x57JRS/20x76
Sabatti SKL 98 10,3x60R /270 win
Brno 500 8x57JRS/20x76
Sabatti SKL 98 10,3x60R /270 win
No Hrici, je mi jasné, že na to máš svůj názor,jiný než já a rozhodně nemám chuť Ti ho vyvracet, bylo by to zbytečné odbíhání od tématu. Ale na druhou stranu si myslím, že nákup jak puškohledu, tak flinty není na jedno odpoledne - nejsou to housky na krámě, který mají v Tescu stejný, jako v Kauflandu ...
To jak to vidím já, je vcelku jasné a ještě bych doplnil:
Na kulovnici si kup montáž pevnou, protože stejně optiku nakonec nebudeš sundávat a necháš jí na kulovnici. Na kulobrok do leče si nejspíš pořídíš kolimátor, protože ti v té leči udělá větší službu než puškohled, to mi věř!
Ps.: To B.B Art - Na začínajícího zeleného mužíčka máš až neuvěřitelné možnosti - Dát 85 000Kč, když teprve začínáš, no to je teda pecka.
To jak to vidím já, je vcelku jasné a ještě bych doplnil:
Na kulovnici si kup montáž pevnou, protože stejně optiku nakonec nebudeš sundávat a necháš jí na kulovnici. Na kulobrok do leče si nejspíš pořídíš kolimátor, protože ti v té leči udělá větší službu než puškohled, to mi věř!
Ps.: To B.B Art - Na začínajícího zeleného mužíčka máš až neuvěřitelné možnosti - Dát 85 000Kč, když teprve začínáš, no to je teda pecka.
-
- Administrátor
to Hirc: pojem sundávací je relativní. Já jsem jej pochopil tak, že když puškohled s montáží dám dolů z flinty a opět nasadím, nemusím nastřelovat. To Optilock splňuje. Má klíč pro přesné usazení do stejné pozice v ribině, který současně zachycuje zpětný ráz. Mám ho dole za cca 15s, jen k tomu potřebuji imbusák. Mám jej na dvou flintách a za celou dobu jsem jej nepotřeboval sundat. Pouze při změně optiky. Pokud by ale B.B Art zamýšlel postřelit čuníka a okamžitě se za ním vrhnout do kukuřice, pak je každá vteřina na sundání optiky drahá.
Ale vážně, je třeba si promyslet, kdy a jak budu ten puškáč dávat dolů.

Ale vážně, je třeba si promyslet, kdy a jak budu ten puškáč dávat dolů.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
-
- Pravidelný diskutér
to Dalas: tak to potom jo
Dovoluji si přidat obrázek jak ten Optilock v reálu na Sako Carbine vypadá... a že vypadá pěkně.
http://www.egun.de/market/item.php?id=5110986#img

Dovoluji si přidat obrázek jak ten Optilock v reálu na Sako Carbine vypadá... a že vypadá pěkně.
http://www.egun.de/market/item.php?id=5110986#img
Pro lov v noci je nejdůležitější optika, tak že za mě variabl 3-12x56 s bodem, minimálně Meostar nebo Docter a výše až po Swarovski nebo Zeiss dle finančních možností. Montáž bych dal pevnou, protože ji v praxi stejně nebudeš sundávat, zvlášť když máš ještě kulobrok. Kulovnici bych klidně pro začátek, pokud jsi na finančním limitu vzal i levnější a za pár let, až zjistíš co a jak není problém ji vyměnit (úspěšně lovit v noci, kdy se nestřílí žádný Long Range, se dá i se starší kulovnicí za "pár" tisíc, ale o optice to bohužel neplatí). Ve svém rozpočtu ještě nezapomeň na dobrý pozorovák, který není rovněž za pár korun.
Začínám s myslivostí, ale už nejsem nejmladší 36 let. tak už nějakou dobu tahám tak ti 85000 mě nepoloží i když jsou to skoro tři platy.Zase to nekupuju na rok, počítám aspoň 20-25 let. Sako se mi vždycky líbila ale někde jsem četl že co to koupili špagetáci tak prej to není ono.Ale zase si myslím že by si nekazili pověst. A optika určitě nebude meopta, to raději Nikon nebo Kája Zeiss. Dělám na CNC soustruh -frézka myslím že kdyby byly noty(tech.výkres) tak si tu montáž udělám sám a brynyr by taky nebyl problém. No nasadili jste mi brouka.Začal jsem na 65 a druhej den už je to 85000. Možná bych pořídil v říši levněji mám to ,, přes
kopec"
kopec"
6.5x68 vom Hofe
7x57 Zetka
Bavorský barvář .
7x57 Zetka

Bavorský barvář .
No a za čuňikem do kukuřice taky hned nepolezu, za tich 20 let jako honec vím co prase dokáže a stačí malý,taky už jsem se svezl
i na srnčím a taky dobrý. Mám 188cm a 101 kg a letěl jsem jak vlaštovka
Dalekohled mám starýho sověta, ale v cajku.

6.5x68 vom Hofe
7x57 Zetka
Bavorský barvář .
7x57 Zetka

Bavorský barvář .
-
- Administrátor
Ten Optilock stojí cca 4 pruty a je vyráběn přímo Sakem. Jeho velkou předností je, že se nemusíš zabývat souosostí kroužků, protože má vnitřní plastové objímky, které jsou usazeny do kulových ploch. Výšku kroužků si můžeš zvolit podle použité optiky.
Jo koukal jsem na to a do 4000 se vejdu. To mi na optiku zbývá cca 32000 a s tím u Zeisse moc velkou parádu neudělám
Možná ten Docter unipoint VZF3-12x56. 4-0 znáte ho někdo?

Možná ten Docter unipoint VZF3-12x56. 4-0 znáte ho někdo?
6.5x68 vom Hofe
7x57 Zetka
Bavorský barvář .
7x57 Zetka

Bavorský barvář .